Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 14:25
Reakce na Mutziputzi:

Tak kolega, který to tipoval dobřel, je pyšný

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 14:30
Reakce na nonemy:

Logiku to ma, ale do chladku je za to stejne asi poslu

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 14:51
Reakce na Mutziputzi:

kdyby věděli jakého hada si hřejí na prsou, ti svěřují své nejtajnější myšlenky, názory... Ale coby, já ty svoje taky, jsou to přece prasáci
A abych nebyla úplně OT, tak dnes vážně se.u sama sebe, protože tady místo práce vykecávám Takže omluva ostatním, vracím se k práci a mým pra.. nejhodnějším kolegům.

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 15:02
Reakce na nonemy:

Tak se nestyď, já furt nevím. Šoupni tečku doprostřed, nebo nebudu spát
JJ, takové blbiny zabaví nejvíc. Nás momentálně taky, protože to nevíme, a už špekulujeme

To mi připomělo další zábavu vzdělanců, prohodit první písmeno jména a příjmení, děsná pr*el musim říct

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 15:31
Reakce na Mutziputzi:

Stejně jako někdo, dejme tomu třeba Zvěřina zevšeobecňuje, tak stejný tendence jsou i tady, ty opačný, prostě ne vždy je vina zcela na straně obtěžujícího/násilníka a ne vždy to musí být tak jak údajná oběť prezentuje a tedy presumpce viny může mít velice nepříjemný dopad na zůčastněné. K tý opožděný reakci, kdyby někdo někoho před 30 lety okradl a okradený se ozval až letos, měly byste pochybnosti?

Vím, že je to slovíčkaření, ale buď ten dotyčný opravdu obtěžuje/ chovás e násilně a pak vina na straně oběti fakt není. Anebo ta interkace ve skutečnosti nebyla obtěžování/sexuální násilí a tudíž neexistuje viník ani oběť.

U žádného jiného trestného činu (pokud beru už sexiální násilí a ne jen obtěžování) se tak strašně neřeší, zda náhodou neměla oběť podíl na vině. prostě vina je na straně pachatele, tečka.

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 15:43
Reakce na A666:

No,  existuje takovej starej politicky nekorektní vtip, jak se cikán před  soudem hájil, že toho koně neukrad, že si na něj náhodou sedl, a kůň s ním odběhl,  takže je vlastně poškozený on tím koněm. Vidím inspiraci. 

Offline viktorka_od splavu
49167 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 15:51
Reakce na A666:

kdyz si polozim navrch nacpane tasky penezenku a budu se projizdet mhd, taky bude vina na strane kapsare ale urcite jsem mela byt opatrnejsi, ne?

a kdyz se budu prochazet naha po kasarnach? nevidim v tom rozdil. jisteze vina je na strane pachatele. ale ja mu to muzu znesnadnit nebo naopak. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:06

kdyz si polozim navrch nacpane tasky penezenku a budu se projizdet mhd, taky bude vina na strane kapsare ale urcite jsem mela byt opatrnejsi, ne?

a kdyz se budu prochazet naha po kasarnach? nevidim v tom rozdil. jisteze vina je na strane pachatele. ale ja mu to muzu znesnadnit nebo naopak. 

Ale pořád to není vina, že. je to spíše zanedbání dobrovolných preventivních opatření. primárně by Ti do tašky vůbec nikdo neměl sahat.

Ono v případě těch prevencí je pak otázka, kdy je to už dostatečná prevence? Mít peněženku na dně anebo je bezpečnější kapsa? Stačí enchodit nahá nebo budeme řešit, od jakého % odhalené kůže už je prevence dostatečná?

zrovna u znásilnění už bylo x-krát dokázáno a diskutováno, že to, jaké preventivní opatření uděláš nemusí mít na výsledek vůbec žádný vliv (znásilňované jsou ženy bez ohledu na oblečení/postavu/věk; necháš se doprovodit abys eliminovala úchyla v parku a znásilní tě známý/kolega apod.)

Prostě nic jako vina/podíl viny oběti neexistuje. Vina je na straně pachatele.

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:06

Asi tak, slovo vina nahraďme slovem chyba a už i ta vzteklá by to mohla pochopit

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:14
Reakce na Mutziputzi:

Asi tak, slovo vina nahraďme slovem chyba a už i ta vzteklá by to mohla pochopit

Viz. výše, kde je ta hranice, kdy už to chyba není? Vždycky můžeš ta bezpečnostní opatření ještě zesílit (například můžeme začít nosit pásy cudnosti ). To, jak je takové nahlížení vachrlaté je vidět na srovnání západní civilizace vs. muslimské země, tak je chyba už to, když žena vyjde bez šátku/čádoru/nikábu/burky (podle toho, v jaké zemi se pohybujete).

Ale nebojte, já zase mizím.

Edit.: možná ještě odkaz na zajímavý rozhovor:

https://www.respekt.cz/spolecnost/slusni-muzi-se-musi-postavit-tem-neslusnym

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:19
Reakce na nonemy:

Sedím v kanceláři s třemi predátory a je fakt, že občas vyslechnu zajímavé rozhovory. Například tento týden vysvětloval jeden, co znamenají antistresová prsa: prý ta, která když hněte, tak se u toho uklidní

Tak tohle přesně vytáhla včera učitelka před  třídou rodičů (3ks) a vrátila to příslušným rodičům. 

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:23

" ja mu to muzu znesnadnit nebo naopak"

To taky. Ale taky ho můžeš nechat na pochybách... t.j. místo hlasitýho škandálu se jen stydlivě uculovat a cukat a místo okamžitýho odchodu setrvat ve společnosti toho dobytka i nadále. 

A pak si po desítkách let stěžovat  

Dřív se taky pokládalo za slušný při žádosti o ruku (jakkoliv vítaný) nejdřív odmítnout... kdyby se toho chlapi drželi a víckrát se nezeptali, lidstvo už vymřelo. Prostě léta při "namlouvání" fungovaly určitý drahoty - aby dotyčná nevypadala jako poběhlice - a spousta chlapů v tom ještě pořád žije. Já neříkám že je to správně, jenom že tak to stovky let chodilo. A když se člověk nevysloví naprosto jasně a reakce má nemastný neslaný, může si to ten druhej i mylně vyložit.

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:24
Reakce na A666:

Nebojim, ale uz me to neba, myslim ze kdo chtel pochopit chape

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:30

A já jsem už ponekolikáté hledala synovo autíčko, co si nosí do školky. A opět ho měl jeden hajzl ve svých věcech, šla jsem najisto a vytáhla ho z kapsy jeho bundy. Učitelky vůbec nereaguji, že tam mají zlodějskou fenu. Prý ať si vezme do školky  velkého plyšáčka, že ten se schovat nedá. Schovat do bundy teda u mě znamená ukrást, asi mám jiný měřítka.

Offline viktorka_od splavu
49167 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 16:46
Reakce na Mutziputzi:

stejne si furt bude mlit svou i kdyz tu vinu porad zminuje jen ona sama

barbucha jezis jasne, proste nektere nedokazou pochopit ze (absolutne ted nemluvim o nasili) jisty natlak ze strany muze je prirozeny a zena se musi naucit jasne se vyjadrovat. nebo taky ne - a vyuziva toho ve svuj prospech.

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 17:04

Normalně ne, nechodim tomu štěstíčku naproti jak my řikáme)))

Offline 999
19680 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 17:14
Reakce na Mutziputzi:

Malvazimky dobrý, ale kdyby to byl ten z Dejvic, tak ti poreferuju o majetkových poměrech...:-).

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 17:19
Reakce na A666:

Bohužel nemám čas tady diskutovat, vlákno jen pročítám. Takže díky, že tady ty názory píšeš, naprosto s tebou souhlasím. Už jenom z uvažování, že kdyby se oběť zachovala jinak (nešla sama přes park, měla delší sukni, min se usmívala...), nemuselo možná k ničemu dojít a tak čemu se vlastně holka diví, se mi zvedá žaludek.( Nechávám stranou kauzu metoo, která tuhle diskusi spustila).

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 17:22
Reakce na 999:

Dobry nebo spatny, at zbytecne nehledam jak jezdi stoctyricetdevitka?

Offline 999
19680 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 17:24
Reakce na Mutziputzi:

Nejlepší :-).