Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 25. července 2018 13:23

onetwoone jj, souhlasím, taky to vidím spíš takto... 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. července 2018 13:24

nolita 

No zákonně to tam haprovalo, asi i proto byli dva představitelé Svatopluku podmínečně odsouzení (mmch. jeden z nich byl původně z H-systému).

Jinak chápu, že jednali ve snaze něco zachránit, protože to v tu dobu vyhodnotili jako jedinou šanci z toho něco mít.

je zajímavé číst si to usnesení

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 25. července 2018 13:34

@A666 a já bych právě jako mensi zlo volila situaci, že  věřitele h systému dostanou o cca 180000 tisíc min ,ale nikdo neztratí střechu nad hlavou a domov. Nespravedlivý vůči tomu zbytku, uznavam.

Offline Dadoo
11706 příspěvků moje polička 25. července 2018 13:36

A666 absurdní na tom je i to,že zatímco Klaus amnestoval viníky, krome Smetky tedy,kvuli neunosne dlouhemu řízení, poškození teď dostali od soudu další ránu po ještě delší době.

Také to vidím na jednoznačné odškodnění státem. Bohužel i pro daňové poplatníky.

Jak to,že lidem nejdřív umožnili domy dostavět a žít v nich,minimalne laxnosti, a teď jim je zase berou? 

Strašlivá situace.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. července 2018 13:40

Dadoo 

Jen dodám, že to se neobjevilo zničehonic, ty problémy se táhnou už od roku 2000 (už v roce 2000 se měli vystěhovat)

Offline prďola
4466 příspěvků moje polička 25. července 2018 14:51

a třešnička na dortu: "ČSSD v roce 1996 neměla na výplaty několika zaměstnanců Lidového domu, proto vzniklou finanční situaci vyřešili smlouvou se společností H-System. Pár lidí se tak stalo jejich agenty a dostávali pravidelný příjem. Zeman byl v té době předsedou, přičemž právě jeho poradce Šoufl podle MF Dnes dohazoval H-Systemu klienty. Potvrdil to později i šéf společnosti Petr Smetka."

https://echo24.cz/a/S2qJV/soudce-kydalka-kritizuje-zemana-za-h-system-slouf-si-odnasel-mesicne-24-000

Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 31. července 2018 23:07
Reakce na onetwoone:

@nolita přesně to jsem chtěla doplnit, v dobrý víře, ale  ne tak jak ji chápe zákon....proto jsem taky pak psala, že udělali blbost, i když z lidskyho hlediska třeba pochopitelnou , popř. ze nevěděli, co vědět měli a mohli. 

​Já mám pocit (teda z toho, co je k dispozici), že byli už dávno upozorňovaný na to, že jim ty domy v podstatě nepatřej a že všechno půjde do konkursu... ale že prostě spolíhali na to, že když tam nalejou další peníze a domy přes všechno dostavěj, že se nikdo neodváží jim je vzít.

Stejně jako nikomu nezbouraj dům, na který nemá povolení, to se tady přece taky ještě nestalo.

Online Mirka
4004 příspěvků moje polička 01. srpna 2018 15:19

barbucha Stalo, černá stavba už se bourala. Ale jinak s Tebou souhlasím, stále spoléhali, že to nakonec nikdo neudělá.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 20:30

Šíleně mě s..e, když mě manžel ráno ujistí, že přijde domů v 6, NEJPOZDĚJI o půl 7, a pak mi v půl 7 zavolá - Mám pro tebe špatnou zprávu...teprve vyjíždím...

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 21:53

Mohučanka hmm trochu provokace ne?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:45

viktorka_od splavu No právě že on to nedělá schválně  prostě se do něčeho zabere a ...  najednou si všimne, že mu v práci ometá uklízečka stůl a že je tam poslední a pak kolik je hodin...a pak má pro mě tu špatnou zprávu. Naopak mu nevadí, když mu zavolám, že slíbil, že bude za hodinu doma, tak ať jede, tak to mi ještě poděkuje, ale to si pak připadám trochu blbě já  

Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:51

Mirka 

Mně se od nich zdá taky značně nefér, že vůči sobě vyžadujou pozornost a soucit veřejnosti, přičemž ty další, který tam taky zakukali (ale nedostavěli) tak nějak opomínají zmínit. Ti jsou jim zjevně úplně fuk, ačkoliv přišli taky o dost peněz... hlavně že jim samotnejm barák zůstane, ostatní ať si trhnou?

49395 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 08:50

Mohučanka aha, tak jestli má doma nějaký povinnosti pro který se má dostavit v určitou hodinu, neměla bych vůbec žádný výčitky mu to pravidelně připomínat. nebo nastavit budík. nebo vysvětlit, že si to buď bude sám hlídat, nebo v té práci může zůstat natrvalo;-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 09:19

barbucha Myslim, že to není ostatní ať si trhnou, ale není příliš košer ty ostatní odškodnit z prodeje jejich domů za aktuální tržní cenu, by't chápu, že za blbost se platí. Myslím, že zcela oprávněně volaj po tom, aby je odškodnil stát, kterej není schopen dostat ty ulitý peníze z tehdejších manažerů a vlastníků H-Systemu. Je příliš zkratkovitý z těchhle lidí dělat blbečky.

Offline Sweet Potato
40575 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 09:58

Mohučanka To máš ještě dobrý. Známé odjel muž (a otec tří malých dětí) na týden na služebku přes půl zeměkoule a protáhla se na týdny tři.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 12:53

viktorka_od splavu No tak jsem doma sama s dítětem a zánětem štítné žlázy (už teda naštěstí ustupujícím). Plán byl, že půjdou na hřiště. Jinak se teda stará, to nemůžu říct, ale tyhle prichody z práce jsou prostě tristní.

Sweet Potato 

49395 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 13:07

Mohučanka ale tak to bych se vůbec nežinýrovala a zavolala pravidelně, s tim že dítko už je vypravený a těší se atp:-)

(jinak já to myslím v dobrym, ale za sebe bych se prostě pánovi snažila vysvětlit, že jsou věci důležitý a věci důležitější... a že by je měl umět rozeznat. protože by mě to mrzelo.. že nedokáže udržet myšlenku (na své blízké) a dodržet slib. nedospělé poněkud. ale to už je fakt jen můj osobní dojem či pocit, jestli seš s tim v pohodě tak stačí prostě pravidelně zavolat:-)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 13:42

viktorka_od splavu já vím, že to myslíš v dobrým  nedospělé možná, na druhou stranu člověk nemůže (při dlouhodobém pozorování) neobdivovat tu zažranost a vášeň pro něco, co ho vážně baví. Budu holt volat  

49395 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 13:48

Mohučanka jojo. a nevim asi lepsi kdyz na vyzvu prijede nez kdyz prijede i driv, ale rozlozi si to zas doma