andulka01 neomlouvej se, není za co. Asi jsem dala málo smajlíků. Zuřila bych, až kdybych dostala opar ![]()
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
andulka01 já bych to upřesnila na "jít co nejdříve spát a nečíst tady o žádných děsných nakažlivých vošklivostech"![]()
Nejsem ani tak naštvaná, jako bych brečela. Celý léto promaroděný a stěžovala jsem si, že nestihnu natrénovat na sportovní podzimní dovolenou. Odjela jsem na dovolenou a co myslíte? Onemocněla jsem. Řvala bych, fakt.
ta "doktorka" s ručkou v kapse ![]()
Mohučanka to je pech, alespon potlapkavam
Mohučanka Ach jo. Soucítím.
To mi taky připadá drsný.
Jiná Realita Tak já bych čekala, že na tom záběru z kapsy vytahuje mobil...ale vzhledem k tomu, za jak dlouho přišla (v nemocnici!) pomoc, asi ne, že :-/ Je to hrozný.
kdyz nekomu chcete ulehcit a on to obrati proti vam a jeste ta ironie a vy stojite a nevite, co rict, protoze se zareagovat neda.
Jiná Realita To je strašný, obzvlášť u dětí. V nemocnici, kde spoléháš na to, že je všude plno lékařů a že ta pomoc je okamžitá. A taky že se nepoučí, když už se něco podobného stalo v Brně a přistupují k tomu takhle.
Renusatko Jiná Realita to je právě hrůza na kvadrát, že to není jediný případ...
Renusatko Jiná Realita to je právě hrůza na kvadrát, že to není jediný případ...
![]()
Já četla, že je asi největší problém v tom,ž e ty děti pak leží na dětském oddělení a tudíž je cesta k pomoci delší. přitom větší krvácení je prý poměrně častou komplikací odstranění mandlí ![]()
Mě nejvíc dostal článek o tom, jak v Liberci pětiletá holčička ochrnula, protože přestala dýchat a intubovat ji směl jen doktor z ARO (kdyby jí bylo do 3, mohla by to udělat doktorka z JIPu, co u toho byla, ale nad 3 roky dle vnitřních předpisů nesmí). Odjakživa jsem myslela, že intubace nejmenších dětí je mnohem náročnější a když doktorka zvládne dítě do 3 let, měla by zvládnout i to pětileté, ne?
A666 No tak to je uplne hukot, by si jeden myslel, ze pri zachrane zivota ci jeho kvality jdou predpisy stranou.. ![]()
Pavlena úplně si představuju, jak stojí doktor nad umírajícím pacientem a říká rodině: pardon, ale ten, který to smí dle našich vnitřních směrnic udělat, zrovna stojí v zácpě...![]()
Tady je ten článek:
P.S. Doktorka dýchala ambuvakem, ale evidentně to nestačilo....
Jiná Realita to je naprosto strašný!!!
(a zaujala mě autorka reportáže)
já nad tím pořád přemýšlím a připadá mit o čím dál víc ujetý.
to jsou vážně předpisy nad lidský život a kdyby bylo mému děcku 3 roky a jeden týden, tak i kdyby vedle stál doktor, který by ho vysoce pravděpodobně zachránil, a prostě žádný jiný nebyl, tak mám smůlu? kdyby ten na aro klíče nenašel, tak by se ta první lékařka dívala, jak ta holčička umře?![]()
Potrefenáhusa té jsem si vůbec nevšimla!
Jiná Realita A když jako naprostý laik neposkytneš první pomoc někde u silnice u nehody, je to trestný. Když lékař neudělá v urgentní situaci, co je v nejlepším zájmu pacienta, tak je to v souladu s předpisy. Padlý na hlavu.
Jiná Realita A když jako naprostý laik neposkytneš první pomoc někde u silnice u nehody, je to trestný. Když lékař neudělá v urgentní situaci, co je v nejlepším zájmu pacienta, tak je to v souladu s předpisy. Padlý na hlavu.
Oni argumentují tím, že zatímco jako laik nejsi za chybně poskytnutou pomoc víceméně postihnutelná (když třeba neumíš s člověkem manipulovat při vytahování z auta a poškodíš mu tak míchu při záchraně života), tak kdyby tady doktorka resuscitovala s intubací a něco podělala, tak je za to odpovědná. Já nejsem právník a už vůbec ne odborník přes zdravotnické právo, takže netuším, jak je to správně (ale vím od právníků, že ne všechno si lékaři interpretují dobře - například představa, že jsou automaticky zodpovědní za zdraví pacientů a že je negativní revers neochrání...)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my