Mutziputzi Jo, Smíchov. Jsem čekala wau a vyšla celkem nuda.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
viktorka_od splavu Jo počkej, to só brňáci jo?![]()
![]()
brrr a bejt to wow, všichni se zblázní, i tady to proběhlo, jako u revitalizace Mas. nádraží ala Zaha Hadid...atmosféru Smíchova nedělá extravagance, je potřeba střízlivý funkční budovy, mezi to stromy a vodotrysky, dotáhnout tam rezidenty a bude to jak bych si to já představovala...promiň, bude to jak má bejt![]()
Mutziputzi Já nemyslela nějakou extravaganci, chraň Bůh. Přišlo mi to všechno takové nějaké, zaměnitelné mezi sebou (ale to je zřejmě podmínami v zadání).
Já moc nepobírám to s těma ulicema. Mě nikdy nenapadlo, že se snad ty stanice metra jmenujou podle ulic. Prostě je to Strašnická (stanice), protože je ve Strašnicích, nic víc jsem za tím nehledala. Osobně mezi Strašnická/Strašnice nebo Želivského/Jana Želivského atd. prostě nevidím rozdíl.
Malostranská - Klárov nebo Malá Strana
- Ulice Malostranská neexistuje.
Staroměstská - Josefov, Staré Město nebo Náměstí Jana Palacha
- Ulice Staroměstská neexistuje.
Strašnická - Strašnice
- Ulice Strašnická se nachází v Záběhlicích 4,5 kilometru od stanice metra.
Želivského - Jana Želivského nebo Olšany
- Ulice Želivského neexistuje.
coralline Ty ulice mi přijdou taky zbytečný, viz ta Národní, tam bych vyhodila akorát tu třídu, když je to ulice. Smysluplný mi přijde názvosloví logicky sjednotit a jména upravit podle něčeho signifikantního, u čeho nebo kde člověk vyleze...tak kdo nic nedělá, nic nezkazí, takhle to berme![]()
Mutziputzi no ale vona to dřív byla Národní třída, sice je to dneska už jen ustálený spojení, ale studenti se prostě sešli na Národní třídě, ne na Národní, v tomhle kontextu já ty názvy chápu
Potrefenáhusa Myslíš že to spojení je tak důležitý, že se to konalo na Národní třídě a ne na Národní? Já bych asi řekla, že se to stalo na Národní, tu ustálenost já tam ňák necejtim.
Mutziputzi no já tyhle změny prostě nějak nepobírám, udělat z českomoravský nějakou arenu mi přijde na urovni udělat z Vyšehradu Palác kultury, však vono je to na Vyšehrad od metra taky celkem kousek
Potrefenáhusa No Vyšehrad je právě to pozitivně signifikantní, za čím tam lidi jedou, původ Českomoravský je pravěk, nikoho to nezajímá, teď je to prostě Aréna, proč Libeňská tedy už nevim
Mutziputzi protože samotná arena zní divně a furt se přejmenovává
Arena mě fakt sere, to snad jiný město nemá, takovou megavěc v hustý zástavbě
Potrefenáhusa Nám co tam jezdíme jenom do ní to neva
nicméně chápu, ani moc architektonicky zdařilá neni, když už musí bejt tak na očích...
coralline Já myslím, že ty názvy s ulicemi ani nesouvisely, že to byl přívlastek ke stanici: jaká stanice? Strašnická, Malostranská, Dejvická...
Sweet Potato Přesně tak to chápu já. Proto nepobírám, proč tam operujou s nějakýma fiktivníma ulicema.
Sweet Potato Přesně. Malostranská protože v dosahu je Malá Strana, Staroměstská protože z ní se dostanu do starého města. Můstek přejmenujeme taky, vždyť tam přece žádný most není! Přejmenování stanic, které se takto jmenujou od začátku provozu je totální blbost. Pro mě je nejviditelnější metro A, tam mě to bude štvát nejvíc. A na zbytku se (i jako rodilý pražák) prostě ztratim.
Podle mě je to pouze pokus o zanechání stopy, otisku, protože nic kloudného po nich nezůstane. A taky super penězovod.
andulka01 a to bych se hádala, můstek tam je!!!
andulka01 Některé ty názvy fakt nebyly vymyšleny nejlépe, ale moc bych do toho nevrtala, když to funguje. Taky to vidím jako snahu o vstup do dějin.
Potrefenáhusa Já jsem celkem dlouho netušila, že se ta stanice nejmenuje podle něj.
Sweet Potato fakt ne? A podle čeho teda?
(hele, píšou na wiki, že ale jo?)
Potrefenáhusa Jasne ze jo, ma tam aj bejt nekde videt, me nenapadlo ho nikdy hledat, ale je to 100% podle toho zbytku mustku co nasli kdyz tam kopli
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my