já jsem třeba dlouho byla přesvědčená, že v mém okolí žádný antisemitismus neexistuje, proč taky, máme tu sice bronx, ale židovské ghetto veškeré žádné.. no a pak jsem nevěřila vlastním uším, když jsem od několika zdánlivě slušných lidí slyšela takové výroky jako by hitler byl jejich brácha:-O
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
židé to mají vůbec složité.
co by se asi stalo, kdyby ismael r., avram l. a ben-ami z., posíleni alkoholem, naházeli molotovovy koktejly do dveří mešity? radši si to ani nechci představit.
když ale dva mohamedi a jeden ahmed (nebo nějak tak podobně) udělali totéž se synagogou, německý soud prohlásil, že rozhodně nešlo o antisemitismus, že chtěli ti mladí muži jen upozornit na konflikt v gaze. pokud nemám špatný překlad, zaznlo spojení "přiměřený krok nesouhlasu" (wth?).
unesco odhlasuje, že zeď nářků není židovská. vlastně to už nikoho nezajímá. pár zpráv proběhlo a tím je to vyřešeno.
rozhodně se nemusíme považovat za nějaké nadměrné antisemity. na to jsou tu jiní experti.
židé se nesnášejí i mezi sebou (protože superortodoxní židé štvou všechny, včetně jiných židů, a osobně se tomu ani nedivím).
No, vzhľadom na to, že otec už v USA žije nejakých 20 rokov, a ya ten čas som tam už nejakých párkrát aj bola na návšteve, tak určitý prehľad mám.
Ono nejde o to, že by niekde na svete neboli rasisti. Ono ide o tú atmosféru, že posledné, ja neviem 2? 3? 4? roky akoby začalo byť normálne povedať a robiť veci, ktoré predtým sa za normálne nepovažovali a dokonca aj ľudia, ktorí také názory mali, vedeli veľmi dobre, že by im tolerované neboli. A z toho vychádza stále horšia atmosféra. Spolužiak, ktorý žije v Štátoch už tiež roky, písal, že za posledný týždeň mu bolo 3x pripomenuté, že je pôvodom zo strednej Európy, čo za tie roky doteraz nezažil ani raz. Mne je jasné, že rasisti sú všade a budú aj v tej ázii, ja som sa len tak zamyslela na tému "a iný glóbus nemáte?". Proste či náhodou tam momentálne nie je atmosféra smerujúca k slušnosti a tolerancii lepšia.
To je hrozně legrační, protože když půjdeme do historie, v podstatě drtivá většina Američanů jsou přistěhovalci :-) Jde jen o to, kolikáté generace....Jinak v Asii (tedy té dálné východní) je zatím spíš tendence k bělochům vzhlížet, třeba Japonci mají k USA spíš takový postoj, jako byl u nás za totáče. všechno americké je super. Ale pochopitelně je to asi ovlivněné i tím, že Asie (speciálně Japonsko) je velmi homogenní, přistěhovalci tam prakticky neexistují.
No hej, bolo by to legrační, keby to nebolo pritom tak hrozivé. Práve tam.
Apropó, Slovensko:
https://www.facebook.com/radovan.hynek.1/videos/640241412830559/
Vrátím se ještě k tomu ježdění autem, a nejen autem. Včera odpoledne až navečer, cca kolem půl páté, začínalo se smrákat, cesta z někde v pláních za Třebíčí, kousek za Kasárny. Bílá tma, z převisů na kraji vozovky vyfukuje vítr oblaka sněhu, ve kterých není vidět vůbec nic, kus cesty jedeme krokem naslepo podle tyčí a modlíme se, abychom neskončili vedle v závěji, jako auto, co zrovna vytahují. Vyjedeme z té bílé tmy a před námi černá silnice - ono včera ještě nesněžilo, takže sněhové jazyky byly nafoukané jen místy a bílá tma byla jen tam, kde na pláních fičel vítr a zvedal ten navátý sníh. Na té černé silnici zahlédneme na poslední chvíli cosi podivného, takže opět téměř krokem. Vzápětí dojedeme cyklistu v poměrně upjatém černém oblečení. Zadní světlo nemá. Přední světlo - nemá. Co má, je tmavá bunda, černé obtažené kalhoty, když jsem se otočila, tak jsem viděla jak má na vousech namrzlé rampoušky. Dojet ho v té bílé tmě, tak fakt nevím nevím, a nebýt toho, že mu potom blýskla odrazka dole na šlapce, tak taky nevím. Ta cesta byla sama o sobě dost namáhavá, ale toto nám dodalo. Vůbec jsme tam cyklistu nečekali a hlavně to, že neměl - a to fakt neměl - ani jedno světlo - nebo ho neměl zapnuté, to nevím, abych teda nekecala - to mému muži způsobilo málem infarkt.
Já chápu, že občas asi někdo prostě na tom kole jet někam musí, i v zimě, i večer. Ale kruci tyrkn to fakt nemá stovku na ty světýlka? Nebo je línej si je zapnout? Dyk jde o jeho zdraví, přece. A ten chudák za volantem, jak on k tomu přijde?
Včera jsme měli všichni obrovský štěstí, to teda jo.
já mám vždycky chuť vystoupit a jít jim rozbít hubu. jednou to stejně udělám.
Teda fakt šílená situace. jako narovinu, pokud chci jet do takového počasí, tak si vezmu třeba ještě reflexní vestu, protože to je větší plocha a je lépe viditelná. V autě ji má každý, není to žádná investice navíc....
Soucítím s vámi, mě by z toho taky málem kleplo....
Toto hej, to je otras...a tí dedulovia v čiernom aj s čapicou (a hlavne pod čapicou) medzi dedinami, to je podobné...
Něco podobného se mi taky stalo. Sjela jsem z dálnice a chystala se najet na most nad ní. Jsem tam vždycky opatrná, takže jsem raději zastavila, i když byla tma a široko daleko nebylo vidět žádné světlo (není to tam nijak osvětlené) a rozhlédla se. A najednou jsem si všimla pohybu vlevo, pár metrů od mne byl černý pohyblivý stín v černé tmě. Cyklista, který jel zleva dost rychle přes ten most, takže kdybych nezastavila... Tmavé kolo, černé oblečení, žádná světla, tmavá noc. Od té doby tam zastavuju pokaždé a chvilku ho hledám. Nejspíš je taky místní.
Ale připomnělo mi to historku, jak do sebe nabourali dva cyklisté mezi vesnicemi. Byla tma, měsíc skoro nesvítil a neměli (pochopitelně) světla. Ty vesnické silnice často nemají jasně viditelné krajnice a klikatí se, takže je težké udržet se na silnici ve větší rychlosti. Oba dostali dobrý nápad - jeli po středové čáře. Však co, kdyby jelo auto, tak ho uvidí a uslyší dlouho dopředu... Bohužel, jeli mezi stejnými vesnicemi, ale každý jel jiným směrem. Na té středové čáře se čelně srazili.
Ale připomnělo mi to historku, jak do sebe nabourali dva cyklisté mezi vesnicemi. Byla tma, měsíc skoro nesvítil a neměli (pochopitelně) světla. Ty vesnické silnice často nemají jasně viditelné krajnice a klikatí se, takže je težké udržet se na silnici ve větší rychlosti. Oba dostali dobrý nápad - jeli po středové čáře. Však co, kdyby jelo auto, tak ho uvidí a uslyší dlouho dopředu... Bohužel, jeli mezi stejnými vesnicemi, ale každý jel jiným směrem. Na té středové čáře se čelně srazili.
![]()
Díky. Já vím že Gaussova křivka hovoří jasně a procento pitomců v naší populaci bylo, je a bude. A bohužel je vidět mnohem víc, než ti normální slušní lidi. Platí to pro všechny, pro řidiče, cyklisty, pejskaře, kočkaře, myslivce ( i když kdoví, jestli tam není ta Gaussovka nějak vychýlená), prostě jsou. Slušní (řidiči, cyklisti.. atd.) s tím nic nenadělají a bohužel na to zhusta doplácejí a odnesou to za ně.
Jo, to je taky výživná historka. Občas se nad tím rozum krčí, co lidi vymyslí.
Já tuhle historku slyšela s tím, že se dva řidiči probrali ve špitálu s otřesy mozku a pak se zjistilo, že jeli pomalu v husté mlze proti sobě, oba hlavy vystrčené z okýnka, sledovali prostřední čáru. Vždycky mi to přišlo jako naprostá blbost, podle mně by se zabili, kdyby se těma hlavama, byť v malé rychlosti, srazili. S cyklistama by mi to přišlo logičtější :)
Pamatuju si historku z mládí, že v jednom okrese si cyklisté stěžovali, že je občas mine auto a něco je shodí z kola do příkopu. Nakonec se zjistilo, že brzo ráno jezdí pekaři a závozník je vytočený na neosvětlené neviditelné cyklisty, takže má v kabině koště a když je míjejí, tak je koštětem sešťouchne.
Pamatuju si historku z mládí, že v jednom okrese si cyklisté stěžovali, že je občas mine auto a něco je shodí z kola do příkopu. Nakonec se zjistilo, že brzo ráno jezdí pekaři a závozník je vytočený na neosvětlené neviditelné cyklisty, takže má v kabině koště a když je míjejí, tak je koštětem sešťouchne.
to snad ne! ale přiznám se, že nad něčím takovým už dlouho uvažuju ![]()
![]()
![]()
Zdá se mně to, nebo silničáři letos přestali dávat takové ty zábrany proti sněhovým jazykům? V podstatě jsem letos ještě neviděla ani jednu a jazyků hodně.
myslim ze uz s tim prestali resp to hodne omezili uz pred casem... pry protestovali majitele poli
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.