Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 12:01
Reakce na betsey:

Jo, rychlí pitomci, to je lahůdka. Jezdím téměř denně, předjíždím normálně, tak 130 km/h, moje auto rychlej nejezdí. A když se zjeví nějakej blbeček, co má pocit, že bych se měla okamžitě zařadit do té desetimetrové mezírky mezi kamiony, bere mě šlak. A nejlepší je, když se mi zavěsí úplně za zadek, tak ho prostě nevidím, protože tam mám korbu, která mi zakryje to auto i světla... 

A pak zase takoví ti školiči.. zrovna včera na Evropské a D7. Kombík s rakví na střeše, přesně u každé značky s omezením na 50 dupnul na brzdu a jel 40. Po sjezdu na dálnici to samé, plus jel uprostřed mezi pruhy. Pak zrychlil, ale stále jel v podstatě uprostřed. Jakmile to šlo, předjela jsem jej a mazala pryč. Jo a svítil dálkáčema i mlhovkama zároveň (mlha nebyla, auta proti a okolo ano). Já se fakt takových aut bojim, jsou nepředvídatelná a člověk se na ně musí soustředit více než na ostatní.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 12:06
Reakce na Garfie:

To tahání za šňůru funguje i v Japonsku, kde navíc "rozsypanej čaj" že jo, nezorientujete se prostě nijak!! Bydlela jsem v takové malé díře, za sebou tam byly tři zastávky na znamení a večer ve tmě jsem pravidelně vystupovala někde jinde :-/

Taky hezká zkušenost.... No každopádně my následně pochopili, proč si švagrová po 14 dnech martyria používání MHD raději pořídila auto :D

K těm řidičákům - proč myslíte, že v USA jsou normou automatické převodovky? protože tam prostě musí mít řidičák každý (kvůli nefunkční MHD) a automatická převodovka alespoň nějak to řízení zjednodušuje, můžou se pak soustředit na řízení a ne na řazení.... Každopádně faktem je, že větší problém jsou namachrovaný týpci, co nemají problém porušovat pravidla a to se dá vyřešit jen přísnými tresty a častýma kontrolama. V Německu se mi třeba za tadek auta při předjíždění přilepí minimum aut (a to ještě často s polskou SPZkou), v ČR to je horší, tam to fakt nesnáším. Naštěstí mě ještě nikdo nevybrzdil, ale docela se toho děsím.... Jinak v Německu sice není maximálnír ychlost na dálnici, ale jak jsem zjistila, tak dost často je v podmínkách pojistky, že když pojedou třeba přes 140, tak t případnou nehodu pojistka nekreje. Pojistky jsou tu dost mastný, vůbec provozovat auto je drahý (nás by vyšlo přepsání Felicie na jeden rok na její kupní cenu), takže možná hraje roli i to,ž e to auto prostě nemá úplně každý sotva osmnáctiletý ucho....

Online barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 13:05

Tak já už ničemu nerozumím.

To hovado estébácký vymyslí a prosadí EET, pak neví jak s tím naložit, lže, couvá a flikuje... a ti naši živnostníčci nadávají ostatním stranám, že mu v tom flikování nechtěj pomoct?!

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 14:09
Reakce na A666:

Četla jsem infekční MHD, to by taky vysvětlovala ta auta. A taky tamní ceny za pohonné hmoty, že jo.

Mě osobně rozčilují lidi, kteří se na nájezdu na dálnicí řítí závratnou rychlostí 60 km/h, ale protože mají nové auto, jakmile přejedou čáru, šlápnou na plyn a v momentě odstřelí. Já když šlápnu na plyn, hodně dlouho se nic neděje a těžko se pak do proudu aut 100+km/h vřazuju.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 15:16

Známá dělá instruktorku v autoškole a ta říká, že nejhorší jsou ambiciózní tatínkové, kteří svoje ratolesti učí řídit sami - samozřejmě blbě, a jejich synáčci. Jakmile vidí ženskou, tak z ní mají srandu, takže jim jako první musí dát vždycky pořádnou sodu, aby si konečně uvědomili, že to ji tu mají poslouchat, pak je musí dvě hodiny odnaučovat zlozvyky a pak teprve může dojít na řízení.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 15:24

z mé osobní zkušenosti (cca 40.000 a víc km ročně najedu) jsou nejhorší řidiči důchodci.

a je jich čím dál víc.

jezdí něčím, co nazývám tupá jízda = nehledím vpravo vlevo ani za sebe, jedu rovnoměrně, ať jedu kdekoli, nebrzdím, v obci i mimo ni jedu 70, nebo jedu všude 40, protože rychleji už to nezvládám. je mi jedno, že na mně lidi troubí nebo blikají, neuhnu, nehnu ani sanitce, protože ji nevidím. nikoho nepouštím, protože svoji starou rachotinu bych už nemusel rozjet. nepředvídají, nejsou galantní. jednou jsem takto jela zlínem za dvěma, kteří se pěkně na dvouproudé seřadili vedle sebe, jeli třicítkou a ucpali půl města.

v době, kdy je provoz extrémní, není možné, aby se po silnicích pohybovalo větší množství aut nedosahujících ani dvou třetin max. povolené rychlosti. vzbuzuje to agresivitu ostatních, kteří si nejedou na nákup do penny a nemají na to celý den. takto velmi často jedu v koloně za důchodcem, který jede 65 nonstop všude, klidně i 25 km, protože v protisměru je stálý hustý provoz a nedá se předjet, pokud nechci předjíždět jako prase třeba u školy nebo do zatáček, což nechci, ale mnozí to udělají, a jemu je jedno, že kolona za ním má už 40 aut. vysvobodí až ten penny nebo kaufland, kde konečně uhne. nebo zdravotní centrum.

ano, on sám se přece ničeho nedopouští. ovšem všichni ostatní kvůli němu musí, někdy jim prostě nic jiného nezbyde.

tohle mi přijde horší než překračování rychlosti, špatné parkování, nepouštění chodců na přechodu atp. protože dnes mi jako jedna z nejdůležitějších složek provozu přijde plynulost.

Offline viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 15:34
Reakce na Jiná Realita:

naprosto souhlasím. u nás tohle naštěstí moc není, mimo město to bude horší.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 15:48
Reakce na :

Uznávám, že jsem to trochu zobecnila, nicméně zejména u kluků je prostě ta vyzrálost v 18 jinde než třeba v 26...... Mám ten pocit, že i statisticky jsou nehody řidičů do 25 let nezanedbatelné. Já třeba taky jezdila od 18, také sjem byla zodpovědná, ale taky sjem viděla, co byli schopní provozovat někteří spolužáci...... Osobně bych byla pro řidičák na zkoušku, kdy by čerstvý absolvent musel nějakou dobu řídit pod dozorem zkušenějšího řidiče.....

Cos e týče zkušenosti s Policií tak souhlasím, přijde mi,ž e se v čr hodně orientuje na to, kde snadno vyberou peníze než na skutečné zvýšení bezpečnosti....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 15:56
Reakce na Jiná Realita:

Částečně souhlasím, sváteční řidiči kor nepředvídaví jsou neštěstí. Ovšem v ČR se za brzdiče leckdy považuje člověk, co jede maximální povolenou rychlostí anebo lehce nad! Jinak si endovedu představit proč nás furt někdo předjíždí když jedeme maximum případně nad maximum a leckdy (velmi často) dost nebezpečně. Další věc je, že ani pomalé vozidlo před námi není důvodem k tomu porušovat pravidla. Ano, je to nebzpečné, mě osobně táta učil, že stejně jako je maximální povolená rychlost tak ybch měla dodržovat i určitou minimální už jen pro vlastní bezpečnost. Nicméně důchodce jedoucí 70 km/hod prostě není odůvodněním porušení pravidel.

Jinak mi přijde, že se absolutně nepřizpůsobuje rychlost jízdy podmínkám, takže jsou tací, co jsou schopni jet přes 100 i ve chvíli, kdy vidíte sotva 50 metrů před sebe..... A ještě na vás troubí, že vy si to nelajsnete.... To samé paltí pro intenzivní déšť, možnou námrazu apod. Jinak když už jsme u toho, němci mají zase nšvar, že nejsou zvyklí svítit ve dne jako jsme zvyklí my - někdy je to docela nebezpečné, protože je nenapadne ty světla zapnout ani za snížené viditelnosti.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 16:15

Jinak dneska sjem narazil na tento článek a přijde mi to šílené - hřbitov tam je, mrtvá těla pod zemí tam jsou, ale nedej bože, aby najednou nebylo možné to místo využívat tak jako doposud Přitom ta vizualizace co tam je vypadá moc pěkně a decentně.....

http://olomouc.idnes.cz/zidovsky-hrbitov-prostejov-rehabilitace-protesty-petice-pnc-/olomouc-zpravy.aspx?c=A170113_2298698_olomouc-zpravy_stk

Online slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 16:41
Reakce na A666:

To je hrozné!!! Toľko primitívneho antisemitizmu, predtým ten problém s Lidl plagátom, a u nás o nič lepšie, doteraz som si vždy myslela, že keby voľačo, tak fičím od nás preč, ale po zvolení Trumpa v Amerike už fakt neviem kam....asi sa začnem učiť nejaký ten ázijský rozsypaný čaj...?

Online Garfie
28562 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 16:44
Reakce na A666:

Celý ten případ je hrozný, od začátku do konce. Dost to sleduju, dobře se znám se šéfem židovské obce a bydlím v sousedním městě,  takže to beru trochu osobně. Vůbec postoj města nechápu, ani při nejlepší vůli. A co udělaly rodiny, které si židovskými náhrobky vydláždily dvory, o tom se mi ani nechce mluvit :-/

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 16:56
Reakce na Garfie:

Celý ten případ je hrozný, od začátku do konce. Dost to sleduju, dobře se znám se šéfem židovské obce a bydlím v sousedním městě,  takže to beru trochu osobně. Vůbec postoj města nechápu, ani při nejlepší vůli. A co udělaly rodiny, které si židovskými náhrobky vydláždily dvory, o tom se mi ani nechce mluvit :-/

No ty náhrobky jsou druhá věc, taky to nechápu (věřím, že leckdo netušil, čím má vydlážděný dvorek, ale teď už to tušit mohou a já si třeba nedovedu představit, že bych tam ty náhrobky nechala). Přijde mi to smutné. Do diskuze na i-dnesu někdo dal text té petice, že prý jen nechtějí změny v centru města, nechtějí kácení stromů. No mě to zrovna smířlivé nepřijde.... navíc tam píšou, že vlastně nechtějí nic. Zajímalo by mě, co by dělali, kdyby někdo takhle zacházel s křesťanským hřbitovem :( Hlavně aby nebylo vyhověno jen určité skupině lidí, tkerá bude protěžována a zviditelňována (chybí mi smajlík mlátící hlavou do zdi). Přitom ten hřbitov tam byl prostě první.... Návrh a vizualizace se mi líbí, vzniklo by pěkné prostranství citlivě ohrazené živými ploty.... A i prod ěti by to bylo plus, měly by historii na dosah ruky.

Online Garfie
28562 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 18:01
Reakce na A666:

S tím křesťanských hřbitovem si nejsem úplně jistá :-), myslím, že Židé jsou na to (z logických důvodů) citlivější. Bydlím přímo u kostela, za kterým kdysi stával hřbitov, dnes na jeho místě stojí domy, lidé při práci na zahradě nebo kopání základů často nalézají kosti...a nikoho to nijak zvlášť nevzrušuje 

Ten návrh židovské obce se mi zamlouvá, viděla jsem něco podobného tuším ve Stockholmu, něco jako staré náhrobky rozmístěné v parku a moc se mi to líbilo. 

Co se těch vydlážděných dvorků týká, vůbec mi nejde o to, že někdo má doma náhrobky jako stavební materiál, ti lidé si je tam osobně nedali a ani jejich předci často netušili oč jde. Spíš jsem myslela ten případ, kdy sousedé se společným dvorem (ten dvůr jsem viděla, náhrobky jsou naprosto jasně patrné, na zemi jsou ještě nápisy v hebrejštině, symboly a tak) souhlasili s předlážděním-mohli si sami vybrat materiál, obec jim ho zaplatila, zaplatila práci a dokonce navíc i plot mezi nimi. Všechno bylo dohodnuté a oni se na poslední chvíli cukli, že by ještě navíc k tomu všemu chtěli finanční kompenzaci (šlo tuším o 300 tisíc), protože ta "dlažba" má patinu a historickou hodnotu 

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 19:08

K těm historkám z našich silnic a dálnic přidám předjíždějící se kamiony. Ve středu jsem jela z Prahy do Hradce Králové a snad 4x na těch asi 90 km se vytvářela kolona, protože kamion jedoucí 90/hod prostě druhého jedoucího stejnou rychlostí předjet nemůže. 

Online slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 19:09
Reakce na Garfie:

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 20:15
Reakce na slniecko:

nemůžu mluvit za slováky, ale za čechy si trochu troufnu.

já si nemyslím, že by tady bylo víc nenávisti a rasismu než kdekoli jinde, a už vůbec ne ve srovnání zrovna s usa, kde žije nejen nenávistný a hloupý white trash po milionech, ale úplně stejně tak black trash v ghettech, kam byste určitě nechtěla, který nenávidí bílé stejně, jako bílí je. navíc tam ještě mají nenávistné mexičany, hispánce a zbytek světa.

v té asii by se vám mohlo klidně stát, že objektem nenávisti budete vy.

ve velkých městech kdekoli na světě je to lepší, v zapadákovech kdekoli na světě, kde lidi jsou méně smířliví se změnou a odlišností, zas naopak spíš horší.

tu petici podepsaly 3000 lidí, ovšem kvůli vylhanostem, jak jde o kácení stromů, podepisuje často kdekdo, vůbec nemuselo jít o židy. kdyby byla pravdivá, kolik by ji asi podepsalo? 1000? méně?

v naší obci žije smíšená romská rodina. nikdo se na ni zatím pokud vím ani křivě nepodíval. protože pracují, děti chodí do školy. nemají důvod. neznám nikoho, kdo by nenáviděl židy, nebo přecházel před černochem na druhý chodník.

samozřejmě že v národě je určité procento naprosté lůzy, která tohle všechno dělá. ale ta je všude, a platí o ní totéž, co o dementech za volantem - má mnohem víc prostředků, jak o sobě dát vědět. a na rozdíl od inteligentní části populace, která na to nemá čas, to dělá.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 20:15
Reakce na Garfie:

S tím křesťanských hřbitovem si nejsem úplně jistá :-), myslím, že Židé jsou na to (z logických důvodů) citlivější. Bydlím přímo u kostela, za kterým kdysi stával hřbitov, dnes na jeho místě stojí domy, lidé při práci na zahradě nebo kopání základů často nalézají kosti...a nikoho to nijak zvlášť nevzrušuje 

Ten návrh židovské obce se mi zamlouvá, viděla jsem něco podobného tuším ve Stockholmu, něco jako staré náhrobky rozmístěné v parku a moc se mi to líbilo. 

Co se těch vydlážděných dvorků týká, vůbec mi nejde o to, že někdo má doma náhrobky jako stavební materiál, ti lidé si je tam osobně nedali a ani jejich předci často netušili oč jde. Spíš jsem myslela ten případ, kdy sousedé se společným dvorem (ten dvůr jsem viděla, náhrobky jsou naprosto jasně patrné, na zemi jsou ještě nápisy v hebrejštině, symboly a tak) souhlasili s předlážděním-mohli si sami vybrat materiál, obec jim ho zaplatila, zaplatila práci a dokonce navíc i plot mezi nimi. Všechno bylo dohodnuté a oni se na poslední chvíli cukli, že by ještě navíc k tomu všemu chtěli finanční kompenzaci (šlo tuším o 300 tisíc), protože ta "dlažba" má patinu a historickou hodnotu 

No když ten hřbitov zruší křesťané tak vše ok, ale představ si, kdyby to provedli muslimové :D To by najednou bylo proti našim křesťanským tradicím :D

Ono mě se ůbec líbí hřbitovy na severu, kde je jen náhrobní kámen a není nijak označená celá rozloha hrobu. vypadá to tak odlehčeně a pro mě třeba méně depresivně, dovedu si představit takové místo na rozjímání.....

Jinak ten případ s dlažbou je síla, pokud jim nabídli bezplatné předláždění tak ten požadavek náhrady historické hodnoty je teda silně mimo....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 20:19
Reakce na Jiná Realita:

No já nevím, ale většinou se informuji, co podepisuji.... A text té petice teda zrovna neutrální není (dávala jsem odkaz výše), takže už z jeho vyzněním se dá tušit, že to není jen obyčejná petice proti kácení stromů. V té petici je v podstatě řečeno, že nechtějí jakoukoliv úpravu, cokoliv, jakoukoliv diskusi.....

Jinak myslím, že tady nejde ani tak jen o místní co podepsali petici, jako spíše o jednání přímo na radnici....

Jinak souhlas, zrovna USA je rasistická a sexistická až běda, žádný příklad hodný následování.