Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Setare
942 příspěvků moje polička 03. února 2017 15:56

No, tady je to jeste trochu komplikovanejsi, protoze kdyby v USA neexistoval ten system volitelu, tak by s prehledem vyhrala protistrana. Trumpa rozhodne nevolila vetsina, jenze tady je strasna polarizace mesta vs. ruralni oblasti a diky systemu volitelu nejsou ty hlasy rozlozeny uplne rovnomerne. 

Moje kamaradka volila Trumpa (ve finale to v jejim pripade bylo jedno, protoze jeji stat nevyhral) - predevcirem jsem s ni mluvila, a ne ze by se uplne doznala k tomu, ze udelala chybu, ale jiste pochybnosti mela. I kdyz si teda myslim, ze hlavne proto, ze proti ocekavani je velmi dobre placeny job jejiho manzela v ohrozeni. 

Rekla bych, ze litovat ve velkem zacnou pozdeji, az dojde od podepisovani prikazu k opravdovym cinum a zkrouhnou lidem zdravotni benefity a penze. 

Ovsem ja nekolik let kvuli praci v takove ruralni oblasti zila a je to proste uplne jinej svet - lidi jsou min vzdelani, hodne pobozny, na fakta neslysi, nechaji se totalne zblbnout populismem - a kdyz se jejich strane nedari, veri tomu, ze je to kvuli tomu, co udelali jejich predchudci. Nejvtipnejsi na tom je, ze tyhle oblasti, ktere zhusta volili Trumpa jsou nejvetsimi prijemci federalnich benefitu, ktere se republikani chystaji zkrouhnout. 

Mne je z toho dost tezko, protoze tyhle snahy o umlceni opozice a neustaly lhani (jako jo, vsichni politici lzou, ale tihle fakt bez skrupuli vyhlasujou uplny nesmysly)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2017 16:04
Reakce na Setare:

taky se mi zdá, že se hodně mluví o voličích zemana, jaká to lůza apod. o voličích babiše tak mluví málokdo. málokdo je nazývá lůzou, idioty, nevzdělanci, primitivy. a přitom je to totéž v bleděmodrém, jen babiš je méně bodře vulgární, ovšem o to více slizce nebezpečný. koupil si celý stát, lže, jak když tiskne, krade více sofistikovaně než jiní, takže to může nazývat nějak jinak, než krádežemi. pro mě jsou jeho voliči mnohem větší hlupáci, než ti, kteří volili zemana, pokud k tomu tak přistoupíme, protože se pravděpodobně rekrutovali z trochu jiných kruhů, než většina zemanových. z těch, které si samy o sobě myslí, že jsou chytré. v současné době by ho přesto stále volilo 30% populace. z toho mi tak nějak vyplývá, že až na drobné výjimky jsme národ naprostých debilů. většina totiž volí buď zemana nebo babiše, nebo dokonce oba. (pak ještě okamuru, piráty, komunisty atd., raději nemyslet)

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 03. února 2017 16:33
Reakce na Jiná Realita:

Ja si nemyslim, ze politiku slusni lide nedelaji. Jen se nedostanou tak vysoko, prave protoze jsou slusni. Takovyho Schwarzenberga za slusnyho pokladam, nebo jeho pribuznyho Czernina... ne proto, ze maji "modrou krev", ale zkratka maji kinderstube ( a k tomu samozrejme zdravej rozum a pricetny nazory). Ti nesli do politiky proto, ze si potrebovali nutne koupit novej oblek a novou karu  a takovejch (politiku) je u nas malo.

Jinak, kdybych musela volit mezi tetou Clintonovou a tluchubou Trumpem, tak bych veru nevahala. Vzdyt ten Trump je - pro me - vyslovenej krizenec Babise a Zemana, coz je naprosto strasna predstava... 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 03. února 2017 16:44
Reakce na Setare:

to je takovej paradox nizsich trid volicu, ze jsou uplne v klidu schopni volit proti svym zajmum. este jsem nevidela, ze by se to stalo u vysokoprijmovych skupin, u tech nizkoprijmovych je to celkem beznej jev.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 03. února 2017 17:56
Reakce na Jiná Realita:

ne že bych nesouhlasila ohledně zemana, ale myslíte, že voliči třeba clintonové jsou nějak lepší? ideální, vzdělaní, čestní? možná ano, ale zas postrádají jiné vlastnosti, třeba poznat falešného člověka, což ona nepochybně je. taky nebyla prototypem čestné slušné ženy. většinou máte na výběr ze dvou zel, když volíte. politiku slušní lidé nedělají. nemyslím, že každý volič zemana je blbec. třeba jen prostě neměl z určitých důvodů chuť volit někoho, kdo se neváhá zastat vorotnikova a s ním spojené lůzy. u trumpa ještě víc. třeba nechtěli volit falešnou kariéristku. kdybych měla volit v americe já, ji bych prostě volit nemohla. zbýval by trump, protože z určitých důvodů je pro mě méně nesnesitelný, nebo nikdo. obojí je taky špatné. mnozí z voličů všech táborů nepochybně litují, ale často volbu nemáte. já třeba nemám tušení, koho bych teď šla volit. je jen zlo a ještě větší zlo.

Souhlasim. 

Vy snad nekdo vite, kam by to smerovala Clintonova? Ja se o politiku nezajimam, ale kupodivu jsem se lehce obavala, ze bude zvolena ona, protoze to uz snad verim vice Trumpovi. Ac i to je dost zla volba.

To, ze Zemana nebo Trumpa voli hlupaci a podobne, bych neprohlasovala. Jak vite, ze vas nazor je ten lepsi. Muj bratr a otec Zemana volili, oba jsou vzdelani a o svetove deni se zajimaji. Vim, ze pro meho bratra bylo zcela neprijatelne, ze knize uznal Kosovo, predpokladal, ze by se podridil vsem narizenim od Zapadu... (coz se deje i tak).

Ja volila jen v prvnim kole, byla jsem v te dobe dlouhodobe ve Spanelsku, moc jsem se o nic nezajimala a volila J.Diensbiera. A dnes jsem stastna, ze nevyhral a stydim se za to. A i ja bych asi vybrala Zemana a dnes bych si taky rvala vlasy. Takze si nevyberete.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 03. února 2017 19:34
Reakce na Candance:

No, ne ze bych stoprocentne vedela, kam by smerovala Clintonova, ale ja jsem primarne nechtela, aby Staty smerovaly tam, kam je naviguje Trump. Tahle politika je pro me neprijatelna - vsechny potraty budou nelegalni, na zivotni prostredi uplne kaslem, ve skole si muzou sami rozhodnout, co se budu ucit, i kdyz se to plati ze statniho rozpoctu, vyvolame radu mezinarodnich incidentu, bez skrupuli lzeme o lehce overitelnych faktech, zakazeme statnim istutucim komunikaci s obcany bez naseho svoleni, budeme jeste vc protlacovat nabozenske instituce, i kdyz uz ted maji na vsechno vyjimky....a to do toho nepocitam, ze Trump zrejme trpi narcisismem, vsude se furt nehorazne a nepravdive chvasta a chova se jako totalni buran. 

Za me rozhodne nebyla Hillary kandidatka bez vyhrad, ale pro me proste jednoznacne mensi zlo. Ja obecne tady mam problem, ze jsem nekde ve stredu a takovych kandidatu je malo, protoze vetsinou musi hrat do karet svoji radikalnejsi zakladne, ktera je aktivni. 

Stve me, ze se vsechno primarne resi podle stranickych lajn, proste protoze to navrhne druha strana, z principu to strham, i kdyz by to davalo smysl a bylo by to ke vseobecnemu prospechu.

V Cechach jsem taky volila knizete, i kdyz mi jako idealni kandidat tez nepripadal - jsme zpatky u toho mensiho zla. Zemana jsem kdysi osobne zazila jako predsedu vlady a uz tehdy mi prisel tezce na facku. Babise snad ani nekomentuju, v tech volbach jsem teda nevolila, ale nechapu to, no. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. února 2017 20:14
Reakce na Potrefenáhusa:

Mě by docela zajímalo, jestli ti, co vítali zvolení Trumpa, mají furt dobrej pocit?

Tak víšco, v ČR to taky stále vypadá, že Babiš má velké šance vyhrát příští volby :D

Já nějak nedokážu pochopit, že podobné vytáčky stály Grosse premiérský post a Babiš je naprosto v pohodě Evidentně spoelčnost za těch 12 let otrnula......

Vtípky na téma Sory Jako pobavily :)

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 03. února 2017 20:35

Já si tady připadám jak při útěku ze ZOO. Já mám kolem sebe hodně voličů Zemana i Babiše, já chci striktně říct, že mezi ně nepatřím a oba skoro denně podrobuju zdrcující kritice (jim je to teda jedno). Ale chtěla bych vám teda přiblížit aspoň 3 blízké lidi, kteří jsou spokojení voliči těch dvou kreatur.

První je můj otec, člověk ublížený, celoživotní smolař, který v důležitých chvílích života vždy selhal, zklamal a něco podělal. Je mu 60 let, nic moc nedokázal a majetek žádný nemá. Ve své podstatě je to moc hodný člověk, bohužel je slaboch. Zemana má rád, představuje pro něj silného lídra, který kašle na ty hajzly politiky, na ty hnusné Kalousky, pamatuje si ho z 90.let, kdy sám otec byl plný sil a snažil se podnikat, měl ještě rodinu a měl spokojený život. Každý bonmot Zemana mu přijde správný, na zahraniční politiku kašle, prostě chce svého silného velitele, který mu zachrání život a ukáže mu, co je správné a co je špatné, protože sám toho není schopen. Babiš je borec, protože podniká (dotace neřeší), má prachy (to otec nemá) a nebojí se rozdávat ze státního (a přitom ten hajzl Kalousek říkal, že prachy v rozpočtu nejsou, cha!).

Druhými voliči jsou tchánovci. Oba VŠ, brzy sedmdesátníci, vybudovali úspěšnou firmu, mají k důchodu "plat" z prodeje firmy, mají se finančně výborně. Zahraniční politika je zajímá - měly by se zavřít hranice, aby sem nemohly ty černé huby a všechny cigány (pobírající 50 tisíc dávky) chtějí vystěhovat do Rumunska. Tchán má Zemana rád a jeho bonmoty miluje, je to pro něj představitel silného muže ze starých dob, kdy muži nemuseli ženy respektovat, kdy se necpaly, kam neměly, na schůzi musely mazat chlebíčky a pak se nechaly plácat po zadku. Hrdě nosí do obleku košili s krátkým rukávem, miluje porady, schůze, líbání na rty při pozdravu. Tchýně hrdě nenosí makeup, má krátký sestřih, nosí pouze kalhoty a výraz "dáma" považuje za hanlivý. Je pyšná na to, že ji manžel i dospělé děti potřebují, a to přesto, že ji nepotřebují. Nicméně ona nelení, nevěnuje se světským radovánkám, nehty si nelakuje, místo toho pečuje a pracuje do roztrhání těla. Zeman je pro ně oba silný muž, který se nebojí západu a hnusných Američanů, protože Rusové sice nikdy nic nevynalezli, ale jistě se na to už chystají. Babiš je borec, protože se nebojí toho hajzla Kalouska. 30 kč poplatek zloděje Kalouska nesli velmi těžko.

Tak asi tak .

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. února 2017 20:36
Reakce na Dadoo:

Zrovna včera jsem četla článek, že kandidaturu zvažuje Jiří Drahoš, jemuž v březnu končí mandát v čele Akademie věd. Tak jsem si říkala, že to by asi byl dobrý kandidát, veskrze slušný člověk zřejmě. Jenže.. kdo ho zná? V měřítku republiky hrstka lidí.  Podle mě je neprůchodný. Bohužel. Navíc.. viděno optikou  zemanovců, to bude určitě suchar, žádné velevtipné bonmoty a urážky , kterými by bavil ty co podobné vtipnosti oblibují, pronášet určitě nebude. To Miloš, to je jiný borec, že.. 

Dadoo na rovinu, já ho znám jako šéfa AV ČR a teda nevolila bych ho :D Kdo zná poměry na jejich ústavech, tomu asi zase tak super nepřijde. I když když je to jen reprezentativní funkce, tak bych byla schopná mu dát hlas, kdyby nebyl nikdo lepší (a proti zemanovi určitě)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. února 2017 20:41
Reakce na Candance:

Mě osobn ěna Trumpovi vadí jeho populičnost, kdy sliboval věci, které si lgicky odporují, které jsou nesplnitelné, které jdou do velké míry proti těm, co ji sliboval "Make America Great Again", jen to zaobalil tak, aby si lidé mysleli, jak je to super. Clintonová nebyla svatoušek a nebyla by výhra, ale alespoňs e chovala standardně politicky.

Průser u Trumpa navíc je, že je neodhadnutelný, taková neřízená střela a mít ji jako prezidenta tak významné mocnosti je nebzpečné. Přijde mi hodně podobný zemanovi, jen Zemanův vliv je několikařádově nižší......

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 03. února 2017 20:43
Reakce na A666:

Vim co a tomu se divim taky

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. února 2017 21:02
Reakce na Setare:

ale pořád je i pro vás hillary zlo. menší, ale zlo. jen to, jak se chovala po prohře, mi jen potvrdilo, že by to byla stejně špatná volba. toto chtělo být státník a neuneslo to porážku, tak to dupalo nožičkou.

pro mě není rozdíl mezi nimi, krom toho, že ona je mi krom různých politických názorů hnusnější lidsky, vystupováním. její úsměv typu výtlem a máchání rukama mi otvírá kudlu v kapse.

je klidně možné, že bezbarvá hillary, která nezvládla kvůli extrémním ambicím ani tu reformu zdravotnictví, by usa sice nevedla do buranova jako trump, ovšem možná by je vedla do ještě většího ničeho, jako obama. skvělá volba.

prostě pořád nevidím ten důvod, proč si její voliči myslí, že oni jsou lepší než trumpovi, jen proto, že volili zrovna ji. když má člověk na výběr mezi shnilými jablky, a vybere si to méně shnilé, žádné terno neudělal.

na kampani mě pobavilo mimojiné třeba i to, jak se trumpovi vyčítaly sexuální skandály...o čemž by mohla hillary vyprávět určitě delší dobu než trump, díky billovi, za kterým stála jen kvůli kariéře, dokonce až tak, že prý sama aktivně pracovala na jejich zahlazování.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 03. února 2017 21:15
Reakce na Guinea Pig:

... kdy se necpaly, kam neměly, na schůzi musely mazat chlebíčky a pak se nechaly plácat po zadku.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 03. února 2017 22:09
Reakce na Jiná Realita:

Mam to stejne, jen to nedokazu vyjadrit.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 03. února 2017 23:39
Reakce na Jiná Realita:

No ja nevim, Trump vyhral a choval se teda taky dost divne :) vykrikoval, jak urcite vyhral i popular vote a ze se volilo nelegalne a vsichni co volili nelegalne, tak urcite volili jenom Hillary - no to ma do dustojneho statnika dost daleko teda. To same ta silena sarada s navstevnosti inaugurace - ze posle sveho tiskoveho mluvciho, aby tam zarval prohlaseni, ze Trump mel nejvetsi navstevnost ever, kdyz to evidentne neni pravda...proste se chova jako malej fracek, kterej neustale potrebuje pochlebovat a zrejme vyznava heslo, ze nikdo ho nepochvali tak jako on sam sebe. Ze se vychvaluje pred pamatecni zdi padlych agentu, trapas non plus ultra. Taky mi znamej, co pracuje pro state department rikal, ze kdyz byl Trump u nich, nikdo tam nechtel dobrovolne jit a museli poslat dva autobusy vojaku jako vypln. 

Nejsem si vedoma, ze by se kdy potvrdilo, ze Hillary sama mela nejaky sexualni skandaly, jako jo, o Billovi to vsichni vi, ale Bill nekandidoval na prezidenta. Vtip je v tom, ze cela republikanska vize (mimo jine) stoji na tom, jak jsou desne pro rodinu a tradicni nabozensky hodnoty, to proste Trump moc nesplnuje, tak je to takovej peknej paradox. 

Nicmene tohle vsechno bych zkousla, jak jsem psala vyse, vadi mi ten politickej smer. Takze pro me byla Hillary o hodne mensi zlo.  Nezvladla reformu zdravotnictvi kvuli extremnim ambicim? Tomu moc nerozumim, o cem presne mluvite. 

Ani si nemyslim, ze by si jeji volici en masse mysleli, ze jsou lepsi. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2017 12:01
Reakce na Setare:

vypracovala návrh reformy zdravotnictví v podstatě sama, bez konzultací, bez opozice, čistě proto, aby se pak mohlo říkat, že to byla ona, kdo to všechno dokázal. ovšem byla strhána, šlo o jednu z jejích velkých proher, moc tlačila na pilu a neprošlo jí to.

nevím, jestli mě dobře chápete. nijak nehájím trumpa, jeho jednání ani chování. já jen říkám, že hillary je brutálně pokrytecká tetka, stejně ubohý kandidát, jako je trump. nic víc. 

a její voliči samozřejmě pohrdají voliči trumpa, neříkejte mi, že jste si toho nevšimla. jeho voličům se vysmívali jako vesnickým buranům, vidlákům, hlupákům, xenofobům, nevzdělancům. asi jako se tady posmívá voličům zemana. voliči hillary sami sebe považují za vyšší level.

samozřejmě že hillary sama neměla žádné skandály. ovšem pokud její příznivci poukazují s pohrdáním na trumpa jako sexuálního zvrhlíka, nějak moc ryclhe zapomněli na to, jak se ke značnému množství stejných skandálů postavila hillary ohledně billa. kryla je. tvářila se, že neexistují. existuje tvrzení, že se snažila přemluvit údajné oběti, aby mlčely. nejsem tak naivní, abych si myslela, že to bylo kvůli velké lásce k němu. v případě trumpa ovšem jsou najednou fuj a skandál. nemusí mít přímo vlastní kauzu, stačí, jak se chovala v cizích.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 04. února 2017 13:53
Reakce na Jiná Realita:

podepisuju.

barbucha kazdy z tech "druhych" ma totiz uplne stejny jeden volebni hlas, jako ty. tak proto.

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 04. února 2017 13:59
Reakce na Jiná Realita:

Přesně tak. A u nás si stále dokola některé strany a kandidáti, případně jejich příznivci, urážením "těch druhých" strašně škodí. A nepoučí se a nepoučí.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 04. února 2017 14:31
Reakce na Setare:

Mluvíte mi z duše. Všichni lidi v mém okolí, kteří volili Hillary (všichni), tak ji volili především jako menší zlo, s tisícem a jednou výradou, ale i tak bez váhání, vzhledem k protikandidátovi.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 04. února 2017 16:54
Reakce na Jiná Realita:

To myslite tu reformu zdravotnictvi, co navrhla, kdyz byla first lady? No, ona ta reforma zdravotnictvi nikdy nemela bipartizanskou podporu, takze je to v podstate nemozne se na necem domluvit, kdyz protistrana odmita spolupracovat z principu. Uz jsem to jednou psala, ze to je jedna z veci, ktere me strasne stve. Navic byla silena lobby zdravotnich pojistoven proti jakekoli reforme - zdravotni reforma takovychto rozmeru neni zadna sranda. 

Sami republikani, kteri uz sest let vykrikujou, jak maji lepsi plan, prekvapive zadnej plan nemaji. 

Pokud jde o pohrdani, rekla bych, ze to existuje v urcite mire na obou stranach. A bohuzel, z vlastni zkusenosti musim rict, ze rada jeho volicu xenofobove jsou. Nakonec Trump sam dosadil do narodni bezpecnostni rady Bannona, tedy nacka. Velka cast jeho kabinetu je pro me politicky neprijatelna. 

No ale abych to shrnula, ja jsem k Hillary vyhrady rozhodne mela a ne male, ale rovnitko bych mezi ni a Trumpa rozhodne nedavala.