Určitě má. Neznám sluníčkovější povahu, až s tím někdy leze na nervy - ale Babiše nenávidí jak mor.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
barbucha a já si cestou okolo květinářství říkala, že jsou nějací oprsklí a maj otevřeno...
No protože je to přece zcela nezbytná potřeba!
barbucha ale toto je fakt neuveriteľné!
barbucha rikala a tohle mi napadlo![]()
barbucha to přeci nemůže být tím, že ne... já tomu nechci věřit... jen me nenapadá, proč zrovna ty kytky.... kvůli ten povolený pohrbum... vždyť se to všechno dováží, málokde mají české kytky, aby to byl jako zájem podporovat české podnikatele... fakt tomu nerozumim
AprilTwelve Nemyslím si, že za tím stojí Babiš. Už o víkendu se sešel svaz zahrádkářů a floristů a ing. Jiří Horák napsal dopis adresovaný tuším na minsterstvo zemědělství, kde docela přesně vyčíslil škody. Ono totiž nejde jen o řezané květiny, ale také o sazenice, které jsou pěstované už od ledna, květiny jako primule, krokusy, hyacinty, tulipány, jejich životnost je opravdu krátká a nakvetlé jsou neprodejné. Někde jsem zahlédla video z Holandské burzy, jak ničí neprodané květiny, bylo toho nepředstavitelné množství.
Pohřby snad jedou ve stejným režimu jako bohoslužby, ne? To jest žádný shromažďování... tak není potřeba ani kytek (nebožtíkovi to je, jak se domnívám, stejně celkem fuk).
My pohřbívali dědu o povodních - kytky nebyly žádný a nikdo se nezbláznil! A eště jsme ani nevěděli, jestli nám rakev neuplave ![]()
Kan tak to už zni rozumneji...
Kan To zní sice rozumně, ale těch sazenic hrnkových rostlin se prodá nesrovnatelně víc třeba v hobbymarketech. A ty jsou zavřené.
Sweet Potato Tak svaz psal za pěstitele si myslím. Tady ti velkoplošní prodejci asi u běžného zahradnictví zboží nenakupují. Vlastě ani nevím jestli bych v unihobby koupila sazenice salátu, kedlubny, zelí aj. Ale je to možné, to nevylučuji.
Kan A v květinářství ano?
Sweet Potato Ano, u nás na náměstí je květinářství a nakoupím tam od semen přes hlínu až po ty sazenice. Jsem z města asi 3000 obyvatel a ty sazenice jsou z klasického rodinného zahradnictví, macešky, a jinou hrnkovku zase objednávají ze zahradnictví Kuroslepy.
Kan A v květinářství ano?
kamaradka na malomeste ma kvetinarstvi a prodava,sazenice,hlinu....vse jak pise Kan
Sweet Potato Ty hobby markety z toho podle mě vylučuje to, že zboží musí být hlavní nebo převažující činností.
A teda na tiskovce zmiňovali pokud se dobře pamatuju právě jen prodej zhrádkářských potřeb a osiva, protože jsme se u toho ještě přeli, jestli to znamená i květinářství nebo ne. A teď v tom usnesení jsou, doslovně, to vážně trochu smrdí. ![]()
Kan Jo, tak takové jo. Spíš malé zahradnictví.
Garfie Když právě mluvili o osivech a potřebách, přišlo mi to super. Vzhledem k sezóně.
Sweet Potato Mě hlavně sere, jak se udělá plošné opatření a pak se začnou postupně uvolňovat tuhle výjimka, tuhle další...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025