Blby je, ze všechny tyhle přehnaný snahy pak tu problematiku zbytecne degradujou a leze to lidem akorát na nervy. Přitom principiálně je to v pořádku, "zbavit" se nekterejch pejorativních označení a stereotypů ... ale promítat to zpětně je strašný wtf ![]()
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
MP Meri tady je konotace slova Indian, i díky Karlu Mayovi, něco jako: hrdý příslušník nezkrotného národa.
Pak logicky, když nám někdo vykládá, že se to nemá používat, protože je to pro ně urážlivé, koukáme jak sůva z nudlí.
continuity U nás ano, ale pamatuju si instaflejm, když se šéfkuchařka Kamu fotila v jakoze indiánském kostýmu a dostala za to celkem čočku od lidi, co žijí/mají vazby v USA. Tehdy jsem pochopila, ze je to tam celkem ošemetný téma, který my tady z našeho středoevropského pohledu úplně nedovedeme pochopit.
MP Meri jako tomu rozumím, ale tady se vlamujeme do otevřených dveří.
Pokud to chceme takto ( přestat třeba používat název indiáni), tak je potřeba to lidem hodně vysvětlovat v kulturním kontextu a ne jim nadávat, že jsou úplně zadubeni, slepí a nevím co, když to tam nevidí.
https://twitter.com/vader254/status/1564254379879833600?s=21&t=i42ykQF5V6sUSPdgwSiF2g
Ad Vinnetou a německá televize.
MP Meri jj, u nás je to vnímání jinde, nás Mireček z Básníků oblečený v moravském kroji nepobuřuje.![]()
SunEclipse taky proč by, nešlo o žádné hanobení, spíš obdiv.
continuity Tak já si žádných nadávek nevšimla, ale nečetla jsem celý internety, to je fakt.
MP Meri No, četla jsem vlákno na Quoře, kde sami dotčení vesměs psali, že je jim to převážně celkem jedno, protože obojí je jen nálepka, a když už, dávají přednost názvu svého konkrétního kmene, nejlépe v řeči tohoto kmene.
SunEclipse taky proč by, nešlo o žádné hanobení, spíš obdiv.
To by ti asi leckdo vysvětlil. Stereotypy, blahosklonná nadřazenost... To bysme se divily!
Sweet Potato tak zrovna ten moravak je tam dost posmesne vybarvenej
vyjdem do ulic!![]()
viktorka_od splavu Jo! Vyzbrojte se koštýřemi, nepřátel se nelekejte a zažeňte je verbuňkem!
Sweet Potato a kdyz bude nejhur, nasadime alegoricke vozy![]()
Sweet Potato ještě šroubování žárovek
Potrefenáhusa Ty jsi drsná!
Potrefenáhusa nene, cukle by mohly zabrat!
Konecne me zacal bavit jeden porad v tv,jo je to blby,lidi tam afektovany,ale bylo to dobry odreagovani po praci a pred spanim.....tak ode dneska ho misto 21.35 davaji az ve 23.00......![]()
![]()
misto toho jedou pratele,ktery jedou furt dokola uz asi 100let.....![]()
Zarinya co to bylo?
Zarinya a nemaji to na online?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025