Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:03

eh.. to mi teda vůbec nedošlo, že na úřady je třeba hlásit i tohle

a včera u nás doma (samozřejmě v deset večer:-( dítko si vzpomenulo na domácí úkol: vypsat, kolik utratíme měsíčně za bydlení, za hypotéku, za jídlo a tak dále :-O

poté, co minule měl hlásit jak třídíme doma odpad už čekám jen kontrolu na prvního máje, jestli jsme vyvěsili sovětské, a pardoon, eurounijní vlaječky

Ehm...a jaké povolání mají rodiče?

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:30
Reakce na Guinea Pig:

Tatínek je netopýr. On ve dne spí. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:36
Reakce na Bledule:

vidím, že ten účes byl velmi oblíben!

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:38
Reakce na Guinea Pig:

Vzpomínám si, jak maminka musela vypisovat do karet žáků, jakého jsou původu, jestli jsou Romové, jestli jsou rodiče věřící, jestli chodí děti na náboženství, jestli je rodina dělnická, úřednická nebo pracující inteligence, jestli máte příbuzné v zahraničí a jiné podobně životně důležité věci. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:41
Reakce na Guinea Pig:

Vzor beran. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:59
Reakce na Bledule:

Když jsme v UK pro děti vyřizovali členskou kartu do plaveckého kurzu, tak jsme museli vyplnit tohle. Jako WTF... 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 12. března 2017 20:00
Reakce na Bledule:

No já doufám, že už je to vymýceno. Nicméně já jsem taky ještě chodila na základní škole do dělnické třídy, a to bylo prosím někdy v devadesátých letech.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 12. března 2017 20:02
Reakce na Emerald:

to jako aby dítě případně identifikovali podle barvy nebo národnosti napsané na čele?

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. března 2017 20:27
Reakce na Guinea Pig:

To bych taky ráda věděla.

Asi to je jen pro účely nějaké statistiky, ale tehdy mě to hrozně vytočilo ( teda nejdřív jsem se smála, jak to mají pěkně rozdělené, ale pak mě ten humor přešel ).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. března 2017 09:50

o prijmech nebyla rec:-)

ale to procentualni rozdeleni vydaju jsem si dnes udelala naostro (pro ditko jsem to strihla jen tak orientacne zhruba) a je to docela zajimavy

My jsme si před půl rokem nastavili nějaké rozpočty, abychom se trochu podnítili k přišetření na rekonstrukci domu, takže výdaje zaznamenáváme a máme za tu dobu nějaký přehled.  
A máte pravdu, že je to zajímavé, něco vyšlo dle očekávání nebo ještě vyšší, než jsem do té doby odhadovala, jídlo třeba, a něco naopak o dost níž (psi - máme dva a pořád se mě někdo ptá, jak moc nákladné to je, řeknu to takhle - zlatí psi!).

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 13. března 2017 09:53
Reakce na Emerald:

Antipodean

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 13. března 2017 10:19
Reakce na Zina:

hehe, zlaty jidlo;-))

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 13. března 2017 10:51
Reakce na Emerald:

Formulár tohto typu sa v UK vypisuje dosť často, napríklad aj v niektorých aplikáciách keď sa posiela CV zamestnávateľovi, pri registrácii ku GP, keď sa posiela aplikácia na prijatie na štúdium, pri registrácii do fitness centra ... Nie som si úplne istá, načo to potrebujú vedieť. Okrem etnických skupín a náboženstva sa vedia pýtať aj na sexuálnu orientáciu. Našťastie teda vždy existovala aj možnosť zaškrtnúť, že si neželáte odpovedať...

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 13. března 2017 10:53
Reakce na carries:

Já vím, že to je dost častý formulář, jen na plavání mě to prostě "trochu" překvapilo. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 13. března 2017 11:35
Reakce na Emerald:

Tady se tyhle dotazniky take vyplnuji vsude, pry jen z duvodu statistiky,  nic vic za tim neni... (Treba o Afro-Americanech se rika, ze vetsinou neumeji plavat, tak si to treba nekdo chce overit )

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 13. března 2017 11:42
Reakce na Emerald:

No mňa to prekvapilo v tom fitku :) A popravde ma to prekvapuje aj v žiadostiach o zamestnanie, zvlášť keď sa tu tvária tak hyper korektne, že sa na pohovore nesmú pýtať ani na vek, stav, či mám deti a pod., ale do aplikácie si šupnú formulár, v ktorom sa zaujímajú o moje vierovyznanie a sexuálnu orientáciu.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 13. března 2017 19:51
Reakce na :

Řekla bych, že to je úplně jednoduché. Firmy, školy, kurzy... mají rating podle toho, jak moc jsou u nich zastoupeny menšiny. Čím víc odškrtnutých kolonek, tím lepší hodnocení v žebříčkách. Jo, je to debilní. Ale bohužel. Minimálně teda u škol jsem se s tím setkala.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 13. března 2017 20:00
Reakce na Emerald:

Mně to teda připadá děsivý a taky mě překvapuje, že je to tam legální.

Pamatuju si, že nějaký úřad (nejspíš sociální či úřad práce) byl tady kdysi popotahován, že si úředníci u jistých "klientů" (víme kterých) dělali rukou poznámku "R" ... 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 13. března 2017 22:19
Reakce na Emerald:

Kdyby tam byly kolonky podle země původu (rodičů), ještě to pochopím. Ať už statistika, nebo snaha o vyhovění v různých krajových obyčejích  no prostě vymluvit se můžou na leccos... Ale co ty barvy?! Já myslela, že black/white je už pomalu zakázaný označení