Ehm...a jaké povolání mají rodiče?

eh.. to mi teda vůbec nedošlo, že na úřady je třeba hlásit i tohle
a včera u nás doma (samozřejmě v deset večer:-( dítko si vzpomenulo na domácí úkol: vypsat, kolik utratíme měsíčně za bydlení, za hypotéku, za jídlo a tak dále :-O
poté, co minule měl hlásit jak třídíme doma odpad už čekám jen kontrolu na prvního máje, jestli jsme vyvěsili sovětské, a pardoon, eurounijní vlaječky![]()
Ehm...a jaké povolání mají rodiče?

vidím, že ten účes byl velmi oblíben!
Vzpomínám si, jak maminka musela vypisovat do karet žáků, jakého jsou původu, jestli jsou Romové, jestli jsou rodiče věřící, jestli chodí děti na náboženství, jestli je rodina dělnická, úřednická nebo pracující inteligence, jestli máte příbuzné v zahraničí a jiné podobně životně důležité věci.
Vzor beran. ![]()
Když jsme v UK pro děti vyřizovali členskou kartu do plaveckého kurzu, tak jsme museli vyplnit tohle. Jako WTF...

No já doufám, že už je to vymýceno. Nicméně já jsem taky ještě chodila na základní škole do dělnické třídy, a to bylo prosím někdy v devadesátých letech.
to jako aby dítě případně identifikovali podle barvy nebo národnosti napsané na čele? ![]()
To bych taky ráda věděla.
Asi to je jen pro účely nějaké statistiky, ale tehdy mě to hrozně vytočilo ( teda nejdřív jsem se smála, jak to mají pěkně rozdělené, ale pak mě ten humor přešel ).
o prijmech nebyla rec:-)
ale to procentualni rozdeleni vydaju jsem si dnes udelala naostro (pro ditko jsem to strihla jen tak orientacne zhruba) a je to docela zajimavy
My jsme si před půl rokem nastavili nějaké rozpočty, abychom se trochu podnítili k přišetření na rekonstrukci domu, takže výdaje zaznamenáváme a máme za tu dobu nějaký přehled.
A máte pravdu, že je to zajímavé, něco vyšlo dle očekávání nebo ještě vyšší, než jsem do té doby odhadovala, jídlo třeba, a něco naopak o dost níž (psi - máme dva a pořád se mě někdo ptá, jak moc nákladné to je, řeknu to takhle - zlatí psi!).
Antipodean ![]()
hehe, zlaty jidlo;-))
Formulár tohto typu sa v UK vypisuje dosť často, napríklad aj v niektorých aplikáciách keď sa posiela CV zamestnávateľovi, pri registrácii ku GP, keď sa posiela aplikácia na prijatie na štúdium, pri registrácii do fitness centra ... Nie som si úplne istá, načo to potrebujú vedieť. Okrem etnických skupín a náboženstva sa vedia pýtať aj na sexuálnu orientáciu. Našťastie teda vždy existovala aj možnosť zaškrtnúť, že si neželáte odpovedať...
Já vím, že to je dost častý formulář, jen na plavání mě to prostě "trochu" překvapilo.
Tady se tyhle dotazniky take vyplnuji vsude, pry jen z duvodu statistiky, nic vic za tim neni... (Treba o Afro-Americanech se rika, ze vetsinou neumeji plavat, tak si to treba nekdo chce overit
)
No mňa to prekvapilo v tom fitku :) A popravde ma to prekvapuje aj v žiadostiach o zamestnanie, zvlášť keď sa tu tvária tak hyper korektne, že sa na pohovore nesmú pýtať ani na vek, stav, či mám deti a pod., ale do aplikácie si šupnú formulár, v ktorom sa zaujímajú o moje vierovyznanie a sexuálnu orientáciu.
Řekla bych, že to je úplně jednoduché. Firmy, školy, kurzy... mají rating podle toho, jak moc jsou u nich zastoupeny menšiny. Čím víc odškrtnutých kolonek, tím lepší hodnocení v žebříčkách. Jo, je to debilní. Ale bohužel. Minimálně teda u škol jsem se s tím setkala.
Mně to teda připadá děsivý a taky mě překvapuje, že je to tam legální.
Pamatuju si, že nějaký úřad (nejspíš sociální či úřad práce) byl tady kdysi popotahován, že si úředníci u jistých "klientů" (víme kterých) dělali rukou poznámku "R" ...
Kdyby tam byly kolonky podle země původu (rodičů), ještě to pochopím. Ať už statistika, nebo snaha o vyhovění v různých krajových obyčejích
no prostě vymluvit se můžou na leccos... Ale co ty barvy?! Já myslela, že black/white je už pomalu zakázaný označení ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.