Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 22:23
Reakce na Dadoo:

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 22:25
Reakce na Dadoo:

to mně nijak skandální nepřijde, určitě lepší, než kdyby ten dotyčný zůstal nezaměstnaný, protože projezdí majlant, ony to totiž nebudou nijak extra placené pozice, takže to, co se projezdí, se může projevit dost citelně... a předpokládám, že je to i časově omezené. když si vezmu nechuť čechů stěhovat se nebo dojíždět za prací (ze satelitu do prahy se nepočítá), tak mi to přide jako celkem správný krok k podpoření zaměstnanosti... 

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 22:51
Reakce na Dadoo:

Mi se ta pobidka zda smysluplna, nic skandalniho na ni neshledavam. Je jasny, ze cili hlavne na nizsi prijmovy skupiny, pro ktery i ten litr dva muzou delat dost. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 23:12
Reakce na nolita:

Lilly_Ku Mně by se zdálo smysluplnější změnit odvody zamětnavatelů - např. v určitých případech, za určitých okolností, (pokud už ne všem) aby mohli zaměstnavatelé zvýšit platbu zaměstnancům,  než to kompenzovat další sociální dávkou. 

Ale takhle je to asi jednodušší. 

jen jsem nepostřehla, jak dlouho bude ta dávka vyplácena, jestli po celou dobu PP. (musí být smlouva minimálně snad na půl roku)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 01:49
Reakce na Dadoo:

Tak v Německu se náklady na dopravu mohou zahrnout do daňového přiznání, sníží to základ daně (obdobně jako nákaldy na stěhování se za prací)..... Akorát pak za člověka holt daňové přiznání neudělá zaměstnavatel, protože to je již hodně individuální.

Mě to taky jako pobídka nepřijde od věci, kor u níže hodnocených profesí, kde by cena dojíždění mohla být důvodem proč to nevzít. A že by snížení dovodů na zaměstnance plošně zvedlo mzdy si nemyslím, záleželo by, jak slušný by zaměstnavatel byl a jaký by byl zájem o jím nabízenou pozici.....

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 05:23
Reakce na Dadoo:

hlavně to bude transparantnější, snížení odvodů zaměstnavatelům, kterří následně zvýší platbu zaměstnancům dává spoustu prostoru pro různé nepravosti...

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 08:28

Když ono je to těžké. Maminka mojí kamarádky žije v oblasti s obrovskou nezaměstnaností. (Celé okolí zaměstnané v jedné firmě, která zkrachovala) Zkoušela si najít práci, ale musela by dojíždět tak daleko, že by na dojíždění zaplatila tolik peněz, že by měla míň, než dostává na dávkách. Se stěhováním to taky nejde, když víte, že šance na prodej bytu je nulová. Přitom by pracovat chtěla, doma se nudí a tak chodí zadarmo pomáhat do rodin seniorů, kteří si nemohou dovolit pečovatelskou službu.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 08:38
Reakce na Dadoo:

No, já dost vážně pochybuju, že by snížení SP+ZP nějak citelně zvýšilo mzdy zaměstnancům, možná to udělá pár liberálních zaměstnavatelů-idealistů, ale to je tak všechno.  vede mě k tomu to, že vždycky když se zvýší odvody daní (typicky DPH), je to důvod pro zvýšení cen (a větší , než o ten rozdíl v DPH) , kdežto když klesaly sazby, nezlevnilo se plošně nic. 

Offline AmelieM
130 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 10:39
Reakce na Dadoo:

Reportáž jsem viděla. Paní dělá chůvu v mateřské škole, tzn. jakousi pomocnici, takže placeno to asi bůhvíjak nebude. Příspěvek na dopravu je určen těm, kteří byli evidovaní na ÚP, našli si práci mimo trvalé bydliště a při odečtení nákladů na dojíždění by ve finále brali míň, než když zůstanou na dávkách. Mně se to jako pobídka zdá dobré. 

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 14:57

No, vzhľadom na to, že príspevok na dopravu stojí menej ako celá dávka, tak mi to príde ako dobré riešenie aj pre daňových poplatníkov.

A áno, ak niekto býva v oblasti s vysokou nezamestnanosťou a nemá peniaze navrch (čo asi nemá, keď poberá dávky), tak sa nepresťahuje ani keby chcel, pretože nepredá to, v čom býva - lebo komu. A hypotéku nedostane a ani zálohu na prenájom nemá ako zaplatiť.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 19:03

Namíchnutá jsem sama na sebe.Do těsta na perníky jsem místo jedlé sody nasypala kyselinu citronovou. Kdybych u toho nekecala se ségrou,mohla jsem si všimnout hrubosti krystalků a vyhodit jen mouku s cukrem. Takhle šlo do háje všechno,máslo,med,vejce...A zjistila jsem to,až když se těsto vrtělo ve hnětači a já uklízela suroviny.

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 19:53
Reakce na rozarka:

Zmínit. Dnes byl asi špatný den na pečení. Já zas nebyla dostatečně trpělivá při vyklápění.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:55
Reakce na Sweet Potato:

njn, stejne je jeste brzo pect na velikonoce, toto se sni i tak a ten dalsi se jiz povede 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 21:42
Reakce na Sweet Potato:

Zkušební? Ten sváteční bude už na jedničku 

Ale vypadá lákavě,hned bych zakrojila. Ono to nakonec vypadá,jako prezentace té dobroty pod kůrkou.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 21:53
Reakce na Sweet Potato:

to zaplácněte trochu cukrem a dobrý, ne - stejně se sní  ne, kecám, já mám při vyklápění čehokoli vždycky strašný stres. 

mimochodem, podle jakého receptu pečete kdokoli nějakého super beránka? ten loňský mi přišel suchý, chci zkusit něco jiného.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 22:59

inkluze už prý stál miliardu  

štěch uvádí naprosto neuvěřitelný příklad, který má ukázat, jak se inkluze daří. žák na prvním stupni, porucha citové vazby. "v říjnu se říkalo, že se nedá vyučovat. ale v lednu (!) už si to sedlo. nakonec se našel způsob, jak pracovat s ostatními dětmi (ne s tím inkluzivním)."...je mi té třídy dost líto. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 18:01
Reakce na cinkja:

Stav počítače po aktualizaci Windows 10 - jako pokaždé mi počítač opakovaně zamrzá kdykoliv, když se od něj na chvíli vzdálím, nehýbu myší . Na hlášky "Mozilla firefox neodpovídá" (popř. Microsoft Edge neodpovídá, Word neodpovídá) jsem už totálně alergická.

V mezidobí mezi aktualizacemi se v tom doma chlapi trochu povrtají, nějak se to usadí. Až do příští aktualizace. Dnes jsem dvakrát přišla o rozdělané přípravy na doučování .

No když jsem si loni pořídila nový počítač už rovnou s desítkama, tak jsem na něj pěla ódy, ale teď po novém roce se mi najednou taky sem tam občas začal sekat. A asi měsíc mi desítky odmítaly načíst mobil, když jsem ho připojila, přestože na tabletu s devítkami to šlo jak na drátku.

To jsou ty "vychytaný aktualizace vylepšující chod počítače".

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 13:00

Ženy bez partnerů nezískají nárok na umělé oplodnění, rozhodli poslanci26. dubna 2017  11:44,  aktualizováno 12:31Poslanci neumožnili ženám, které nežijí v manželství, možnost samostatně podstoupit umělé oplodnění s použitím spermatu anonymního dárce. Nejostřeji proti byla místopředsedkyně TOP 09 Jitka Chalánková. „Právo na dítě nepatří mezi základní lidská práva,“ prohlásila, než poslanci návrh odmítli. „Ta paní se asi úplně zbláznila,“ řekla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/pravo-na-dite-nepatri-mezi-zakladni-lidska-prava-rekla-chalankova-pyg-/domaci.aspx?c=A170426_111351_domaci_kop

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 13:29
Reakce na Mutziputzi:

taky jsem uz na to koukala, neuveritelne, rekla bych, ze nas to vrhlo tak o 20 let zpet. misto aby se vyresili diry, ktere se ted ruzne obchazeji, (treba to nahradni materstvi), tak se vyrabeji dalsi prekazky, ktere se budou obchazet dal.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 26. dubna 2017 15:14
Reakce na Mutziputzi:

Nejsmutnější je, že za to může Babiš. Bez legrace... páč to neschválili kvůli jeho reprodukčním klinikám.