Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 18:09
Reakce na nonemy:

No jednoduše, že podobné praktiky realizuje v politice, kde etiku vnímám jinak, plus jasný střet zájmů. Jeho podnikání samo o sobě mě mě nijak neirituje. 

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 18:13
Reakce na nonemy:

Ale jistě, umožňují to například děravé zákony, o tom žádná. Ale to přece neznamená, že je v pořádku, že to někdo využívá a ve velkém. Navíc jeho praktiky už jsou za hranou, jen mu to ještě nikdo nedokázal. Já pořád optimisticky doufám, že na ty dluhopisy teď dojede.

Jak by mohl dojet na dluhopisy? To bylo zcela legální.

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 18:34
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. května 2017 18:37
Reakce na Mutziputzi:

Jak by mohl dojet na dluhopisy? To bylo zcela legální.

Je otázka, jestli to bylo zcela legální. Samozřejmě opět využil šikovně díry v zákoně, což samozřejmě trestné není. Ale v trestním oznámení stojí:

Není totiž legální:
(i) přimět svou vlastní společnost k tomu, aby vydala dluhopisy, ze kterých nemá žádný užitek jen proto, aby se majitel společnosti obohatil tím, že tyto dluhopisy nakoupí a nemusí danit příjem z těchto dluhopisů;
(ii) přimět svou vlastní společnost k tomu, aby vydala dluhopisy s nestandardně vysokým úrokem, který musí platit, a tím ji poškodit;
(iii) přimět svou vlastní společnost, aby svému majiteli a předsedovi představenstva poskytla miliardovou půjčku se zcela mizivým úrokem a tím ji poškodit;
(iv) uplatňovat nestandardně vysoký úrok z dluhopisů jako daňový náklad.

24) Pro případ, že by se Andrej Babiš v rámci trestního řízení bránil tím, že se jednalo o jeho vlastní finanční prostředky, uvádím následující. Pokud by touto částkou jako fyzická osoba disponoval, pak by to musela být částka řádně zdaněná. Muselo by se jednat o finanční prostředky, které vlastní jako výnos své podnikatelské činnosti tj. jako zisk z podnikání. V takovém případě by bylo nezbytné, aby prokázal, že tento svůj zisk řádně zdanil. Pokud by toto neprokázal, pak se zjevně dopustil trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby podle §240 odst. 1 a 3 TZ.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/andrej-babis-obdrzel-trestni-oznameni-celi-mu-kvuli-nakupu-dluhopisu-20170104.html

24) Pro případ, že by se Andrej Babiš v rámci trestního řízení bránil tím, že se jednalo o jeho vlastní finanční prostředky, uvádím následující. Pokud by touto částkou jako fyzická osoba disponoval, pak by to musela být částka řádně zdaněná. Muselo by se jednat o finanční prostředky, které vlastní jako výnos své podnikatelské činnosti tj. jako zisk z podnikání. V takovém případě by bylo nezbytné, aby prokázal, že tento svůj zisk řádně zdanil. Pokud by toto neprokázal, pak se zjevně dopustil trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby podle §240 odst. 1 a 3 TZ.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/andrej-babis-obdrzel-trestni-oznameni-celi-mu-kvuli-nakupu-dluhopisu-20170104.html

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. května 2017 18:41
Reakce na Mutziputzi:

No jednoduše, že podobné praktiky realizuje v politice, kde etiku vnímám jinak, plus jasný střet zájmů. Jeho podnikání samo o sobě mě mě nijak neirituje. 

Díky za odpověď.

Střet zájmů, přesně.

Ale to je přece další podvodná praktika sloužící k jeho podnikání, využít k tomu politickou moc.
Taky bych proti jeho podnikání nic neměla, pokud by bylo poctivé, a klidně může mít bilióny.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. května 2017 18:50
Reakce na Jiná Realita:

Podnikatelu s velkym zaberem v ruznych oblastech je hodne, tyhle akvizice se nedelaji zpravidla za volne prostredky...

coz neni mysleno jako obhajoba babise a jeho nejruznejsich praktik ale obecne...

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:17
Reakce na Mutziputzi:

ano, s tim celkem souhlasim. ovsem ani na vterinu me nenapadlo, kdyz nakoupil media a vstoupil do politiky, ze by zacal postupovat nejak jinak. je prece jasny ze uspesnou strategii neopusti a zrejme to jinak neumi...  jak si mohl nekdo mysket ( nebo snad jeste ted mysli) ze se v politice zachova cestne? v tomtou souhlasim s JR, ze tomu muze verit jen hlupak, nebo ho voli ti kterym se tyto praktiky proste zamlouvaji a sami jsou takovi. treti moznost nejak nevidim...

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:19
Reakce na nonemy:

Totez co mi vadi obecne, titulovat nekoho jako podvodnika bez opory v rozsudku, pokud ho odsoudi za podvod, pak prosim, nestalo se, pak je to pomluva, taky je na to paragraf.

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:25

Dobre, ale on objektivne neni spatnej ministr financi, dobry neinvestuje, ale porad jeho kritika nabira tak osobni lajnu, ze mu to v preferencich ve finale pomuze ala "chtej se me zbavit, lidi, tradicni politici, nemakacenkove", viz odkaz co jsem dala, jsem zvedava co fatalniho se na nej muze vytahnout, jinak myslim, ze volebni uspech ma predem zarucen.

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:39
Reakce na Mutziputzi:

Máš dojem, že ostatní co vybudovali podobný konglomeráty na to šli ale absolutně jinak, po dobrym?

Hele, ty už "argumentuješ" úplně stejně jako Babiš. Ten, když je řeč o něm, začne ječet jak všichni kradnú a ukazovat na ostatní, jak ten či onen jedná podobně...

To jest, až se budeme bavit o Frantovi Vonáskovi, kterak ke svému jmění nekale přišel... bude rovněž argumentem v jeho prospěch, že Pepa Vopička to udělal taky? 

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:42
Reakce na barbucha:

No ne, Bakala se necpe do politiky, Babis by taky nemel, aneb vic rozdilu nenajdes

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:44
Reakce na Mutziputzi:

A ještě...

"Dobre, ale on objektivne neni spatnej ministr financi"

Zcela objektivně je naprosto průměrnej ministr financí, protože to, co za dané konstelace předvedl, by dokázala i cvičená opice: dotace, proudící k nám z EU (a vylepšující náš finanční obraz) nejsou jeho zásluhou, a ušetřené prostředky jdou jen na konto (jak už bylo řečeno) neexistujícím investicím.

Až mě bude někdo bohatě dotovat a obdržené prostředky místo na jídlo nebo vybavení bytu strčím do štrozoku... jo, to budu za vzornou hospodyňku! 

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:46
Reakce na Mutziputzi:

No ne, Bakala se necpe do politiky, Babis by taky nemel, aneb vic rozdilu nenajdes

Ale to je sakra zásadní rozdíl!

Ministr financí, kterýho kvůli (jeho) financím vyšetřujou ne naše, ale rovnou evropský orgány?! 

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:48
Reakce na barbucha:

I prumernej treba, tech bylo, byli i horsi, ja ho fakt nehajim, jenom hlasam, ze podobnou antibabiskampan, kde padaj slova jako podvodnik a neplatic a ja nevim co, smete levoou zadni a zuzitkuje, zatim je mainstream opozice hloupejsi nez on.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:49
Reakce na Mutziputzi:

Totez co mi vadi obecne, titulovat nekoho jako podvodnika bez opory v rozsudku, pokud ho odsoudi za podvod, pak prosim, nestalo se, pak je to pomluva, taky je na to paragraf.

Ale tak jasně presumce neviny. A jak jinak byste chtěla podat podnět k trestnímu stíhání, než někoho obvinit třeba za podvod?

Takže taky třeba věříte, že nebyl estébák?

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:51
Reakce na barbucha:

No rikam, v politice nema co delat, ovsem tady se do nej jede jako do bezskrupulozniho podnikatele a ja rikam, v jeho levelu jsou takovi vsichni, s tim volic pramalo zmuze, ale do exekutivy by si ho volit nemusel

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:51
Reakce na barbucha:

A ještě...

"Dobre, ale on objektivne neni spatnej ministr financi"

Zcela objektivně je naprosto průměrnej ministr financí, protože to, co za dané konstelace předvedl, by dokázala i cvičená opice: dotace, proudící k nám z EU (a vylepšující náš finanční obraz) nejsou jeho zásluhou, a ušetřené prostředky jdou jen na konto (jak už bylo řečeno) neexistujícím investicím.

Až mě bude někdo bohatě dotovat a obdržené prostředky místo na jídlo nebo vybavení bytu strčím do štrozoku... jo, to budu za vzornou hospodyňku! 

přesně

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:54
Reakce na nonemy:

Fakt ho nehajim, ale i ten estebak je sirokej pojem, rozhodnuti soudu taky padlo. Jinak ano, podvedl vas, podejte zalobu a az soud rozhodne, titulujte, jinak je to tak jako kách nebo jak se to rika

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:54
Reakce na Mutziputzi:

No rikam, v politice nema co delat, ovsem tady se do nej jede jako do bezskrupulozniho podnikatele a ja rikam, v jeho levelu jsou takovi vsichni, s tim volic pramalo zmuze, ale do exekutivy by si ho volit nemusel

myslím, že takto to vidím taky, tudíž si v závěru celkem rozumíme 

20970 příspěvků moje polička 14. května 2017 20:55

Kdyz potreti napisu, ze ho nehajim, tak uz hoasi hajim co? To je smutny