Kolik vydělaných peněz a jak velkou firmu tolerujete, aby se podle vás o ní mohlo říct, že výsledku bylo dosaženo poctivou prací?
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
nejde, ale taky na tom není nic k obdivu. obdivovat někoho za to, že takovými způsoby vybudoval takovou firmu, prostě z mého pohledu může jen člověk zlý (protože ví, jak toho docílil a je mu to jedno) nebo hloupý (protože si myslí, že taková firma se snad buduje poctivou prací a čestností).
Tak zase "takovými způsoby vybudoval takovou firmu", myslím, že standardními způsoby vybudoval obrovský fungující holding, to prostě nedokáže každý a nelze mu to upřít, jako podnikatel je prostě top, jeden z mála, ať se to někomu líbí nebo ne, proti Babišovi v byznysu nemám ani popel. Druhá věc je jeho účast v exekutivě, střet zájmů a jeho news haus. Fakt to není ale tak černobílý, zlý lhář a podvodník Babiš a jeho zlí nebo hloupí voliči.
"Už se na to necítím, jsem starý. Udělal jsem toho dost. Snažili jsme se o nějaké narovnání poměrů, ale když jsem se setkal s politickou elitou, polila mě hrůza. Nevím, jestli mám jasno v tom, koho volit. Ve volbách je pro mě přijatelný Andrej Babiš. Když vidím, jak jsou všichni proti němu, tak mi přijde, že tak špatný není..." řekl Ivan Vyskočil.
Tohle je podle mě častá pohnutka pro volbu ANO, když jsou všichni proti němu, asi se bojí o koryta, tak já ho podpořím, kradou beztak všichni.
Ivan Vyskočil... hm, našla jsem (tady). No a nějak mě to u něj nepřekvapuje, i když ten jeho argument pro volbu Babiše je extrémně hloupej. Ale pobavilo mě, že podepsal "Několik slov" (i když možná, že tohle zprasili v redakci).
Máš dojem, že ostatní co vybudovali podobný konglomeráty na to šli ale absolutně jinak, po dobrym?
No Vyskočila nekomentuju, ale argumentuje podle mě vzorově.
jakmile začne polévat pole kyselinou, přestane to být relevatní...
Co tím chtěl básník říci?
já nevím, to co je tam napsáno?
že když začne jakkoli velká firma vést "konkurenční boj" zbraněmi typu polévání polí kyselinou a někdo je schopen obdivovat jejího zakladatele, jak je skvělý, že je jedno, jestli má jednoho nebo sto tisíc zaměstnanců?
osobě jsem nikdy neobdivovala nikoho, kdo vyrobil obří firmu, která přesahuje hranice třeba. ale ani malou. čistě proto, že takhle prostě neuvažuju. takže na vaši otázku nedokážu odpovědět.
Máte nějaké přesnější informace, jak Babiš v podnikání postupoval?
Myslím si, že jedna věc je konat "v souladu s dobrými mravy" a druhá tak, aby nebyl porušen zákon.
Např. všichni křičí, jaký je to hnus, když díky dluhopisům B. krátil daně. 1/ ty dluhopisy nakoupilo x dalších subjektů, o kterých se nemluví a 2/ každý z těch subjektů využil zákonnou možnost snížit si daně. Tedy by měl být pranýřován především ten, kdo tuto zákonnou možnost vytvořil
Aha, já sem se ptala na zisk a velikost, proto mi to pole polité kyselinou nějak nedávalo smysl.
Máte nějaké přesnější informace, jak Babiš v podnikání postupoval?
Myslím si, že jedna věc je konat "v souladu s dobrými mravy" a druhá tak, aby nebyl porušen zákon.
Např. všichni křičí, jaký je to hnus, když díky dluhopisům B. krátil daně. 1/ ty dluhopisy nakoupilo x dalších subjektů, o kterých se nemluví a 2/ každý z těch subjektů využil zákonnou možnost snížit si daně. Tedy by měl být pranýřován především ten, kdo tuto zákonnou možnost vytvořil
Ja zacinam mit strach, ze si myslite, ze podobne rekneme hrubsi praktiky pouziva jenom Babis, to jsem tim mela na mysli, ne jeho moralni rehabilitaci.
Poctivou prací majetek nenabyl. Prostě je chytrý, umí v tom chodit a neštítí se podvádět.
nemyslím si, že by to souviselo se ziskem a velikostí.
ale jsem si jistá, že v okamžiku, kdy např. začne nějaká firma skupovat konkurenci, už se dotává na tenký led. když jí skupuje hodně, jsem ochotna tvrdit s jistotou, že v tom případě už nejedná poctivě, i kdyby to tak na povrchu nevypadalo. protože konkurence se nekupuje jako rohlíky v krámě. nevím, třeba znáte nějaké výjimky, netvrdím, že nejsou, já ale neznám.
záleží na tom, o jaký jde obor. např. pokud někdo najde díru na trhu, nový objev, je dost pravděpodobné, že i velkou firmu s velkým ziskem může vybudovat v rámci možností poctivě. ale pokud někdo zázračně jede v oboru s velkou konkurencí, v tradičním oboru, zase jsem si dost jistá, že za tím stojí zákulisní čachry machry, a ne úžasná píle a zázračný talent.
jsem negativistka, vím to o sobě.
Podvadet?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí