Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 16. května 2021 14:19

barbucha Oni doboše zřejmě mívali i v Praze. Já teda zjišťovala, co přesně to je, až v polodospělým věku, protože to na mě vybaflo ve Škvoreckýho Tripu do Česka. Tam se tím (v Praze, tuším dokonce u Myšáka alias Myšího muže) cpe tetička Kathy, co má sladký zub. A k tomu se láduje ještě ašantama (což jsou podle mě indiánci) a pišingrama (a všechno si to zapisuje do notové knihy). Nicméně na tu ženskou formu "doboška" jsem též narazila až tady.

Smutnej fakt teda je, že doboše jsem nikdy nejedla. Do Myšáka mě babička brala až od druhý půlky sedmdesátek, a tam jsem výběr zákusků nijak nevizitýrovala, protože jsem jako správná konzerva jedla na střídačku jenom pohár karamel a banán v čokoládě. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 16. května 2021 14:23
Reakce na barbucha:

Mha marieu 

Jezdívala jsem na Slovensko často, a nikdy v životě mi ho tam nenabídli

​no doma se to péče málokde, je to příšerné pracný. Ale v cukrárně že to úplně běžny zákusek. 

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 16. května 2021 14:35

betsey to je hrozně roztomilý

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 16. května 2021 17:23
Reakce na Mulen:

Chtěla jsem si postěžovat, že ten čas tak letí, že mi bude už 45 a že vůbec nevím kam se poděl ten poslední rok, vůbec jsem si nedokázala vybavit ty 44 narozeniny. Bůhví jak jsem si vsugerovala, že už je rok 2022.

Takže juchuu, mám o rok míň než jsem si myslela .

Ale jinak vidím, že paměť mi jde celkově do kopru..

​V klidu. Ja zase tuhle rekla, ze az mi v lete bude 43.... a muz me sladce opravil:" Milacku, ale tobe bude uz 44." 

Offline slniecko admin
19246 příspěvků moje polička 16. května 2021 17:38

marieu barbucha to každý kupuje, alebo objednáva, lebo je s tým práce....tých x tenulinkých vrstiev cesta...

Offline slniecko admin
19246 příspěvků moje polička 16. května 2021 17:39
Reakce na Emerald:

​V klidu. Ja zase tuhle rekla, ze az mi v lete bude 43.... a muz me sladce opravil:" Milacku, ale tobe bude uz 44." 

​to je strašne smutné, náhle ovdovieť v tak mladom veku...

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 16. května 2021 18:02

slniecko

Karja vzpomínám na mateřské centrum kam s náma chodil taky jeden tatínek na RD.. jako objektivně byl dost hroznej, ale ženský z něj byly hotový:-P

Offline pecka
6151 příspěvků moje polička 16. května 2021 18:11

Stihla som meškajúci vlak

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 16. května 2021 18:18

slniecko Pro nej bude vetsi trest, ze se mnou jeste bude muset zit.

Offline slniecko admin
19246 příspěvků moje polička 16. května 2021 18:51
Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 16. května 2021 19:15

Mulen Můj taťka nás pozval na oslavu. Slavíme to v rodině každý rok, tak mi to divné nepřišlo. Došli jsme k nim a tam spousta lidí a oslava jak svatba, to už jsem trochu překvapená byla. Na stole dort a na něm 70, to už jsem koukala a říkala jsem si, že jsem blbá a zapomněla jsem na kulatiny. Tak počítám a taťka měl teprve 69. Když jsem mu to řekla, tak mi to ještě několik minut vůbec nevěřil. Tak ještě, že to oslavil dopředu, protože pak už byl covid a měl by smůlu. 

Offline Makara
3534 příspěvků moje polička 16. května 2021 19:46

Renusatko vyhráváš! Teda tvůj tatínek. Můj dárek manželovi k výročí srpnové svatby předávaný v červenci byl trapas, ale budiž mi omluvou, že tehdy bylo dětem 4 měsíce, 2 a 4 roky, takže jsem stěží věděla, jak se jmenuju a že nějakého manžela mám. Tehdy byl tak 3 do měsíce na služební cestě a o víkendech dělal školu.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. května 2021 19:48

Renusatko teda ale toto

Offline Karja
43554 příspěvků moje polička 16. května 2021 20:13

viktorka_od splavu No a to nebyl ani covid. Ale říkala jsem to sambovi a on říká ,,jo, toho znám, taky s ním vždycky rád jsem, má tak prijemnej hlas:-D,, Prostě to byl tak prijemnej chlap, úplně jsem se viděla, jak se s ním půlhodiny povídám, on mi vypravi něco o sobě a ta jeho holka to takhle zazdi. No nic, prostě já se k nim dostanu. 

Offline Mulen
4906 příspěvků moje polička 17. května 2021 07:04

Emerald Renusatko samý lepší historky

Offline Sweet Potato
39512 příspěvků moje polička 17. května 2021 08:05

Prosperina Určitě býval doboš k sehnání i v Praze, pamatuju ho matně z dětství, ačkoli jsme na Slovensko nejezdili ani neměli slovenskou přízeň. Dnes bývá hlavně v křížovkách.
Jo a nejradši jsem měla harlekýn!

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 17. května 2021 10:48

Bože vy mi s tím dobosem děláte chutě. Je to můj oblíbený zákusek, že není tak strašně krémovej. Ty těžké kremy ja moc nemusím.

Takto vypadá ten úplně klasický slovenský, co se dá sehnat fakt v každé cukrárně. 

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 17. května 2021 10:53

continuity tak ten včerejší měl celých 9 vrstev! Byl výborný, ale asi by se býval potřebovat ještě rozležet...

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 17. května 2021 11:21

Jinak ještě existuje Chorvatský zákusek, který se jmenuje Madjarica ( co znamená Maďarka)

Vypadá dost podobně

https://varecha.pravda.sk/recepty/madjarica-fotorecept/40694-recept.html

Offline Zina
6317 příspěvků moje polička 17. května 2021 11:38

Kdysi byl recept u cuketky, kdybyste se někdo nudil :-)