bram
To je hezký! Dort jsem viděla, krásnej! A všechno nejlepší!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Návrat dětí ze školy v přírodě. Potěšilo mě, že se to vůbec podařilo zorganizovat, i když jen na 5 dní, spokojenost byla veliká.
Cestou tam jsme dumali, co je to za fialové pole. Tak cestou zpět jsme měli víc času a dali jsme malou zajížďku.
Lecos to vysvětluje, třeba plno květů máku v pangejtech kolem silnic v okruhu mnoha kilometrů.

continuity
To je nádhera!!
continuity Já ten fialový mák vidím letos poprvé, máme ho letos kousek od domu. Co je to za bordel, že je fialovej? Už takhle mi jeden rok dal zabrat ten ruzovej jetel:-D
Karja já myslela, že je to ten jetel právě. A on mák.
Jsem se dočetla, ze je to odrůda, co se vysévá už na podzim.
continuity to je krása ![]()
continuityKrasna barva! Ja nedavno obdivovala asi neco jako plnokvetej mak, ja jak nezahradnicim, tak to neznam.

Dcera vyhrála o víkendu druhé místo (ze dvou :D ) ve vázání květin a pojede na krajské kolo.

Dnes je mezinárodní den dárců krve.
Velký dík! ![]()
Karja Fialové kvety má odroda maku siateho, je to kultúrna plodina. Červené kvety má mak vlčí, na poliach rastie ako burina.
nonemy Je to moc pěkné. Od ní by se měly učit prodavačky v místní květince!
Karja :) děkuji, jsi hodná. Mě to pobavilo, že pojedete na kraj soutěžit, v životě to nedělala. Manžel ji přihlásil jen tak pro zajímavost. Na kraj soutěžit měla jet jen ta první, ale prý to bylo tak vyrovnané, že pojedou obě. A kytka mi udělala radost, neber takovou kytici domů zadarmo :) Manžel si zkusil uvázat taky a měl ji taky hezkou, ale nechal ji tam, tak dostal vynadáno. No prý nemám být nenažraná :D
nonemy Je to pěknej koníček;-). Taky bych tu kytku brala, u nás se skutečně nedá nic koupit, ale aspoň ušetřím, aspoň za něco.....;-)
Karja Fialové kvety má odroda maku siateho, je to kultúrna plodina. Červené kvety má mak vlčí, na poliach rastie ako burina.
To určite nie, ta druha fotka je tiež makové pole a kvety sú červené. Neviem si predstaviť ako niekto pestuje burinu na dvoch hektároch. ![]()
continuity Môže byť, mak siaty má viac odrôd - kvety máva biele, ružové, fialové aj červené.
Chodím však denne okolo poľa, na ktorom na jar zasiali repku olejnú. Teraz už dozrieva (čiže celé rastliny repky sú momentálne zelené) a pri zbežnom pohľade to vyzerá, ako keby tam nasiali vlčí mak :-D. Fotila sa tam dcéra, na chvíľu pridám obrázok.
Anička dušička Na tom makovom poli, co som fotila ja, už boli normálne makovice, sice zelené, ale tie klasické, nie z toho vlčieho maku.
Verím - ja som to myslela tak, že sa pri makových červených kvetoch a pri zbežnom pohľade dá ľahko pomýliť :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články