To se tak hezky čte. Já dnes viděla samou odvrácenou stranu. Jeden senior marně hledal ordinaci, druhý se bál přejít silnici, jiný nestihl vystoupit z tramvaje, další se ošklivě potloukl na eskalátorech.
Přitom žádný původně nevypadal extrémně staře, uboze, nemohoucně. Smutno mi z toho bylo. A ouzko.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Garfie To musí být zajímavá persona. A zajímavý život, ta svoboda je úžasná věc ![]()
Sweet Potato Mně z takových situací taky bývá smutno, někdy třeba člověk nestihne pomoc, protože je daleko nebo si toho všimne až pozdě. Vzpomněla jsem si na jednu starší paní, tak 80+ s berličkou, které jsem pomáhala ze schodů na poště ,nebo ani ne pomáhala, ona šla hrozně pomalu a nebyla ta její chůze vůbec stabilní tak jsem šla dva schody před ní a dívala se jestli nepadá, no zvládla to skvěle a tak jak jsem zvyklá říkat doma synovcům, že jsou šikovní když se jim něco povede tak jsem to říkala i té paní a ona se začala tak krásně smát, dodnes si na to vzpomenu a už je to několik měsíců. A taky si říkám jak je to pro ty staré lidi někdy hrozný svět, třeba na té poště nebo na úřadě, kde se k úředníkovi bez toho, abysis vyzvedla pořadové číslo v nějakém automatu vůbec nedostaneš nebo kolik těchto míst není dostupných bezbariérově.
A mně zlepšil náladu nejméně sedmdesátiletý pán, který běhal v parku. Běžel úplně krokem a když nás se synkem, kteří jsme šli batolecím stylem deset kroků vpřed, třikrát otočit, pět kroků vzad, utrhnout pampelišku a zase znova, míjel, volal: konečně jsem někoho předběhl. ![]()
Byl v tom takový optimismus, po zbytek cesty jsem se usmívala.
Vsechno to jsou hezke pribehy, ale Konecne jsem nekoho predbehl ![]()
Bohuzel i ta nemohoucnost je soucast zivota, to je pak smutny.
Pridám tiež jednu seniorsku radosť. Otec s nami začal opäť chodiť na záhradku. Vlani tam nebol ani raz. A to tam dnes išli naši so synom MHD, a ja som prišla po práci autom po nich. Naši mali v chatke taký krátky malý gauč, zháňala mama nejakú taburetku s úložným priestorom, aby sa tam otec mohol natiahnuť a tú taburetku nám vyrobil zahradkovy sused.
andulka01 Minulej rok randila kamoska mojí babičky. Něco přes 75. Tak mi to kámoška říká, že ji bratr sousedky pozval na rande, a já říkám ,,Hmm a co, kam šli?,,. A predstavovala jsem si, že ji doma uvařil turka, o byla moje fakt první a jediná predstava. A ona ,,no hele jeli do multikina a na veceri,,. Jako od nás do multikina to není dvakrát blízko,no to nejezdíme ani my:-D.
Černá kočka ja jak jsem ted byla v Praze, a kulhala jsem jak Meresjev kvuli pitome vose, tak jsem na hlavaku ze schodu taky nesla pani kufr. A pani kdyz me dole uvidela, tak rika ze se uplne stydi koho ze to pozadala o pomoc. Nekdy si nevyberes:)
Včera se mně dcera zeptala, proč bydlíme "v baráku, a já na to, protože můj děda ho postavil a my v něm teď díky němu můžeme bydlet. Dneska by dědovi bylo 116!! Mám radost, že byl tak statečný, že se pustil do stavby svépomocí, i když v měnové reformě přišel o všechny úspory, a že byl tak chytrý, a postavil dům se dvěma oddělenými byty, a že byl tak šikovný a pečlivý a puntičkářský v tom, že se na stavbě nic neošidilo. Všechno se udělalo "pořádně". No a hlavně to byl můj nejhodnější děda
Preplatky za elektrik a plyn...![]()
Sice ne moc,ale i to se pocita.
Zarinya člověku kolikrát udělá radost i fakt, že tam tentokrát není nedoplatek. ![]()
continuity přesně!! ![]()
continuity tak to kazdopadne.![]()
Na naší škole mají nějaký pomalejší rozjezd, minulý týden dětský den, tenhle sportovní, ale na fotkách vypadají všichni tak nadšeně. I učitelky, které jsem v zivotě neviděla se usmát. A na sportovni den domluvili místní tenisty a stolní tenisty, aby děti seznámili s jejich sportem, tak to ti panové v důchodu s radostí ukazovali. Doufám, že školu brzy nezavřou.
brrr U nás už normálně učí. Ale taky jsou učitele nějak víc veselejší než obvykle. Na řidičák přišla krom běžné zprávy i pozvánka jako vtipné video s dětma.
brrr jedno dítě už má za sebou tři testy
, to druhé už teda taky jede s školu se vším všudy, ale alespon je zatím nezkoušejí. Za chvili se začnu těšit na prázdniny.
continuity Naše každé přineslo jednu známku, mladší z výtvarky, kde dostal jedničku, ačkoli tradičně nestihl dokončit práci a starší z těláku, ovšem dvojku, což značně ovlivnilo skladbu letošních kroužků! ![]()
Garfie
pozitivně nebo negativně?
continuity Negativně pro dotyčnou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články