Pinot Noir viem,že to nie je povinnosť. No už ma nebavilo platiť podnájom,keď môžem platiť za svoje.Roky s ex som investovala do bývania, ktoré zostalo jemu a v ktorom teraz žije jeho sestra (predal jej to).Takže sa teším, že mám niečo, čo je moje.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
pecka gratuluju, to je skvely![]()
viktorka_od splavu ďakujem krásne
pecka Moc ti to přeju :-).
pecka to je úplně skvělý číst! Moc ti to přeju všechno. Kde teď bydlíš?? (Pojď mi psát o Nitře!)... tento týden jsme se rozloučili s babičkou, na jaře necháme udělat holkám občanky a v létě už tam bezpodmíneně musíme jet, jsme fakt looseři, že jsme to ještě s dětma nezvládli.
999 ďakujem ![]()
marieu Bývam cca 5 minút chôdze od divadla, centra,pekne cez Vŕšok, Farskú,Kupeckú.Park a rieka asi v rovnakej vzdialenosti, všade sa viem dostať peši.Z jednej izby vidím Piaristický kostol a z ostatných okien, nebyť výškového paneláka, by som videla Pyramídu. A ďakujem. Isto,keď budeš plánovať NR,píš.Dáme kávu,drink :)
Edit:pasáž s babičkou som vymazala.Verím, že ako sa hovorí,vďaka tomu bude dlho žiť :)
pecka Karja no jo, úplně blbě jsem to napsala! Babička prostě jen po 4 měsících odjela zpět. Myslím, že si to tu užila. Poslední dvě zimy pro ní musely být peklo kvůli covidu- chodila do zahradkářskýho klubu, každý den byla v kostele, každý den chodila do důchoďáku v ulici povídat si se seniory... to všechno úplně padlo. Tady si užila pravnoučata a trochu i nás a vrací se k přejarním zahradnickým přípravám- to jí spolehlivě udrží. A v létě sbalíme kufry, naše holky to tam musí zažít.
pecka to je parádní adresa
. Úplně to tam vidím. Naše babi bydlí pod Zoborom- Jánskeho ulica, tam kde byla kdysi dětská nemocnice. Má z terasy hrad jako na dlani. Z kuchyňského okna jsme s bráchou zase vyhlíželi, jestli premáva lanovka, abychom prarodiče znovu a znovu zlomili na další jízdu. Nejvíc se mi líbila ta část, kdy vedla nízko nad zahradami dole pod kopcem. A ten výhled shora! Mraky otakárků a slunce, pořád slunce ![]()
marieu v necem pod Zoborom jsme bydleli s nasima na jedne rodinne dovolene. Uz si z toho moc nepamatuju, jen trhy se spoustou ovoce a zeleniny, pro nas z Vysociny uplne zjeveni. Kupovali jsme papriky, maminka se ptala "jsou palive?" "Jaj, palive, dobre palive!" "Ale my prave nechceme palive!" "No, moja, ony zas tak moc nepali!" ![]()
A jedne starence jsme rikali, ze takove krasne merunky a vsechno jsme snad jeste nevideli. Ptala se, odkud jsme, rekli jsme a ona tak soucitne pokyvala hlavou a povida "no vidite, a aj tam ziju lude".
Kokoska no jo, to znám, přejíst se meruňkami a broskvemi rovnou ze stromu..
marieu vieš,že Tvoja babička bola moja suseda? Bývala som presne na tej istej ulici,vedľa bývalej detskej nemocnice (dnešnom zariadení pre seniorov).
pecka gratuluju k bytu :)
pecka blíž k obchodu nebo blíž k amfiteátru?? Babička se jmenuje Illíková, učila na zoborskej škole.
Lamicka ďakujem
Já jsem si vzpomněla, že jsem v minulém století byla jako dítě na návštěvě ZŠ Na Horke v Nitre. ![]()
Úplně jsem na to zapomněla.
Spousta rozpaleneho betonu u obchodního domu.
Mha tu neznám. Ale okolo obchodního domu "Prior" to bylo doopravdy výživný... Já chodila strašně ráda do parku. Je tam fontána se žábami, které plivou vodu- odtud má fotku vsedě na žábě moje máma v dětství, stejně jako já a doufám letos v létě i naše holky ![]()
AA byly v Prioru pojízdný schody? Nebo si to špatně pamatuju?
Mha Prior je v centru, tohle bude nejspíš jinde. Dívala jsem se- škola toho jména stále existuje a je asi v prostředí sídliště v místech, kde to vůbec neznám.
Lenka22 rozklikla jsem jen "po obrázek" a teda nevím, jestli se do toho pouštět ![]()
vracím se k tématu o radosti. Koncem týdne na mě padla nějaká choroba, test negativní, ale mizérie velká v noci na sobotu, to jsem ponocovala a bolestí v krku a ráno bez hlasu. Včerejšek jsem měla odpočinkový, muž dokonce uvařil a odpoledne vzal děti do herničky do okresního města, takže jsem mohla luxusně hnípat. Dneska jsem byla s holkama sama a měly jsme hrozně pěkný den. Zázrakem jsem vstala z mrtvých, vysmejčila koupelnu i s příslušenstvím, ložnici včetně okna, postele a umyla velké okno s balkonovými dveřmi přes půl stěny v obýváku. Je tu úplně jinej luft. Holky teda půl dne strávily u Netflixu, ale na mou obranu- sjížděly tam dneska výhradně Mijazakiho. Na zbytek dne si vymyslely volnou zábavu, kterou bylo moc hezký pozorovat, kupodivu se dneska vůbec nepřetahovaly, nebyl tu slyšet řev, naopak se obě velmi často a hlasitě smály. Na balkoně mám džbán s kyticí narcisů, vydrží tam v pohodě týden a úplně září tou žlutou barvou... teď jsem zvládla za hodinu ohřát večeři, zapnout myčku a obě holky umýt i s vlasama a uložit, nebyly přetažený, takže to bylo zase hrozně hezký... a chystám se brzy spát, čeká mě intenzivní den v práci.
Mha podľa názvu by to malo byť na sídlisku Klokočina,čo je pre mňa betónová džungľa. Prior pohyblivé schody stále má,minulý rok dokončili rekonštrukciu budovy a aj chvíľu mala zase názov Prior,no museli to zrušiť.
A aby som premostila k téme...mám radosť,že parfumánia okrem iného aj spája ľudí a dokazuje,aký je svet malý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my