Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:17

letfenixa v osnovách je to na prvom stupni, to idú niekoľkokrát na dopravné ihrisko. U nás v deviatej triede ešte chodia na týždeň na bicykle. Či je to aj po cestách neviem, ja skôr dúfam, že nie, pretože to je dost o hubu. 

Ono je to fuk, šport je pre mňa normálna a dôležitá súčasť života a ja som rada, že tie deti učitelia niekam vezmú. Fakt som ďaleko ešte rozporovať, či sú to lyže, běžky, splav alebo prechod Nízkych Tatier. 

Offline letfenixa
10841 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:21

continuity naši žiaci chodia len na 1.stupni.

Mňa vykoľajila (dávnejšie) kolegyňa nevodicka,  keď nevedela, že do jednosmerky nemôže do protismeru vojsť ani cyklista.

Fakt si myslím, že do života dá viac zvládnutie pravidiel cestovnej premávky ako pár dni na svahu.

Online viktorka_od splavu
49185 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:27
Reakce na monis:

Já mám sport ráda, ale je to opravdu tělesné výchově navzdory

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:50

A to tady působím jak velký sportovec, ale ještě na gymplu jsem byla fakt tragik, běh fuj, volejbal mě děsil, gymnastika bez šance a s našima jsme o víkendech jezdili tak nějak akorat na kole, a v zimě na lyže, prvně po Beskydech, protoze jsme byli bez peněz, a až časem i do těch Alp. Jediné co mi šlo bylo plavani, chodívala jsem sama na základce 3x týdne do bazénu na 6, a v 8 už seděla v lavici, protoze školu jsem měla přímo u bazénu. Což s gymplem padlo. Všechny sporty jsem si vydrela až v dospělosti a do toho si stihla pořídit 2 deti:D 

Online Karja
44443 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:26

letfenixaZa nás se jezdilo na týden na cyklistický tábor na gymnáziu. Ale nic jsme se tam neučili, prostě jsme jezdili na kole:-D. 

Offline DruI
5556 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:43

Karja Já jsem se na cyklistickém táboře naučila, že kolektivní cyklistika není nic pro mě, protože jsem nejpomalejší, takže na mě vždycky počkali nahoře na kopci a když jsem se tam doplahočila, tak se všichni rozjeli a já si nikdy nestihla odpočinout :o)

Mě asi takhle kolektivně baví tak akorát pěší turistika.

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:44

DruI jj, tomu se říká hon na posledního. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2023 22:54

DruI takové vzpomínky mám z cyklistického tábora, ale stejně jsem tam jela několikrát Se školou jsme utvořili dvě družstva a to naše jezdilo na pohodu. To bylo fajn.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 09. února 2023 23:31

letfenixa prvni povoleni zaradit lyzarsky vycvik do hodin TV je z roku 1896. Prvni lyzarsky krouzek v Praze byl zalozen v roce 1887, pozdejsi Ski klub. prvni lyzarske zavody se v Cechach uskutecnili uz v roce 1900. Ty lyzarske kurzy jsou proste kulturni dedictvi. 

Offline letfenixa
10841 příspěvků moje polička 10. února 2023 00:45

Zaujímavé.  Za viac ako 100 rokov sa naozaj snehové podmienky riadne posunuli.

Offline letfenixa
10841 příspěvků moje polička 10. února 2023 00:46

Karja tak toto na Slovensku nemáme.

Offline letfenixa
10841 příspěvků moje polička 10. února 2023 00:48

DruI takto som to mala s turistikou. Na gympli som mala triednu telocvikarku a tomu bol podriadený vyber školských výletov a iných triednickych aktivít.  S mojou vtedy ešte neliecenou astmou to nebola dobrá kombinácia. 

Offline Kokoska
34644 příspěvků moje polička 10. února 2023 07:01

DruI takhle jsme pred par lety meli blby napad jet na cyklodovolenou do Italie. Bylo nas asi 20, rano jsme vzdycky dostali mapku s trasou do dalsiho mista. Na ceste byly body, kde jsme se meli sejit a pak zas samostatne pokracovat. Pomalejsi nez my byl jen par s malym ditetem, ktere vozili v chariotu. My jsme zvykli jet na pohodu, obcas zastavit, pokochat se, neco vyfotit. Oni jeli "kdo tam bude driv". Takze my jsme dojeli, oni dopili pivo a trada. Ja fakt nerada zavodim!

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 10. února 2023 07:14

Já myslím, že lyžák je pořád povinný jako součást osnov Renusatko.

Mimochodem, lyžák mají naše děti povinný i tady v Japonsku na mezinárodní škole. Pro srovnání, jely na 3 dny (první a poslední den lyžovaly jen půl dne), stálo to v přepočtu něco přes pět tisíc korun, vybavení si mohli půjčit (myslím, že to bylo v ceně), helmu dostali na místě všichni. Jezdí se v páté třídě, ale letos byli i šesťáci a sedmáci, protože uplynulé dva roky nebyli kvůli covidu. 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 10. února 2023 08:45

Jo a ještě k tomu těláku, tady mají i tu teoretickou část (zachraňuje dceru, haha), dokonce třeba psali písemku na pravidla třeba basketu a tak.

Offline Mohučanka
7350 příspěvků moje polička 10. února 2023 11:58

continuity

No a bazén, obsahující krytou pětadvacítku, otevřený vyhřívaný s výhledem na alpské velikány a vířivkou a dětský svět se dvěma tobogány, velkou a malou klouzačkou a brouzdalištěm, kde si to užilo i moje desetiměsíční mimino (hloubka 0-40 cm a voda tropické teploty), nás tady stal 15 euro za 4 hodiny pro dospělého. Ty český ceny vážně nechápu.

Edit: pardon, že reaguju obden...bylo to na ten Špindl.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 10. února 2023 13:42
Online Karja
44443 příspěvků moje polička 10. února 2023 13:50

Mohučanka Ty jo a kde jste to přesně byli? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2023 13:51

andulka01 Je skvělej a koukatelnej. Strč prst už mu jde, já jsem učila jednu ukrajinku třistatřiatřicet, sranda, akorát čtyřicet je oříšek, vždycky říká kak sorok? :D

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. února 2023 14:48

Garfie Povinný určitě ne. Syn je poprvé v prváku a na ZŠ nebyl. Nikdy nepotřeboval žádnou omluvenku, proč nejede. To třeba na plavání potřeboval a bylo to jako povinné hned hlášené. I teď jeli ze třídy 4. Jen tam je těch prvních ročníků hodně, takže se jich 70 nasbíralo v pohodě. A zájem by byl asi ještě větší. Druhej zase byl jen v 9, když hrozně potřebovali doplnit autobus. 

Myslím, že opravdu nemůžeš dát už teď do osnov něco povinně, co dvě třetiny rodičů nejsou schopni financovat. A to tady nejsou, když se dívám, kolik dětí nemá na obědy.