Co Vám dnes udělalo radost.?.
Já jsem celkem rada, ze to nechal az na ty osmnáctiny.
Mulenmně to zas přijde šikovné, protože musí zkraje řídit s nějakým dospělým, tak to má clovek pod kontrolou než se trochu otukaji.
continuity to je fakt, ale ja ho hodlam mit pod kontrolou i tak.
Aspon ze zacatku.
Mulen continuity Dcera od známé si dá řidičák ted v 16, aby hned po 17. narozeninách mohla na zkoušky. A prej jsou na ně u zkoušek i o něco hodnější, pac počítají s tim, ze ten cca rok řídit sami nebudou a vyjezdi se pod dozorem.
Vari a mají dané nějaké množství hodin, které za ten rok musí odřídit?
bublifuk To netusim a uprimne si nemyslím, ze to nekde bude dany, ono se to stejne neda zkontrolovat. Mezery tenhle systém ma, mentora by mohla delat i moje mama, řidičák ma 45 let, o bod nepřišla nikdy. Co na tom, ze 40 let neseděla za volantem...
Vari je za mě dobré, že se u občanů předpokládaji nějaké zachovalé zbytky zdravého rozumu, treba že nechceš zabit ani sebe ani to díte. V 18 můžou cokoliv, že mě je lepší tento systém.
V USA je to tak, že si vyřídis v 16 learning permit k čemu stačí zkouška z pravidel a pak normálně jezdíš s někým komu už bylo 21 a řidičák má. Ma to nějaké další mezistupně, to závisí od státu. A jezdí se tam hodně slušně a defenzivně. tady je to buzerace non plus ultra, stempel na všechno a pirátů plné silnice.
Vari nebo jestli je pak po roce třeba další zkouška z jízd. Ptala jsem se spíš pro to, jestli pak není jednodušší udélat řidičák v 17, ale aktivně řídit třeba až ve dvaceti rovnou bez dozoru.
Řidičák jsem si dělala až po vysoké, když to vypadalo, že budu občas moct řídit. Dřív jsem měla pocit, že by mi to auto nikdo nepůjčil. A to doma auto bylo vždy.
bublifuk Když si uděláš řidičák v 17 a začneš jezdit az ve 20, je to na prd. Musíš jezdit a jezdit, za rok, za dva to zapomeneš.
brrr nezapomenes. Ridicak mam od 18 a po zkouskach jsem jela jen parkrat s trabantem, sama asi jen jednou. A po dvaceti letech a par projeti s manzelem jsem zacala jezdit po Praze, tehdy ve favoritu. Jen je potreba byt opatrny, je fakt, ze ted lidi jezdi dost agresivne.
Kokoska Tak to bych skoro řekla, že jsi vzácná výjimka.
Sweet Potato ja mam ridicak od osmmacti, zlousky jsem delala hned po narozeninach. Obcas jsem ridila, pod dozorem taty, auto mi nikdo nepujcoval. Behem vysoke jsem ridila tak trikrat, po vysoke uz pak vubec, v praze nebylo treba. Auto jsem si privezla v osmem mesici tehotenstvi, kratce pred devatadvacatymi narozeninami. Pauza tam byla nekolik let, co jsem za volantem vunec nesedela. A od te doby jezdim, ani praha mi nedela problem.
Sweet Potato Mám řidičák od 18, řídit jsem začala v 36, dala jsem si jenom pár kondicek s instruktorem a pak složitější trasy se mnou projel poprvé manžel, ted jsi dojedu všude. Jde to, ale musí mít člověk motivaci, řízení me nebaví a pořádně mě donutilo až dítě...
ja delala ridicak v 36 v centru berlina :D pak jsem si na dva roky poridila auto, abych se trochu vyjezdila. ted jezdim spis narazove, kdyz je potreba, jako treba ted tritydenni road trip v turecku :D predtim jsem si parkrat projela tady v pujcenem aute a zas mi to naskocilo.
Sweet Potato no kdyz musis, tak musis...
Mulenmně to zas přijde šikovné, protože musí zkraje řídit s nějakým dospělým, tak to má clovek pod kontrolou než se trochu otukaji.
Je to praktický a naučej se, ale stejně mi to přijde zvláštní. Zřítelnice řídila s doprovodem celej rok, a pak teprve šla dělat řidičák. Po tom roce by jim ten papír pak mohli rovnou dávat u každý pumpy...
barbucha no v ty Americe to tak skoro je, co jsem slysela objedes s úředníkem blok a na základě toho ti ty papíry dají.
Jo, a myslím že v Anglii resp. VB taky nemusíš absolvovat oficiální autoškolu. Bych řekla že na rozdíl od nás docela ušetřej ![]()
barbucha no v ty Americe to tak skoro je, co jsem slysela objedes s úředníkem blok a na základě toho ti ty papíry dají.
no ten blok muzes objet az kdyz mas udelany test z pravidel, ktery se dela na DMW . Potom dostanes tzv .docasny povoleni, kdy se ucis jezdit s nekym zkusenym. Pak jdes na zkousku s instruktorem objet ten "blok".
Behem zkusebni jizdy zkousi treba jestli presne dodrzis rychlost ve skolni zone a zaparkujes ve spravne vzdalenosti u chodniku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články