Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 26. října 2025 16:59

Mně teda přijde fajn, že se u nás dělá řidičák v autoškole. Je to asi výdaj, ale myslím, že ti ucitelé jsou mnohem kvalifikovanější než rodiče a že se to ani učením pravidel nedožene.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 26. října 2025 17:22

Karja Mně teda naučil jezdit tatínek, ale fakt je, že ne každý má takového ochotného rodiče. A teda instruktor v autoškole byl děsnej a používal autoškolu jako osobní taxi, takže se při jízdách vždycky nechal někam dovést, tam dvacet minut něco vyřizoval a pak jsme jeli zpátky. Dneska bych si na ten přístup velice hlasitě stěžovala, ale tenkrát jsem holt byla osmnáctileté ucho, co se neumělo ozvat.

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 26. října 2025 20:10

DruI 

To souhlasím, já měla stokrát projetou trasu od instruktorova bydliště po jeho kancl/obchodní záležitosti, zvíci zhruba tří čtyř ulic. Jediná výhoda byla v jedný ulici do kopce, kde jsem se naučila do toho kopce rozjíždět

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 26. října 2025 20:28

DruI Já jsem teda měla chlapa, co nás fakt bral a s některými jel i na dálnici. Já bych teda taky byla radši kdyby do provozu vzal moje děti někdo, kdo má vedle pedály. Nějaké půjčení auta u kravina učení rozjetí neberu jako řízení, to je klidně naučím, ale víc bych si netroufla a bála bych se, byt ten první co s nimi jede na rychlostní silnici treba, když tam já ty pedály nemám.

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 26. října 2025 20:58

Karja Na rychlostní silnici možná nejsou ani tak potřeba, když jsem jezdila kondičky, nejvíc ta paní potřebovala svoje pedály na nesvětelnejch křižovatkách. Je tu jedna ve tvaru T, kde když jedeš rovně, musíš dát přednost hlavní silnici zleva - tam mi to zadupla a křičela, jak můžu přehlídnout trojúhelník!

A pak opakovaně přišlapávala při rozjezdech do kopce, to je tady královská disciplína že

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2025 21:04

Aranel podle toho bych v řízení vynikala Rozjíždět se do kopce mi nikdy nečinilo problém. Ale tak nějak je to málo. Podle mě se tyhle věci člověk naučí, navíc na to dneska máme různé ty pomocníky. To skutečně těžké je dle mého sledování provozu, předností a všech těch dětí a tramvají.

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 26. října 2025 21:13

Evaeva Souhlas.

Offline 999
19809 příspěvků moje polička 27. října 2025 19:29

Já dělala řidičák v šestnácti letech, tehdy se to na nějakých školách dělalo ve 3. ročníku, celá třída. Takže jsem si pěkně 2 roky počkala, než jsem mohla do provozu.

Dcera přišla domů s čerstvým řidičákem, řekla, jedu ke koním, půjčíš mi auto? Na otázku mám jet s tebou, řekla nemusíš :-). A od té doby řídí v podstatě každý den.

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 27. října 2025 19:47

Navážu na vedlejší vlákno: udělalo mi radost, že i u nás na periferii se povedlo "do půlnoci objednáš, ráno v Alzaboxu máš!"

Menší radost je z toho, že to byly pohlcovače vlhkosti.

Online Fiction
1641 příspěvků moje polička 27. října 2025 22:00

DruI Jj, na instruktorovo taxikaření si taky dobře pamatuji. A přiznávám, že já jsem tehdy vlastně byla ráda, když jsme z té mojí hodiny 20 minut trávili na jeho obědě /on doma, já v autě/. A naučila jsem se jezdit až s manželem. A taky s lepším autem, který stále nechcípalo. 

Offline continuity
43026 příspěvků moje polička 27. října 2025 22:16

Fiction a me udělalo radost, že tě tady po delší době vidím. 

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 28. října 2025 07:20

Ranné slnko a že nič nemusím. Ale to sa zmení, tak aspoň si tú chvíľu užijem. Milujem magnóliu, každé obdobie je niečím iná a stále krásna

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 28. října 2025 07:27

My decká z dediny sme všetci vedeli jazdiť veľmi skoro. Ale nie po meste. Keď ma posadili v prvom kole do trenažéru, tak som po ani nie 10 minútach ledva dobehla von, čo sa mi hojdal žalúdok, tak som musela jazdiť vonku po dvore. A skúšky boli v zime na našich kopcoch, kde sa to šmýkalo, husto snežilo. Ale dali sme to 

Otec keď som chcela požičať auto, ma vzal na jazdu a prikázal mu zastaviť v kopci. A potom sa rozbehnúť bez použitia ručnej brzdy. Keď som to zvládla, mohla som si vziať auto keď som potrebovala. Ale zopár chvíľ pri tom som ho fakt nenávidela. Ale už som to vždy dokázala a že sa to vyplatilo.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 28. října 2025 08:47

Janulik03 mas pravdu! Ten trenažer, to bylo něco úplně strasnyho. Miniobrazovka, kde bylo sotva něco vidět a jak mi bylo zle... pluku jízd jsem dělala ve favoritu, pak  instruktor přijel v zánovní Kie. Jak ta chudák řvala, jak jsem byla zvykla natoho favorita. 
Táta mě taky trénoval na vesnických cestachpredě. Pak me někdy vyzkoušel v pulce autoškoly a hořekoval, jak jsem se zhoršila.

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 28. října 2025 08:48
Offline Jos
příspěvků moje polička 28. října 2025 09:41

Aranel rozjizdeni mi vyresil automat. Nemusim se pak na neco podobneho vubec ohlizet. A tu krizovatku myslis treba tu u knihovny? Liberec je sileny. Krizovatka klasterni je free style od zmeny prednosti, tam na sebe vecne nekdo houka (a nehody) obden. Jeden den je zakaz odboceni k nemocnici, druhy pak celou zakazovou znacku skrtnou No a centrum kolem Saldaku je peklo uplny. Tam proste skoro nejezdim, radsi necham auto na periferii a jedu mhd. Jablonec ma v tomhle lepsi tu paterni komunikaci s kruhaci a svetly. Tak takovehle silenosti nejsou

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. října 2025 09:43

Ale stezuju si obecne. Liberec je rozkopany uz roky, Jablonec rozkopali ted. Na D10 jedno zuzeni (s dennimi nehodami) a prijezd k Praze uz peklo uplny. Zavrene sjezdy z dalnice a clovek musi pres (ucpany) Brandys. Jezdit to denne tak mi preskoci. Mam pocit ze hraju unikovou hru. 

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 28. října 2025 20:39

Jos Jasně že u knihovny. Pak mi kamarád vyprávěl, jak tam jezdil, a že si natrénoval, že právě ve směru od bazénu předem koukal do skel knihovny, jestli zleva něco jede, aby na tom trojúhelníku nemusel zastavovat

Na tý Husovce je to krejzy, nový žlutý značky ŠKRTNUTÝ, tam už neví nikdo nic.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. října 2025 21:07

Dnesni udelovani statnich vyznamenani

Offline tina
6315 příspěvků moje polička 28. října 2025 21:09

moora chtěla jsem to zrovna sem napsat. Chvílema jsem byla úplně dojatá...