Zarinya Děkuju ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Dalia , Dali, to je boloňský psík, nebo ostříhaný maltézáček
?
zdensy Je to dvouletá slečna "bišonková". ![]()
Dalia , dvouletá, mládě. Ten vztah je jistě silný, viď, aneb "jsi zodpovědný za to, cos k sobě připoutal"
.
Dalia Dali, je dobře, že máš takovou kouzelnou společnici. A až Ti zase někdy bude smutno a ouvej, svěř se jí. Vyslechne Tě, bude se na Tebe moudře a s láskou dívat .... držím palce!
Dalia Bojuj dál, děvče. Zvládneš to
.
A máš teda naprosto úžasnou muchlací společnici
.
Vendulko, bojuju. Jsem moc unavená, ale to přičítám chemoterapii. Připadám si úplně bez šťávy.
Určitě je to tím. Moc držím palce, aby ty poslední dvě už takové náročné nebyly.
A jenom počkej, až to budeš mít za sebou a začne zase víc svítit slunce, jak z něj budeš čerpat energii![]()
. Já to nikdy dřív na sobě nevnímala, až v posledních letech.
wendulka Na psychiku je pro mě nejhorší, že kdekoliv mě zabolí, tak mám hned tendenci panikařit, že je to projev té mrchy. A po chemu toho bolí hodně, najednou bolí části těla, které mě nikdy nebolely. Včera jsem začala krvácet z nosu, na což jsem nikdy netrpěla. Snad je to jen sníženými krevními destičkami, nebo snad biologickou léčbou, která zvyšuje tlak.
Dalia To určitě není projevem té mrchy. Tahle vedlejší stránka chemo musí být hrozná po fyzické a hlavně psychické stránce, jak všechno bolí. Ale přejde to a zase bude dobře. U mě jsi ale jeden z nejstatečnějších lidí, co znám, už teď!
wendulka Děkuji, jsi moc milá, Vendulko! Dá se však hovořit o statečnosti? Je to jen touha žít. A tu má většina lidí.
Dalia Jelikož pro mě osobně je touha žít spojená s velkou dávkou statečnosti, tak z tohoto úhlu pohledu se o ní podle mě dá hovořit právě proto, že ne každý je pro tu touhu schopen udělat, co se dá
.
...no, trochu to tady čtu...
Podle mě - touha žít není až tak o statečnosti, člověk přece neví, co přesně, konkrétně ho čeká a přesto žít
chce.
Je to o síle. O vnitřní síle jedince.
O moudrosti, o uvědomění si toho, že má být člověk vděčný za život sám, protože je tak krásný, a že základ všeho je opravdu zdraví, a pro tolik lidí je to tak zprofanované, klišé...
Strašně moc věcí je o psychice člověka, o jeho vnitřní síle a chuti. Ať už se to týká čehokoliv.
Je to náročné a krásné zároveň. Je to poznání a pochopení spousty dalších věcí, je to schopnost, umění chápat i životy, konání jiných lidí...
Držím moc pesti všem takovým lidem, protože při získání pokory se v člověku rozhostí i jakýsi klid... A ten klid si pak člověk chrání, je za něj vděčný...
Pro mě touha žít není jen o statečnosti. Je to něco silného, něco, co je v nás zakódované. Je to jakýsi pud sebezáchovy. Pomáhá také, když člověk ví, že je tady pro někoho důležitý a ten někdo je důležitý pro něj. Síla bojovat se tak nachází snadněji. Plus nezbytná podpora okolí.
A pokud se touha žít začíná vytrácet, tak tady i moudrost dotyčného, vděčnost za život atp. mohou vyznít jako prázdná slova (pro něj). A trvá-li to delší dobu, je zle, je potřeba začít něco dělat. Pokud člověk sám už nemůže , mohou mu pomoci přenést se přes zlé období nejbližší,..přátelé...známí..lékaři...léky...a hlavně obyčejná lidská přítomnost někoho, kdo ho má rád.
Moje osobní zkušenost.
janejane Máš pravdu, roli hrají všechny tyhle faktory dohromady.
janejane
Vždy na to mysli, tak, jak jsi to napsala.
Dalia Napřed je to touha žít. Nikdo si po vyslovení diagnózy neřekne, že to vzdá hned a je. Když dochází síly a napadají tě černé myšlenky (a ono to přijde), tak musí nastoupit ta odvaha a statečnost a podpora okolí. Myslím, že janejane to napsala dost přesně.
Renusatko Ano, černé myšlenky přicházejí s neúprosnou pravidelností. Přiznávám, že myslím na smrt, jaké to bude. Nedá se tomu ubránit, když mám bolesti a nevolnost. Ale snažím se s takovými chmurami bojovat a mám velké štěstí, že se dokážu radovat za malých věcí. ![]()
Dalia , s ohledem na to, cemu celis, je to v okamziku, kdy mas bolesti asi uplne normalni, prirozene a lidske. Podstatny je ale tvuj celkovy pristup a ten je obdivuhodny a verim, ze tech spatnych chvil bude mene a mene a s nimi zmizi i cerne myslenky.
jinx V to doufám a modlím se za to.
Děkuji! ![]()
Dalia myslím na teba a posielam veľa energie
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.