prostěradla z Jimi neznám, ale z toho skladu opravdu moc pěkná bavlna.
na Dadku mrknu
Ale stejně jsem se zařekla, že už nic. Od března to je třetí povlečení. Nebo možná čtvrté.
prostěradla z Jimi neznám, ale z toho skladu opravdu moc pěkná bavlna.
na Dadku mrknu
Ale stejně jsem se zařekla, že už nic. Od března to je třetí povlečení. Nebo možná čtvrté.
Já letám nerada a vždycky když jsem ve vzduchu, tak se nemůžu dočkat momentu, kdy zase dosednu na zem. Je to pro mě ale taková daň za poznávání. Po Číně co to jde cestuji už velmi rozsáhlou sítí rychlovlaků (okolo 300km/h) a když je to mimo Čínu nebo moc daleko či špatně dostupné, tak holt letím.
Myslím, že si na to časem člověk trošku zvykne. Teď už se nebojím tolik jako dříve a i ty dlouhé lety už mi nepřijdou tak zlé. Je dobré si na palubě dát k večeři sklenku dobrého vína, případně i digestiv, chviliku si pospat, podívat se na nějaké fajn filmy, pak je zase snídaně a potom už se za chvíli přistává. ![]()
Domů třeba často cestujeme tak, že si vybíráme aerolinky a místa přes která se letí a tam si dáme třeba 2-4 denní cestovatelskou pauzu a pak letíme dál, bohatší o zážitky z další země.
Takže kdyby jsi někdy přeci jen zvažovala o orientu nejen číst, Wendulko, tak to můžeš také nějak podobně podniknout. Lety by byly kratší a snesitelnější.
Byla jsem tam na 3/4 roku a ano, Singapur je maly a hlavne dost sterilni. Na druhou stranu, i tak mi prisel dost zajimavy. Ovsem totalne jiny svet a o demokracii se fakt mluvit neda. Nicmene Asii miluju, takze jsem mela, co jsem chtela :-) Jen teda blbe, ze kdyz uz jsem tam byla, tak nebyl cas cestovat.
v Japonsku budu hlavne v Tokyu, asi taky nejaky vylet. Zatim nevim presne, letim az v zari a nebyl jeste cas moc planovat.
Jinak ja litani, letadla, letiste a vse kolem naprosto miluju a cestovat se da i se vsim komfortem, takze za me super. Puvodne jsem chtela do Laosu a Kambodzi (tam uz jsem byla a uplne super), nakonec z toho vyslo Japonsko, takze posunuto na pristi rok. Cina je muj sen, jsem zvedava na primou linku z Prahy.
Přímá linka Praha-Peking s Hainan Airlines začíná na konci září, tak se určitě vyprav, ráda Tě tu pak vytáhnu na něco dobrého! ;-)
Asie má neuvěřitelné kouzlo, taky se mi tu moc líbí. Čína je velmi zajímavá země a taky cestování po regionu je perfektní.![]()
Dnes mám veľkú radosť z návratu mojej nezbednej divošky. Celý týždeň bola v škole v prírode, kam sa jej mimochodom vôbec nechcelo ísť, až do poslednej chvíle dúfala, že ochorie a zostane doma.
Prišla však spokojná, vysmiata a špinavá ako prasa( väčšina oblečenia ostala nedotknutá v kufri
) zdá sa, že na nejaké smútenie za domovom nemala čas
Zajímalo by mě, jak se tam skutečně žije... totiž kdo Čínu navštívil, tedy z mých známých, měl extra postavení - buď jako turista nebo vyslanec firmy apod., takže pohled mají trochu zkreslený. Já jsem trochu zmatená: je tam kapitalismus? komunismus? nebo co? Podnikatele tam mají, ale zas na druhou stranu se vedení s lidma moc nepáře, bych řekla... tak nevím.
To samé já. Měly jsme strach, jak se k ní děti budou chovat. Někdy jsou fakt zlé. Ale přijela šťastná, špinavá, s totálně rozdrbanými tepláky a zničeným spacákem. ![]()
Zdá sa, že keď na to príde, vedia si celkom dobre poradiť aj bez nás...![]()
Ooo dekuji mockrat, rok 2016 nebo 17 by snad mohl klapnout. Rada si dam pravou cinskou specialitu. Souhlasim, Asie ma neskutecne kouzlo. Jezdila jsem tam pet let po sobe, 2014 byla pauza, ale letos tradici obnovim :-)
"Prišla však spokojná, vysmiata a špinavá ako prasa( väčšina oblečenia ostala nedotknutá v kufri
)..."
Ti chtěla ušetřit práci s praním v pračce, no
. Hlavně, že se dítko vrátilo spokojené.
Vůbec se Tvým otázkám a pocitům z Číny nedivím, není ani trochu lehké přijít jí na kloub. Média neposkytují komplexní a dostatečně informativní obrázek Číny.
Z pohledu politického je Čína zemí komunistické ideologie, která si v dnešní době drží svůj mandát díky ekonomickému rozvoji a rostoucí životní úrovni obyvatelstva. Ta je však zajišťována tvrdým kapitalismem. Čína není sociálním státem. Je to země, která prochází obrovskou proměnou a co bylo včera, dnes už nemusí být či platit.
Žije se mi tu celkem dobře, ale je to hodně způsobeno tím, že mám intenzivní kontakt nejen s čínskou, ale také se zahraniční komunitou a mohu tady žít život na pomezí západního a asijského. Také proto, že tady mám rodinné zázemí a rozumím místnímu jazyku a kultuře.
A jak se žije běžným Číňanům? To je různé. Někteří spolu s ekonomickým rozvojem neuvěřitelně zbohatli a žijí si v přepychu, jiní jsou rádi, že za den posbírají dost plastových flašek do sběru, aby si koupili teplé jídlo. Čína je země obrovských protikladů.
V zemi jako je Česká republika, která je velmi rovnostářskou společností, se lidem žije o mnoho lépe, než-li Číňanům. Někdy není špatné odjet na chvíli žít do jiné země, aby si člověk uměl vážit pojmů jako jsou demokracie, svoboda slova a social welfare.
Mě vždycky u těch povlečení pobaví názvy: Lavina žlutá, Paprsky zelené, Defilé cihlové, Brusel modrý... ![]()
"Z pohledu politického je Čína zemí komunistické ideologie, která si v dnešní době drží svůj mandát díky ekonomickému rozvoji a rostoucí životní úrovni obyvatelstva. Ta je však zajišťována tvrdým kapitalismem. "
To se mi zdálo vždycky zvláštní - těžko si větší protiklad vůbec představit. Řekla bych, že je to vlastně světovej unikát...
Říkala jsem si, že se s takovou v podstatě schizofrenní situací musí člověk (vnitřně) těžko vyrovnávat, ale nakonec Číňani nejsou individualisti (na rozdíl od nás), tak jim to asi nedělá problémy.
Slýchám o Číně z druhé ruky, konkrétně o poměrech v jedné firmě, která má v Číně pobočku a zaměstnanci z obou zemí jezdí na pracovní pobyty. Z toho, co jsem slyšela, bych to stručně vyjádřila asi tak, že všichni drží pusu a krok, usilovně pracují a boj o dobrá místa a zisk je velmi nelítostný a kromě jiných zbraní se používá i ideologie.
Včera jsem stoupla na váhu - a po 14 dnech bez příloh a pečiva (a výměně plnotučnýho červenýho za suchý bílý
), zkrátka po příkladně asketickém chování... mám čtyři kila dole.
Tak ještě šest ![]()
Jo - ty přílohy a pečivo dělaj hodně! Taky mám teď krapet volnější džíny ![]()
Nechci Ti brát iluze, ale zdá se mi, že to funguje právě jen těch prvních 14dní...
(pak už to není takovej fofr, no...)
lepek... jasná věc, svinstvo největší
když jsem ze zdravotních důvodů držela bezlepkovou dietu, opravdu úplně nez lepku, tak jsem šla asi o dvě velikosti dolů. Cpala jsem se pečeným bůčkem, sýry, jogurty....., klobásy, no nic zrovna zdravého, ale bez obilovin
Bez cvičení. Takovej asketa zas nejsem ![]()
RoSa: Pomalu, ale jistě... naštěstí teď v létě se dá jíst víc zeleniny, resp. nejsem tak žravá... tak i když to už nebude takovej fofr, něco eště spadne. Musí!!!
Jo, mouka, to je vrah
Snad si odvyknu, i když takovej obloženej chleba mě uspokojil vždycky daleko víc než kilo slavičích jazýčků
Ale taky mi vždycky stačilo sníst jeden, a hned jsem měla vo dvě kila víc. Sviňárna.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.