domenica Mám ještě z Paříže zážitek z cesty na Eiffelovku. V řadě před náma 4 arabové, kteří se cestou do posledního patra rozdělili a jeli každý jiným výtahem. No vůbec jsem si tu cestu neužila, protože jsem pořád přemýšlela, proč to udělali. Ty turisticky zajímavá místa jsou hlídaná, ale na ulici nikdo nic neuhlídá.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Renusatko sorry, ale jako ... ![]()
Renusatko Se mnou jeli teď metrem 4 cikáni, no hned jsem si chytla kabelku!
Renusatko a jak to dopadlo?
Myslím,ze není třeba ironizovat. Je přece přirozeně,ze to,jak člověk vnímá obavy a ohrožení,se odvíjí podle zkušenosti a informací,které se k němu dostávají. Proč se tomu tedy divit a odsuzovat to. Míra strachu je ryze individuální a není na tom nic k odsouzení. Ty pocity mela Renusatko jen ve své mysli. Kdyby kvůli tomu nejela,můžeme se nad tím usmivat,ale hloupost ji za to odsuzovat. K odsouzení by bylo,kdyby chtěla kvůli tomu zakázat vstup všem Arabum. Mám pocit,ze to se nestalo.
A že někomu bleskem hlavou,ze by se mohl ocitnout s situaci,kde by k ohrožení dojít mohlo.. vždyť to je v člověku zakodovano instinktivně.
Náhle nadřazená opovrzlivost nad nekym,kdo nesmýšlí naprosto stejné jako já,ta mi přijde mnohem víc ![]()
Mutziputzi no jeste, ze tak!!!
Dadoo predsudky se tomu rika a ty v mem svete jsou odsouzenihodne vzdy...
A tím tak úplně nesouhlasím.mně jako rozhodující přijde to,jak se s tím vyrovnam. Ten predsudek me napadne a já ho potlačim -tím se s ním vyrovnam a příště třeba nepřijde. Na základě zkušeností. A nebo předsudků podlehlnu a udelam scénu a budu žádat odstranění Arabů i Cikánů z veřejného prostoru.
Takže k odsouzení není to,ze mě napadne predsudek,ale to , jestli podle něj pak následně jednam. Tam bych viděla to jádro pudla.
A v metru by si měl držet kabelku každý. Nepodsouvala bych predsudek,ze kradou jenom Cikáni. ![]()
Přemohla jsem svou nechuť ke skupinovým cvičebním lekcím a jednu před chvílí absolvovala, takže mám radost sama ze sebe![]()
A tím tak úplně nesouhlasím.mně jako rozhodující přijde to,jak se s tím vyrovnam. Ten predsudek me napadne a já ho potlačim -tím se s ním vyrovnam a příště třeba nepřijde. Na základě zkušeností. A nebo předsudků podlehlnu a udelam scénu a budu žádat odstranění Arabů i Cikánů z veřejného prostoru.
Takže k odsouzení není to,ze mě napadne predsudek,ale to , jestli podle něj pak následně jednam. Tam bych viděla to jádro pudla.
A v metru by si měl držet kabelku každý. Nepodsouvala bych predsudek,ze kradou jenom Cikáni.
![]()
jinx Mutziputzi nolita Tak bylo to necelý týden po velkém útoku v Paříži a že se 4 lidé, kteří se spolu baví a stojí hodinu ve frontě najednou rozdělí a každý jede jedním ze 4 výtahů, by mi bylo divné i u jiných lidí. A já jsem jen napsala, že jsem celou cestu přemýšlela proč to udělali. Nic víc. Do Paříže jsme tenkrát ze zájezdu 30 lidí letěli 4, takže asi tak.
Renusatko v tom pripade ale neni nutne zduraznovat, ze slo o araby.... jsou to drobne nuance, ale
o tech to je....
nolita jenže ji to napadlo právě při tom pohledu na Araby. Fakt ti nepřijde,ze nenapsat to,by bylo manipulovani faktem? Tvůj požadavek je přesně z oblasti nesmyslne pseudokorektnosti.
A to je to největší zlo. Manipulace a podsouvani významů.
Soudíte myšlenky, ne činy ![]()
Dadoo Tak třeba ta definice Araba by mě a ve Francii speciálně zajímala...mluvili arabsky, vypadali arabsky?
Tak či tak, pokus to budeme všichni takhle, třeba i bezelstně a bez nenávisti pojmenovávat, do podvědomí se spojení Arab a hrozba dostane všem, kolektivní vina a xenofobie, byť vím, že Renusatko to tak nemyslela, je zlo.
Mutziputzi řekněme, ze zlo je oboji. Jednani a podporování předsudků i směšná a přehnaná pseudokorektnost.
Já v tom rozdíl nevidím. Obojí manipuluje myšlením a škodí.![]()
Dadoo To neni žádná pseudokorektnost, ale na místě vůči lidem arabské národnosti je prostě echt korektnost a slušnost, to se nedá svítit.
Mutziputzi hele,to už je patlani se v tom ad absurdum.
NĚCO viděla, NĚCO ji přitom napadlo. Popsala to.
Nic víc a nic méně. Přesto je podsouvano řada absurdních nesmylu.
Nešlo by číst jen prostý text bez domysleni a doplňování vlastních smyšlenek a konstrukcí?
Mutziputzi Tak zrovna já žádnou fobií netrpím. Nejlepší kamarád mého syna je z Iráku a druhého syna jeden z nejlepších kamarádů je z Izraele. S oběma rodinama se normálně vídáme. Ale prostě v té Paříži jsem měla strach..no kdyby ten útok spáchali asiaté, tak se 100% ten týden budu v Paříži ohlížet víc po nich.
Renusatko Ježišmarja a co mi má říct kamarád z Iráku a z Izraele??? Co je vůbec za informaci, že se s jejich rodinami "normálně vídáte"??? Existuje snad něco, proč by to tak nemělo bejt? Promiň ale ty přesně potvrzuješ to negativní, co v podobnym vyjadřování, ne-li smýšlení právě vidim a vidět nechci.
Dadoo Jak by ses cejtila v takovym světě být arabské národnosti? Sorry za mírný patos![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.