Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. května 2018 21:42

domenica Mám ještě z Paříže zážitek z cesty na Eiffelovku. V řadě před náma 4 arabové, kteří se cestou do posledního patra rozdělili a jeli každý jiným výtahem. No vůbec jsem si tu cestu neužila, protože jsem pořád přemýšlela, proč to udělali. Ty turisticky zajímavá místa jsou hlídaná, ale na ulici nikdo nic neuhlídá.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. května 2018 22:49

Renusatko sorry, ale jako ... 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 19. května 2018 07:57

Renusatko Se mnou jeli teď metrem 4 cikáni, no hned jsem si chytla kabelku!

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. května 2018 08:08

Renusatko a jak to dopadlo?

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. května 2018 10:19

Myslím,ze není třeba ironizovat. Je přece přirozeně,ze to,jak člověk vnímá obavy a ohrožení,se odvíjí podle zkušenosti a informací,které se k němu dostávají. Proč se tomu tedy divit a odsuzovat to. Míra strachu je ryze individuální a není na tom nic k odsouzení. Ty pocity mela Renusatko jen ve své mysli. Kdyby kvůli tomu nejela,můžeme se nad tím usmivat,ale hloupost ji za to odsuzovat. K odsouzení by bylo,kdyby chtěla kvůli tomu zakázat vstup všem Arabum. Mám pocit,ze to se nestalo.

A že někomu bleskem hlavou,ze by se mohl ocitnout s situaci,kde by k ohrožení dojít mohlo.. vždyť to je v člověku zakodovano instinktivně.

Náhle nadřazená opovrzlivost nad nekym,kdo nesmýšlí naprosto stejné jako já,ta mi přijde mnohem víc 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 19. května 2018 10:28

Mutziputzi no jeste, ze tak!!!

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. května 2018 10:41

Dadoo predsudky se tomu rika a ty v mem svete jsou odsouzenihodne vzdy... 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. května 2018 11:01

A tím tak úplně nesouhlasím.mně jako rozhodující přijde to,jak se s tím vyrovnam.  Ten predsudek me napadne a já ho potlačim -tím se s ním vyrovnam a příště třeba nepřijde. Na základě zkušeností. A nebo předsudků podlehlnu a udelam scénu a budu žádat  odstranění Arabů i Cikánů z veřejného prostoru.

Takže k odsouzení není to,ze mě napadne predsudek,ale to , jestli podle něj pak následně jednam. Tam bych viděla to jádro pudla.

A v metru by si měl držet kabelku každý.  Nepodsouvala bych predsudek,ze kradou jenom Cikáni.  

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 19. května 2018 11:07

Přemohla jsem svou nechuť ke skupinovým cvičebním lekcím a jednu před chvílí absolvovala, takže mám radost sama ze sebe

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 19. května 2018 11:42
Reakce na Dadoo:

A tím tak úplně nesouhlasím.mně jako rozhodující přijde to,jak se s tím vyrovnam.  Ten predsudek me napadne a já ho potlačim -tím se s ním vyrovnam a příště třeba nepřijde. Na základě zkušeností. A nebo předsudků podlehlnu a udelam scénu a budu žádat  odstranění Arabů i Cikánů z veřejného prostoru.

Takže k odsouzení není to,ze mě napadne predsudek,ale to , jestli podle něj pak následně jednam. Tam bych viděla to jádro pudla.

A v metru by si měl držet kabelku každý.  Nepodsouvala bych predsudek,ze kradou jenom Cikáni.  

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. května 2018 12:13

jinx Mutziputzi nolita Tak bylo to necelý týden po velkém útoku v Paříži a že se 4 lidé, kteří se spolu baví a stojí hodinu ve frontě najednou rozdělí a každý jede jedním ze 4 výtahů, by mi bylo divné i u jiných lidí. A já jsem jen napsala, že jsem celou cestu přemýšlela proč to udělali. Nic víc. Do Paříže jsme tenkrát ze zájezdu 30 lidí letěli 4, takže asi tak. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 19. května 2018 12:17

Renusatko v tom pripade ale neni nutne zduraznovat, ze slo o araby.... jsou to drobne nuance, ale

o tech to je....

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. května 2018 12:31

nolita jenže ji to napadlo právě při tom pohledu na Araby. Fakt ti nepřijde,ze nenapsat to,by bylo manipulovani faktem? Tvůj požadavek je přesně z oblasti nesmyslne pseudokorektnosti.

A to je to největší zlo. Manipulace a podsouvani významů.

Soudíte myšlenky, ne činy 

20970 příspěvků moje polička 19. května 2018 12:40

Dadoo Tak třeba ta definice Araba by mě a ve Francii speciálně zajímala...mluvili arabsky, vypadali arabsky?

Tak či tak, pokus to budeme všichni takhle, třeba i bezelstně a bez nenávisti pojmenovávat, do podvědomí se spojení Arab a hrozba dostane všem, kolektivní vina a xenofobie, byť vím, že Renusatko  to tak nemyslela, je zlo.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. května 2018 12:45

Mutziputzi řekněme, ze zlo je oboji. Jednani a podporování předsudků i směšná a přehnaná pseudokorektnost.

Já v tom rozdíl nevidím. Obojí manipuluje myšlením a škodí.

20970 příspěvků moje polička 19. května 2018 12:49

Dadoo To neni žádná pseudokorektnost, ale na místě vůči lidem arabské národnosti je prostě echt korektnost a slušnost, to se nedá svítit.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. května 2018 13:19

Mutziputzi hele,to už je patlani se v tom ad absurdum.

NĚCO  viděla, NĚCO ji přitom napadlo. Popsala to.

Nic víc a nic méně. Přesto je podsouvano řada absurdních nesmylu. 

Nešlo by číst jen prostý text bez domysleni a  doplňování vlastních smyšlenek a konstrukcí? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. května 2018 13:20

Mutziputzi Tak zrovna já žádnou fobií netrpím. Nejlepší kamarád mého syna je z Iráku a druhého syna jeden z nejlepších kamarádů je z Izraele. S oběma rodinama se normálně vídáme. Ale prostě v té Paříži jsem měla strach..no kdyby ten útok spáchali asiaté, tak se 100% ten týden budu v Paříži ohlížet víc po nich. 

20970 příspěvků moje polička 19. května 2018 13:24

Renusatko Ježišmarja a co mi má říct kamarád z Iráku a z Izraele??? Co je vůbec za informaci, že se s jejich rodinami "normálně vídáte"??? Existuje snad něco, proč by to tak nemělo bejt? Promiň ale ty přesně potvrzuješ to negativní, co v podobnym vyjadřování, ne-li smýšlení právě vidim a vidět nechci.

20970 příspěvků moje polička 19. května 2018 13:38

Dadoo Jak by ses cejtila v takovym světě být arabské národnosti? Sorry za mírný patos