Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. března 2020 00:14

A jinak mi udělalo radost divadlo Husa na provázku, které čte na youtube štafetově Dekameron. Hezky se to poslouchá a obzvláště Jan Kolařík s jeho dokonalým přednesem

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 23. března 2020 08:51

bram Dekameron je prihodny cteni, taky jsem si na nej vzpomnela

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 23. března 2020 13:46

Dnes som poslala na účet chudobnej maminke 1,5 ročného synčeka 50€ a naplnilo ma to šťastím, že  som jej trošku pomohla.

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 23. března 2020 13:56

Hlavně že na Zu je i v této těžké době spolehnutí. Setkávání se se zajíčky jenže co z toho přes ty roušky člověk má!

A co je to kladení muflončat? Mufloni nejsou savci?!

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 23. března 2020 18:06

Výhoda HO - dnes jsem pozorovala z okna kosici a drozda/drozdici (dlouho jsem je u nás neviděla) jak se honí v břečťanu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:12

Dělá mi radost, že i po 14 dnech, kdy jsme všichni doma, tak je u nás dobrá nálada a mimo nějakých výkyvů puberťáka je tu pohoda. Děkuji manželovi, že je pořád pozitivní a vtipný.

Offline Korsičanka blogger
13488 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:24

Renusatko Dobře sis vybrala My se každé odpoledne venčíme pěšky či kolmo v lese přes pole - v té kose nikde ani človíčka

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:47

Renusatko super

u nás sa dnes prvý krát plakalo.

Mladší, že je mu smutno za kamarátmi a staršia kvôli ročníkovej práci, ktorú nemá ako dokončiť (praktickú časť) a jej školiteľka sa chová IMHO ako totálna krava.

Online Gatita
8626 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:50

Renusatko u nas to uz zacina houstnout. Muz a deti jsou skveli, ale ja zacinam propadat trudomyslnosti a projevuje se to tim, ze ale jako fakt dost hodne prudim (uklid v nevhodnou dobu, rusive mlaceni kyblem included) .

Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:52

Gatita ale tak to můžeš ovlivnit? Řekni jim, že ti je blbe a omluv se, pokud je to moc. , kolikrát to fakt pomůže. 

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:58

slniecko U nás dnes taky slzy - starší z příjímaček - budou je psát jen jednou a mladší dnes vyplašená z učitelky z ČJ, že budou po návratu do školy psát každou hodinu testy - to fakt pomůže je děsit.

Online Gatita
8626 příspěvků moje polička 23. března 2020 20:58

slniecko mam syna stazeneho ze skolky uz dlouho, zhruba od ledna. Zvladali jsme to i s miminem nad ocekavani dobre, meli jsme i celkem rozumny a prijemny rezim i bez kavaren a vetsich vyletu mezi lidi (obdobi chripek) . Ale jsem ted z te situace nejak nervozni a podarilo se mi to na nej prenest. Muze za to i to, ze min chodime ven, dnes se nedalo byt ani na zahrade, protoze si nekdo ze sousedu zatopil petkama. Taky asi dost melu o te nemoci, protoze syn si zacal az obsedantne myt ruce a prisel se zeptat, jestli ta nemoc vypada jako kulicka s trny...chudak malej, musim min koukat na zpravy.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:04

Gatita já už si taky dávám pozor na pusu. Snažila jsem se to vysvětlit 3letému a asi jsem ho akorát vyděsila, protože několik dní plakal, že nechce jít ven, "protože tam jsou nemocný lidi"

Je to těžký pro všechny, i pro ty mrňata

Online Gatita
8626 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:05

continuity Dnes jsem si pripadala fakt trapne. Muzi jsem se v sedm vecer omluvila, vysvetlila jsem mu, jak se citim, predala jsem mu fialove placici mimino a odebrala se do postele. Ted slysim, jak mlati nadobim on;) 

Ale mas pravdu, clovek s tim musi pracovat. Jsme v tom vsichni nevinne a nechci byt zpruzela, protoze si dobre uvedomuju, ze se mame vlastne  dobre.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:10

Gatita Já se divím. Vlastně nikdy jsem s manželem mimo dovolené takhle nebyla a to člověk nesedí zavřenej doma.

slniecko U nás je klid. Já kluky nechávám totálně bez připomínek a taky je neprudím. Pokud teda dělají co mají do školy a občas s něčím pomůžou. Víceméně je netahám ani nijak zvlášť od počítače. Zdá se mi, že i oni asi nějak pochopili, že to je celkem vážné. Za těch několik dnů se pohádali jednou. Normálně spolu bez hádky půl hodiny nevydrží. Škola tak nějak běží. Taky mě pobavilo, že syn má dodělat ročníkovou práci. Vybral si sporty a chybí mu čtvrtý do sady, kde ho teď asi vezme. Přefotit to celé taky nemá šanci. 

Online Gatita
8626 příspěvků moje polička 23. března 2020 21:18

žluťásek nastesti bych rekla, ze deti berou veci dost vecne. Jak je pro ne prirozene vsechno nove, tak je nic moc nerozhodi - pokud se o to nepostaraji zjanceni rodice;) 

Syn (o rok starsi nez tvuj)  to vzal dost rozumne, myslim, ze jsem mu to primerene vysvetlila, aniz by z toho mel nocni mury. Vzal si z toho, ze nema venku na nic sahat a musi si vic myt ruce. A ze je ted vetsina lidi doma, aby se ten bacil nesiril. A ani mu nevadi ta rouska, prijde mu to asi dost normalni, jak to vsude vidi. Spis na me to nejak dolehlo a potrebovala bych, aby mi nekdo uvaril teple kakao... 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:48

Renusatko akože my tiež nehustíme, akurát dodržujeme, že sú online, keď majú byť (teda mladší, staršia si to už stráži sama), ale ako ona je fakt zodpovedná, príde mi, že až nezdravo, a pracovala najprv na teoretickej časti (logicky), a teraz nemá ako spraviť praktickú - má to zo psychológie a potrebovala natáčať spolužiakov v konkrétnych situáciách - a tá koza jej napísala, že na to mala myslieť skôr (ako na čo mala myslieť skôr, mala bať jasnovidec???)...

Ale teda aspoň musím pochváliť, že valná väčšina vyučujúcich teda robí, čo môžu.

Ale začína to doliehať už aj na tie deti.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. března 2020 22:59

slniecko No tak to je na hlavu. Já bych se svou povahou asi napsala učitelce, že je měla dopředu upozornit, že tahle situace nastane, protože jste takové zprávy na rozdíl od ní nedostaly. A pokud to věděla, měla to žákům říct.

Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 23. března 2020 23:06

Ted večer mě prudi učitelka mladší, že neposlala odfocenou knizku, kterou čte. Ten úkol přišel včera večer a ve středu mají nahlásit počet přečtených  stran. Napsáno to bylo tak, že jsem myslela, že to stačí poslat celé ve středu.

Oni se už vážně všichni posrali

Alespoň zlevila z toho požadavků na ty screenshoty. Asi ji někdo už něco napsal. Člověk ma pocit, že nás všechny spasí jedine zvládnuta vyjmenovaná slova.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 23. března 2020 23:37

continuity Mě lehce štve učitelka mladšího, posílá úkoly formou prezentací, které stáhla bůhví kde, takže tam jsou kontakty na tu učitelku, která ji třeba v roce 2011 vyrobila i loga krajů a grantů z jakých to vzniklo. Na druhou stranu, staršímu teď přišla moc pěkná prezentace od paní učitelky na čtení (čtenářskou gramotnost), je vidět, že je to dělané speciálně pro ně, postupně si odklikává jednotlivé slidy a rozebírá po kouscích básničku. Dokonce to končí něco jako "Jak jsi to pochopil, já to pochopila takhle" a vysvětlení paní učitelky. Mj. je to básnička od Šruta, další tip pro toho, kdo tu sháněl básničky na recitační soutěž.