Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online MP Marge
6873 příspěvků moje polička 11. května 2020 17:51

letfenixa Lamicka Dekuju

A ano, trvalo to fakt dlouho. Tatinek byl urcite pozitivni driv nez Lamickovi - a presto, ze mu uz pak vubec nic nebylo, tak byl vysledek porad pozitivni. I ten jeho kamarad, od ktereho to chytil, uz byl davno zpatky v praci! 

Online continuity
43132 příspěvků moje polička 11. května 2020 18:24

Dnes jsem ráno odvolala doktory a už je mám i vyřešené.

Já poslední dávku klistovky, děti obě prevenci a akorát nam ještě chybí meningokok. A s dětskou jsme udelali terno, dokonce mám žádanku na krev ( po me odpovědi na dotaz: kdy boli posledně na krvi? Nikdy. málem chudak padla že zidle).

A prý už taky nebere nové pacienty. 

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 12. května 2020 12:30

Po 2 mesiacoch máme dnes konečne pilates

Mali sme cvičiť vonku, no počasie nám nepraje, takže budeme vo vnútri v mini skupine. 

A zajtra masáž,môj chrbát sa mi poďakuje. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. května 2020 20:49

A ja jsem dnes mela po dvou mesicich jogu, prisly cele dve statecne cvicenky, mam radost, uz zase zaciname :) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. května 2020 21:00

continuity Moje děti nebyli na odběru krve nikdy, když nepočítím CRP z prstu. Nijak mi to nechybí, když nemají žádné problémy. Od kámošky holky 25 a 23 taky nikdy. 

bram Super. Já jsem čekala včera v posilovně nával a byla jsem tam opět sama. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. května 2020 22:04

Renusatko no já jsem se trochu bála, že tam budu sama. Tak mě to fakt potěšilo a příští týden už snad dorazí většina. To bude fajn.

Mít posilovnu pro sebe ale není vůbec špatný, to by mě i bavilo :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. května 2020 22:48

bram Taky mě to baví. Nemusím nikde čekat a přemýšlet kam půjdu. Ona většinou ta dámská je dost prázdná, i když je velká a dobře vybavená. Smíšená byla dost zaplněná. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 13. května 2020 06:53

Renusatko mne prijde dobry kontrolovat krevni obraz kvuli nedostatku zeleza teda....zvlast u deti co nechteji jist, protoze nedostatek zeleza muze zpusobit prave nechut k jidlu a ne vzdycky te napadne ze by mohlo jit o to zelezo. 

Online Lamicka
14192 příspěvků moje polička 13. května 2020 07:28

continuity nase deti taky nikdy nebyly na odberu kvuli kr.obrazu. Od kolika se tak dela?

Online continuity
43132 příspěvků moje polička 13. května 2020 07:35

Lamicka já nevím, ona mi říkala, že posílá děti tak jednou za dva roky. Je jim 8 a 10. 

Ale mě už to napadlo i předtím, já taky chodím na krev pravidelně, ale doktorku jsme měli dost neresicku. Nechala jim skontrolovàt KO, stitnici, a tuky a speciálně to železo. 

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 13. května 2020 07:45

Byla jsem poprvé na odběru krve až v prvním zaměstnání, tj. na konci VŠ

Online Lamicka
14192 příspěvků moje polička 13. května 2020 08:20

Pinot Noir continuity ja taky az nekdy kolem 20, kdy jsem zacala trpet unavou. Ani nevim o zadnem diteti z okoli, kteremu by brali krev preventivne. 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 13. května 2020 08:33

Včera jsem byla v kině

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 13. května 2020 08:42

dočítám několik posledních stránek najednou a je vtipný (a milý), jaký drobný a všední radosti najednou dělaj člověku radost. jak říká doktor Vlach v Saturninovi: "Prožíváme-li delší dobu idylu, přestaneme ji vnímat a osud by nám prokázal neocenitelnou službu, kdyby nás popadl za límec a vyhodil dočasně na mráz. Pak bychom nevzpomínali na to, že kamna trochu kouřila, nýbrž na to, že hřála"

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 13. května 2020 08:46

moora Doktor Vlach má naprostou pravdu

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:33

Lamicka Já jsem jako dítě též nebyla na žádných odběrech. Mým je 18 a 14 a když jim nic není, tak nevidím důvod. Kdyby to bylo dobré dělat preventivně, tak to bude v těch preventivních kontrolách. Něco jiného je, kdyby k tomu byl důvod, únava, nechutenství, nějaké potíže. 

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:44

continuity no vidíš, a našeho chlapečka doktorka klíďo léčila na chudokrevnost, aniž by jakýkoliv odběr absolvoval (já tam s ním nebyla, nicméně slovo lékaře je svaté, tak to železo bez jakýhokoliv efektu - kterej teda ani nebyl očekávanej, páč mu nic nescházelo:-)) pěkně vybral:P

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:54

Tak já přidám taky malou drobnou radost, včera jsem mladší dceři v obchoďáku koupila 3 trička. Nemá ráda nakupování a když už si něco vybere, tak z toho má vždy děsnou radost.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:59

Oběhla jsem půl města a sehnala dětem na roušky látku s notama. Zmínila jsem se známému a on, že chce taky, tak ji dostal (roušku, aby nevznikla mýlka).

Online continuity
43132 příspěvků moje polička 13. května 2020 16:39

Renusatko ale v tech kontrolách jsou minimálně ty krevní tuky v případě anamnézy. Od pěti let. A když už tam budeme, tak nabrat ještě KO a tu stitnici mi nepřijde nijak závadné, hlavně když mám obě děti docela drobné.

Mně posílá i dospělá doktorka na odběry co dva roky, teď jenom koukám, že to pojišťovna nehradí. 

Ale ta základní prevence je fakt základní, když jsem měla lepší lékaře v zaměstnání, tak vypadalo dost jinak. Moje teta lékařka na Slovensku nažene celou rodinu jednou cas na takovou komplet prevenci interni i onkologickou ( dela to okno ústav sv. Alžbety), včetně sona, mamografie, krve a nevím čeho vseho. Jako platí se za to, i docela dost, ale vše se vyřeší během jednoho dne. Tady jsem takový program ani nenašla, je to jenom v rámci celé té péče a to je už hodně drahé a pro mě i zbytečné. 

Náš nájemník měl rakovinu plic a když jsem se ho ptala, jak mu na to prisli, tak mi řekl, že na preventivní prohlídce, kterou platila firma. Já nejsem nějaká paranoidní, k lékařům moc nechodím, ani s dětma ne, ale zrovna u prevence si myslím, že to smysl má.