A ano, trvalo to fakt dlouho. Tatinek byl urcite pozitivni driv nez Lamickovi - a presto, ze mu uz pak vubec nic nebylo, tak byl vysledek porad pozitivni. I ten jeho kamarad, od ktereho to chytil, uz byl davno zpatky v praci!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Dnes jsem ráno odvolala doktory a už je mám i vyřešené.
Já poslední dávku klistovky, děti obě prevenci a akorát nam ještě chybí meningokok. A s dětskou jsme udelali terno, dokonce mám žádanku na krev ( po me odpovědi na dotaz: kdy boli posledně na krvi? Nikdy. málem chudak padla že zidle).![]()
A prý už taky nebere nové pacienty.
Po 2 mesiacoch máme dnes konečne pilates ![]()
Mali sme cvičiť vonku, no počasie nám nepraje, takže budeme vo vnútri v mini skupine.
A zajtra masáž,môj chrbát sa mi poďakuje.
A ja jsem dnes mela po dvou mesicich jogu, prisly cele dve statecne cvicenky, mam radost, uz zase zaciname :)
continuity Moje děti nebyli na odběru krve nikdy, když nepočítím CRP z prstu. Nijak mi to nechybí, když nemají žádné problémy. Od kámošky holky 25 a 23 taky nikdy.
bram Super. Já jsem čekala včera v posilovně nával a byla jsem tam opět sama.
Renusatko no já jsem se trochu bála, že tam budu sama. Tak mě to fakt potěšilo a příští týden už snad dorazí většina. To bude fajn.
Mít posilovnu pro sebe ale není vůbec špatný, to by mě i bavilo :)
bram Taky mě to baví. Nemusím nikde čekat a přemýšlet kam půjdu. Ona většinou ta dámská je dost prázdná, i když je velká a dobře vybavená. Smíšená byla dost zaplněná.
Renusatko mne prijde dobry kontrolovat krevni obraz kvuli nedostatku zeleza teda....zvlast u deti co nechteji jist, protoze nedostatek zeleza muze zpusobit prave nechut k jidlu a ne vzdycky te napadne ze by mohlo jit o to zelezo.
continuity nase deti taky nikdy nebyly na odberu kvuli kr.obrazu.
Od kolika se tak dela?
Lamicka já nevím, ona mi říkala, že posílá děti tak jednou za dva roky. Je jim 8 a 10.
Ale mě už to napadlo i předtím, já taky chodím na krev pravidelně, ale doktorku jsme měli dost neresicku. Nechala jim skontrolovàt KO, stitnici, a tuky a speciálně to železo.
Byla jsem poprvé na odběru krve až v prvním zaměstnání, tj. na konci VŠ ![]()
Pinot Noir continuity ja taky az nekdy kolem 20, kdy jsem zacala trpet unavou. Ani nevim o zadnem diteti z okoli, kteremu by brali krev preventivne.
Včera jsem byla v kině ![]()
dočítám několik posledních stránek najednou a je vtipný (a milý), jaký drobný a všední radosti najednou dělaj člověku radost. jak říká doktor Vlach v Saturninovi: "Prožíváme-li delší dobu idylu, přestaneme ji vnímat a osud by nám prokázal neocenitelnou službu, kdyby nás popadl za límec a vyhodil dočasně na mráz. Pak bychom nevzpomínali na to, že kamna trochu kouřila, nýbrž na to, že hřála"
moora Doktor Vlach má naprostou pravdu ![]()
Lamicka Já jsem jako dítě též nebyla na žádných odběrech. Mým je 18 a 14 a když jim nic není, tak nevidím důvod. Kdyby to bylo dobré dělat preventivně, tak to bude v těch preventivních kontrolách. Něco jiného je, kdyby k tomu byl důvod, únava, nechutenství, nějaké potíže.
continuity no vidíš, a našeho chlapečka doktorka klíďo léčila na chudokrevnost, aniž by jakýkoliv odběr absolvoval
(já tam s ním nebyla, nicméně slovo lékaře je svaté, tak to železo bez jakýhokoliv efektu - kterej teda ani nebyl očekávanej, páč mu nic nescházelo:-)) pěkně vybral:P
Tak já přidám taky malou drobnou radost, včera jsem mladší dceři v obchoďáku koupila 3 trička. Nemá ráda nakupování a když už si něco vybere, tak z toho má vždy děsnou radost
.
Oběhla jsem půl města a sehnala dětem na roušky látku s notama. Zmínila jsem se známému a on, že chce taky, tak ji dostal (roušku, aby nevznikla mýlka).
Renusatko ale v tech kontrolách jsou minimálně ty krevní tuky v případě anamnézy. Od pěti let. A když už tam budeme, tak nabrat ještě KO a tu stitnici mi nepřijde nijak závadné, hlavně když mám obě děti docela drobné.
Mně posílá i dospělá doktorka na odběry co dva roky, teď jenom koukám, že to pojišťovna nehradí.
Ale ta základní prevence je fakt základní, když jsem měla lepší lékaře v zaměstnání, tak vypadalo dost jinak. Moje teta lékařka na Slovensku nažene celou rodinu jednou cas na takovou komplet prevenci interni i onkologickou ( dela to okno ústav sv. Alžbety), včetně sona, mamografie, krve a nevím čeho vseho. Jako platí se za to, i docela dost, ale vše se vyřeší během jednoho dne. Tady jsem takový program ani nenašla, je to jenom v rámci celé té péče a to je už hodně drahé a pro mě i zbytečné.
Náš nájemník měl rakovinu plic a když jsem se ho ptala, jak mu na to prisli, tak mi řekl, že na preventivní prohlídce, kterou platila firma. Já nejsem nějaká paranoidní, k lékařům moc nechodím, ani s dětma ne, ale zrovna u prevence si myslím, že to smysl má.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.