Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. března 2021 13:59
Reakce na Sweet Potato:

Dnes je prý světový den štěstí.

Važme si každého dne, každé maličkosti.

​Pravda a neměli bychom na to nikdy zapomínat, což je pro mnoho lidí docela těžké.

Takže já dnes přispěji tím, že mě těší, že existuje Parfumánie a že vás tady znám alespon virtuálně.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 20. března 2021 14:05

Dalia To je hezke, k tomu se pripojuji. Obecne kolem sebe nemam moc zen (pracuji v muzskem kolektivu) a ani moc kamaradek, tak tohle je pro me takovy nahled do zenstvi a jsem za nej rada

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 20. března 2021 14:18

Jennyfor Na toho tvého Večerníčka hrozně moc spoléhám, tak ať se pěkně snaží.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:09

Jennyfor Večerníček je super

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:13

Jennyfor a co je Vecernicek zac? Vi se to? 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:37

Len dobre zpravy jdou vitany :) to je dobre, ze se to vyresi. Prochazky s nejakou kamaradkou si taky cas od casu ordinuju, je to nabijejici. Uz se tesim, az si nekam vyrazime spolecne. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:45

Kokoska Teď už vím, že je to maranta. Ale před padesáti lety nebylo kde dohledat, co je to za druh a nikdo kolem nás takovou kytku neměl.

A ona, když je v normální kondici, ne tenhle invalida, tak je to takový nízký keřík, který kolem té sedmé večerní, když dřív začínal v televizi večerníček, spustí listy dolů. Vypadá jako zvadlá. Jde spát .

A babička právě chodila spát s ní. Dala si štamprdličku Praděda, zalila kytku a šly obě na kutě.

A listy by to mělo mít asi takovýhle (ono je těch druhů moc):

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. března 2021 17:38

Jennyfor Líbí se mi barva i tvar listů, ale pěstovat neumím, vždycky mi chcípla, stejně jako begonie rex a podobné.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 20. března 2021 18:19

Kan No já jsem taky hrozný pěstitel. Při mý roztržitosti buď přeleju/zaleju 2x, nebo nechám uschnout, bo si nevšimnu, že už jsou to zas tři týdny, co jsem to tu obešla s konví naposled. Takže u mne vydrží fakt jen to nejodolnější, jako ten potos nebo filodendron. Tohle "dědictví po předcích" bude taková zatěžkávací zkouška mé pozornosti. Musím napřít značné úsilí

Ale naprosto fenomenální kytka je zamiokulkas. Tu jsem objevila teprve vloni, když se dala přikoupit na Rohlíku. Dovezli mi pár takových chudinek a z nich už jsou teda dost mackové. Je až strašidelný, jak se objeví taková tuhá tyčka, co roste téměř před očima a za týden to má nový světlezelený dlouhý listnatý šlahoun. Jak jsem byla hamoun, mám těch menších šest a začíná to tu být jak v džungli.

A k vánocům jsem sama sobě nadělila jednu velkou rostlinu, tak 80 cm měla cca, a teď už šplhá po zdi, sráží mi obrazy nad sebou, přes metr mají ty nové výhony určitě. Konečně kytka, kterou snad nezahluším, naopak je možný, že vytlačí z bytu mne

Ještě bych si chtěla koupit ten slaměný obal na květináč, má ho myslím Potrefenáhusa , viděla jsem ho v HM Home, ten by mu slušel.

Něco takovýho mám:

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 20. března 2021 18:45

že byly od nás vidět Krkonoše

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 20. března 2021 18:48

Jennyfor Ja ho mám v takomto...

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 20. března 2021 19:05

Jennyfor to je hezky pribeh Tak at vecernicek hezky roste!

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 20. března 2021 19:24
Reakce na Sweet Potato:

Dnes je prý světový den štěstí.

Važme si každého dne, každé maličkosti.

A k tomu první jarní, už bude jenom líp!!

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 20. března 2021 19:26

Jennyfor Jo tak zamiokulkas jsem musela dát kamarádovi, protože holky mi ho hrozně oholily:-D. U něj samozřejmě vzkvétá a už ho i rozsadil, tak si možná za rok budu moct vzít nějakého potomka domu:-D

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 20. března 2021 19:27

Len Jee, ty jo, tak to je super, nerozepsala by ses víc do dětského vlakna?mně přijde, jestli já jsem u té své malé něco nezanedbala

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 20. března 2021 19:47

Karja Chtěla jsem napsat, až to bude vyřešený, ale klidně napíšu víc.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:09

Len to se přimlouvám, taky mi to zajímá! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:14

Biely kvet ten je super, odkiaľ je prosím?

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 20. března 2021 20:25

Mrakoplas Z jedného malého kvetinárstva, už ho mám možno 7- 8 rokov, možno aj dlhšie.

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. března 2021 20:55

Jennyfor prozradis jak se o ten zamioculcas staras? Ten tvuj popis me uplne nevnadil !