Žetém
Čo vás dnes rozosmialo?
Lanzererepuuuakontravuuu
Sweet Potato jééé, striptérka Babiš!
rasaNori Vědeckej výzkum o kumulaci arzenu v kovářích čekám příští sezónu ![]()
continuity moja mama preto odmieta jest huby (okrem par kusov do kapustnice), ze v nich mozu byt tazke kovy. My modraky zbierame, tych je tu v okoli najviac
nastastie detom huby nedavam a ani v tehotenstve som ich nejedla.
Mrakoplas A jsou to fakt modračky? Ono to neplatí o jakémkoliv modrajícím hřibu, ale konkrétně o hřibu modračka - a ten není zase tak častý, leda že jste v nějaké výjimečné lokalitě.
Estara to jsem v životě nevidela a podle Wikipedie je nejedlý
Sweet Potato boží
U nás se modrák říká podborovákům. V místě otlaku zmodrají. Ale nevím, jestli jsem jeden lokální název jen nevyměnila za další - našla jsem, je to hřib hnědý. Že houby obsahují těžké kovy jsem slyšela už před 35 lety, ale proto je jíst nepřestanu. Prý pomůže přidat k nim kmín, ale možná je to blbost.
Mirka Ono těch hřibů modráků je víc, takže i podborovák nebo hřib hnědý do téhle skupiny patří. Nejčastěji se ale označení "modrák" používá ve spojení hřib koloděj nebo kovář (zelenomodré zbarvení ), který se může zaměnit za jedovatý hřib satan ( jasná modrá ). O kováři je známo, že je to hřib hodně tuhý a v syrové podobě i mírně jedovatý, proto, aby byl dobře stravitelný, je ho potřeba tepelně upravovat alespoň 35 min. a více.
Taky houby jím ( už několik desítek let ) a zatím jsem na otravu těžkými kovy neumřela.![]()
Právě že "modrák" se říká mnohdy v podstatě kterémukoliv modrajícímu hřibu (a těch je celkem dost). Ale ten problém s arzenem by se měl týkat hřibu modračky, který je celkem vzácný. Tak mě trochu překvapilo, když se tu objevilo, že někde roste hlavně ten. Ale asi vyloučit se to nedá.![]()
Plus teda neznám slovenské názvosloví.
Ten slogan mi nepřijde úplně ideální![]()

Sweet Potato Hahaha, to je vtipny, jeste to foto to tak dokresluje!
Aranel Tak co odepsalas? Ja bych neodepisovala, vypada to, ze je divbej.
Mne jednou po letech napsal spoluzak z VS, asi po trech letech od absolvovani, ze byl do me zamilovanej a ze si az po letech rekl, ze to musim vedet. To byl typek, se kterym jsme si asi rikali ahoj a pak pry vedli jednou koncerzaci o zkousce (to mi podrobne napsal o cem byla,jinsk bych to nevedels), pak mi napsal jeste par dalsich veci o mne ktere proste ten rok dva sbiral (takze proste na me vedl kroniku). No cely to bylo hrozne vtipny, I slohove hrozne vtipny, sambo to ohodnotil stylem ,,jezis chudak, on te miloval a tys ho prehlizela,, a kamaradka me prosila at ji to poslu, ja ji cetla nejake uryvky, ze prej by to hrozne chtela mit:-D. Mu snad ted po dalsich 5 letech napisu, kdyz na to tak vzpominam:-D
Poéma Díky za vysvětlení. Jak jsem psala, u nás je to ten hřib hnědý.
Chci jít na houby! ale asi tu nerostou, páč nezaprší a nezaprší ...
Karja jsi mi připomněla spolužáka - ZŠ a SŠ, vždycky byl někde poblíž. Pak jsme si povídali na nějakém srazu a taky mi říkal, jak si kvůli mě nechal doma nařezat a spoustu věcí, které jsem dávno zapomněla nebo si nikdy nepamatovala, a po těch letech mi teprv došlo, že mě asi miloval. Před cca 3 lety mě pozval do Goteborgu, no nejela jsem.
Den otevřených dveří na Komorním Hrádku, který patří armádě, je na něm tedy k vidění a vyzkoušení spousta vojenských záležitostí. Rozhodla jsem se pro základní výstroj. "Tak tady vám dám vestu... Helmu... A ještě opasek, ale ten vám spadne, ten je na nás tlusťochy... Hm, tak vám je malý."
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje