Mha bud rada! Me vareni tak prudi, ze bych byla vdecna za bezvedomi. ![]()
Čo vás dnes rozosmialo?
Mha Vědomé vaření - to budou zřejmě vyučovat na stejném institutu jako totální plavání.
Dokud se mě sestra neoptala, jestli o těch kurzech neuvažuju, netušila jsem, že plavu nějak částečně.
Isca Zní to dost blábolivě, ale kamarádka se podle něčeho takového (jen po netu) naučila výborně plavat.
Vaření bych prosila nevědomé - bude uvařeno a já o tom nebudu vědět.
Isca Originálny názov je Total immersion. (Vychádza to z toho, že pri tomto spôsobe plávania plavec dvíha hlavu z vody len na krátke nadýchnutie. Autor je americký tréner plávania Terry Laughlin.) Prečo si česká "pobočka" zvolila takýto "preklad", je záhadou.
Ale technika plávania je to skvelá.
Isca Originálny názov je Total immersion. (Vychádza to z toho, že pri tomto spôsobe plávania plavec dvíha hlavu z vody len na krátke nadýchnutie. Autor je americký tréner plávania Terry Laughlin.) Prečo si česká "pobočka" zvolila takýto "preklad", je záhadou.
Ale technika plávania je to skvelá.
To tak nie je vždy?
Anička dušička Kraul teda neumím, ale při prsách dlouhý záběry, hlava většinou pod vodou, tělo těsně pod hladinou vodorovně, a hladký klouzání vodou, to se podle mě vyvine tak samovolně, když plaveš často a nebojíš se ponořit hlavu pod vodu.
slniecko No, z mojich pozorovaní - takých 80% plavcov hlavu neponorí ani za nič.
Isca Prsia (s hlavou pod vodou) som vedela od detstva, kraul som sa naučila až pred pár rokmi vďaka tejto technike. Ponorenie hlavy je len jeden z jej znakov, ide aj o celkovú koordináciu rúk, nôh a dýchania. Plavec tak môže plávať veľmi rýchlo, veľmi dlho a bez námahy.
slniecko hihi, napadlo mne to samé. Mrkla jsem na ty stránky (jenom na kraul teda) a přijde mi to prostě jako normalní kurz plavání pro lidi, kteří se chtějí naučit plavat správně, ale který se vznešeně jmenuje a má moc pěkný stránky.
Anička dušička OK, uznávám, ten kraul mě začíná lákat ![]()
Anička dušička souhlasim s tebou, muj tata se diky tomu naucil kraul a triatlonovy plavani se mu tim neskutecne zrychlilo!
Anička dušička Potvrzuju, ta kamarádka výše byla předtím normální plavec, teď si v klidu a celkem bez námahy plave prsa a je rychlejší než běžní kraulaři, které potká v bazénu.
Mohučanka Bola som na normálnom kurze plávania (chcela som sa naučiť kraul) a prakticky nič z toho, čo učí Total Immersion som sa tam nedozvedela. Akurát teda to ponorenie hlavy tiež učili, ale o tom som vedela a vždy to robila - a aj tak moje plávanie bola udýchaná drina. (A pri každom pokuse o kraul som sa po troch tempách začala topiť.)
Ale na kurze Total Immersion som nebola, túto techniku som sa učila z knižky - naštudovala som si to a potom som podľa toho trénovala v bazéne. Rozdiel predtým/potom naozaj obrovský.
Plavat prsa s ponořením hlavy mi nikdy nešlo, já se prostě s tím dýcháním netrefuju do té správné chvíle. A ani nějak nemám potřebu se to učit, ideál bylo, když jsem chodila s kamarádkou a kecaly u toho.
Ignis akorát to hrozně přetěžuje krční páteř, v podstatě se tím vyruší ostatní benefity pro pohybový aparát.
Já myslím, že se to hrozně precenuje. S hlavou nahoře plaval i MaoCe Tung a přeplaval Jang c-ťang ![]()
Evaeva já si zatím nemůžu stěžovat. ![]()
A hlavně by mě to nebavilo, už to zavání sportem a ne zábavou.
Mha
no díky, to teď z hlavy při plavání nedostanu - přece už to neotočím ke břehu , když i sám předseda Mao..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje