Keřkovský rohlíčky jsou děsný, navrch se blbě pomalu loupou, takže to rychle vychladne a ten lák z okurek je potřeba lejt na horky brambory
Čo vás dnes rozosmialo?
Potrefenáhusa u nas se salát dělá z vystydlych brambor. Ještě abych si pálila ruce.
Potrefenáhusa taky dělám z vystydlých continuity loupe teda často muž, on to má rád.
rasaNori Vidíš, tys mi připomněla, že jako mezichod mezi polívkou a kaprem máme jestě švestkovou omáčku s vánočkou. Je sladká z kompotovaných švestek, povidel, fíků, ořechů a mandlí.
On ten majonezovej salát je totiž import nechtějtevedetodkud, babička vzpomínala, ze se doma před válkou dělal bramborovej salát zásadně bez majonezy, takovej videnskej
Ja chcemvedieťodkud, už po tom pátram nejaký čas!!!
Tata jeden rok pěstoval fialové brambory a to se teda do salátu vůbec esteticky neosvědčilo. Jinak my/já děláme s cibulí, vejcem natvrdo a kyselými okurkami, pojivem je majonéza. Ale sním ho v jakékoli úpravě. A nejradši ho mám s pečenou kachnou.
Joooo, za chvíli bude martinská husa!
dzizisketa Můj strejda je taky pěstuje a ještě jsem nepřišla na žádné jídlo do kterého by se to osvědčilo:-D
já se z vás picnu, včera jsem vecerela, o půl 10, panenku s vlašským salátem! Bylo to prostě po tomhle vláknu silnější než ja!
slniecko z Ruska, kam se zas dostal z francouzské kuchyně, ale detaily průniku neznám, jen ze se u nás přes válkou snad ani nedělal
Karja Ja te chapu, chvilku jsem odolavala, ale uz jsem si hodila do nakupniho kosiku na rohliku bramborovej salat z liberskejch lahudek :-D.
Potrefenáhusa jasné, vďaka, aspoň nejaká stopa!!!
slniecko mrkni na "salat olivier".
Můžu sem napsat, že Vánoce a všechny ty ciráty okolo, nesnáším?
Potrefenáhusa slniecko na balkane se mu dokonce rika ruska salata
Mirka muzes. Mne napriklad strasne vadi ta vsude a vzdypritomna verejna masirka, vanocni zbozi uz v rijnu, vcera v Albertu ozdobeny stromecek... uplne to ztraci to kouzlo, ktere jsem mivala rada. Tady uz ani nejde rict Jaky si to udelas... , to se neda nevnimat.
Kokoska mne na tom nejvic vytaci,ze ja kdyz se naladim vanocne,coz je nejdriv na mikulase uz jsou ty vanocni kramy vykoupeny.To nuceni skoro od zari je strasny.![]()
Potrefenáhusa slniecko na balkane se mu dokonce rika ruska salata
nejenom na Balkáně, my se teď Ruským salátem týden cpali ve Španělsku. Byla v něm ryba. Maminka vzpomíná, že u nich se taky doma dělával s rybičkama.
Moje tchýně dává do salátu kukuřici a to je pro mě strašný zvěrstvo :)
Zarinya no presne!![]()
Kokoska a 24. jak když utne. Začnou Vánoce a já bych si zašla někam v klidu nasávat atmosféru a svařáka a není kam
viktorka_od splavu zase usetrime.![]()
Ale nedej boze kdyz se rozbijou svetylka na stromek,jednou mi to dalo fakt velkou praci koupit par dni pred vanoci.![]()
dzizisketa Svatomartinská husa
. Já letos přemýšlím jestli se hecnu a upeču jí doma (dva dospělí) nebo si někam dojdeme. Já vlastně ani nepotřebuju toho opeřecence, jako knedlíky vymácháné v omastku
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články