Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 21:27

continuity okolo nás část obcí má ukládací poštu ve městě,k nám to mají blíž, takže chodí raději k nám .Z tou změnou ukládací pošty je to fajn , ale když to funguje.resime to neustále,loni v létě u nás a v okolí odešly doručovatelky a asi měsíc se nedorucovalo vůbec a dna měsíce mizerně, hrůza i v TV jsme byli .Občané jsou neuvěřitelně  trpěliví a chapavi,bylo to šílený. Me teda poštou taky nechodí skoro nic,na balíky ji teda využívám přednostně.

Offline RoSa
9877 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 22:12

Vlm já mám klienta ve vesnici a řikal, že se na poštu musej chodit dotazovat, jestli jim náhodou něco nepřišlo, cokoliv... to mi přijde teda příšerný! ten odesílatel za tu službu přece zaplatil...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 22:17

RoSa to mají naši i na sídlišti. Ta jejich pobočka nehází ani ty papírky Jestli teda nemyslíš i obyčejnou poštu, ta jim naštěstí chodí.

Offline RoSa
9877 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 22:27

Evaeva i obyčejnou vždycky mu píšu/volám, když něco pošlu...

ale mě u tý instituce už nic nepřekvapí: představ si, že u nás (širší centrum Prahy, ještě památkově chráněný) chodí pěší pošťačka OB DEN!!! takže jeden týden je to po+stř+pá, druhý týden út+čt ... to je horší než na samotě na horách!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 22:27

RoSa tak to ještě další level

Offline andulka01
12578 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 22:31

continuity Mám to stejně, poštu ignoruju a nepoužívám. Mám datovou, telefon a email a hodlám trvat na digitalizaci veškeré státní komunikace se mnou. Mám totiž hroznou paniku z úradů, formulářů a všeho okolo.

Offline notna
8964 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 22:56

andulka01 continuity Poštu bych neignorovala. Zkušenost moje osobní i mých klientů je taková, že tu datovku občas nějaký úředník ignoruje a prostě zničeho nic něco pošle poštou. Zatím z toho nikdy nebyl průšvih /ťuk ťuk ťuk/ jen díky tomu, že to ta pošta doručila a řešilo se to. A my jsme jen upozornili, že máme datovku, ať posílají tak.

Jako o tom, jak chodí naprosto chaoticky datovky fyzickým osobám do datovek nerespektující soukromou osobu a podnikatelskou, bych měla mnoho historek. V tomto by mě zajímal názor právníka, jestli je to vůbec správně. Já i klienti to bereme za doručené, neděláme s tím žádné procesní potíže. Ale jako štve mě ten chaoz hodně. 

O tom, že mi už dvakrát přistál do datovky dokument ze soudu a pojišťovny, který se mě absolutně netýkal, kde nejen citlivé informace, ale i lhůty, jsem tu už myslím psala. Když jsem to té chybující straně dala vědět, tak byly úplně v klidu. Mi to přišlo, že to tam nikoho nevzrušuje.

Offline jerry
10763 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 23:36
Reakce na notna:

jestli je to vůbec správně.

​Samozřejmě není. Takový dokument nelze považovat za řádně doručený, protože byl doručen jinému subjektu (osobě fyzické/právnické/OSVČ).

Je to stejné, jako kdyby zásilku určenou do tvých vlastních rukou doručili sousedovi.

Offline notna
8964 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 00:13

jerry Není k tomu někde nějaký výklad nebo nějaké jiné info k přečtení? Přece jenom je to pořád jedna a ta samá osoba, které to bylo doručeno. I když pokaždé s jiným statusem. Pracovně to řešit nepotřebuji, abych si zaplatila poradenství právníka. Jen mě to zájímá. Moji klienti nejsou z těch, kteří by chtěli válčit se státním úřadem pro princip a reagují tak, jak kdyby jim bylo doručeno do správné datovky. Prostě to vyřídíme a napíšeme nebo zavoláme, ať příště komunikují datovkou.

Offline Kokoska
33900 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 00:16

Vlm kdo to vybere ze schranky, to uz posta nevidi, tim padem je ji to fuk. Skvely. Proste mi nevymluvis, ze je to na hlavu.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 05:35

Kokoska poště je to naprosto jedno, pošta jen dělá to co si zaplatil odesilatel a pro něj je to v tu chvíli obyčejný dopis,ma dodejku a ví že si to adresát nevyzvednul . Může se to zdát jakkoliv blbý,ale je to tak.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 05:46

RoSa to je šílený,u nás to bylo chvíli a přes to to byla aféra, navíc si lidi mysleli že máme dopisy na poště no kéž by, jak ráda bych jim je dala.jediny co jsem mohla jim dát papír, ať si napíšou stížnost ani vzpomínat na to nechci.

Offline RoSa
9877 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 08:30

notna jerry já ti nevim, mně se tohle stalo vloni s FU BN, přistál mi v čerstvě povinně založený datovce pro OSVČ výměr na daň z nemovitostí, který se týkal mé osoby jakožto r.č. ... poslala jsem jim na to tou datovkou slušnou odpověď, že asi došlo k omylu, že jsem jiný subjekt (a jako FU by tohle měli sakra rozlišovat!!! přece jako r.č. platim uplně jiný daně než jako OSVČ!! a jako r.č. si rozhodně dobrovolně datovku pořizovat nehodlám)... FU Pha ctí, že jako r.č. datovku nemám a posílaj to poštou...
(a mmch taky nechápu, proč to neni sjednocený za celou republiku a nechodí to jednim dokumentem na všechny nemovitosti, co po republice mám?)

odpoledne už mi volala slečna, že to konzultovala se šéfem, a prej maj nějakej "vnitřní pokyn": rč a osvč jsou dle nich zaměnitelné, protože jde vždy o tutéž osobu=člověka... jiné by to bylo u s.r.o., ptže tam nelze domýšlet, které osobě/člověku se to dostane do rukou - sekretářka, jednatel, společník.... chtěla jsem po ní odkaz na ten pokyn/dokument, nedá-nemá...

takže tak...

jako je to fuk, já to zaplatim, šlo čistě o princip...

Online zelene.oko
647 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 08:30
Reakce na Kokoska:

Vlm ano. To je prave ten podivny zvrat, kdy z veleduleziteho dokumentu se stane obycejny nedulezity dopis.

​Já myslím, že když to úředník odesílá, tak je to veledůležitý dopis, pak je ale potřeba, aby si úředník odškrtnul datum doručení, spočítal lhůty apod. a z dopisu je najednou nedůležitá obálka vhozená do schránky Logiku to nemá.

Online continuity
41390 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 08:39

Proč vznikla ta fikce doručení, tomu rozumím. Někteří lidé byli zcela nezastizitelny a opravdu nemůžeme všechno honit přes policii. Jen jaksi nikdo nepočítal s tím, že pošta půjde do kopru. 

Offline viktorka_od splavu
48788 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 08:39

andulka01 bohuzeljsou i papiry, ktere nelze poslat elektronicky. myslim uz jsem tu zminovala, jak jsem se po rozvodu vracela k rodnemu prijmeni, to byla dobra fraska, vyznacuje se to na oddacim listu no a jako bonus mi ho poslali postou na adresu sice spravnou, ale uplne jine prijmeni (ani jedno z tech dvou) a dostal se mi do ruky jen diky nahode, ze jsem ten den byla nemocna doma a postacka zazvonila namatkou na zvonky

jo a na matrice me upozornovali, ze zmena sice plati od chvile, kdy mi to milostive schvali, nicmene pouzivat to prijmeni muzu az kdyz mi ten papir doruci!!

Offline RoSa
9877 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 08:49

a hele!!! oni to tu snad čtou!!! datovka osvč:

Zasílání informací pro placení daně z nemovitých věcí do datové schránky

Finanční správa ČR oznamuje všem poplatníkům daně z nemovitých věcí, kteří mají zřízenu datovou schránku fyzické osoby nebo podnikající fyzické osoby, že i v roce 2024 jim bude informace pro placení daně z nemovitých věcí doručena do datové schránky.
Zasílání informací k placení daně z nemovitých věcí poplatníkům je z pohledu Finanční správy ČR službou veřejnosti. Zákon takovou povinnost finančním úřadům nestanovuje, doručená písemnost má proto pouze informativní povahu a jejím prostřednictvím je sdělován termín úhrady daně, její výše a případně i částka nedoplatku na dani.
Vzhledem k tomu, že oznámením informace nejsou poplatníkovi ukládány žádné povinnosti, nejsou stanovovány lhůty a ani v souvislosti s ní nemohou vznikat sankce, finanční úřady při doručování nerozlišují typ datové schránky.
Pokud si nepřejete, aby Vám informace pro placení daně z nemovitých věcí byla zasílána do datové schránky, můžete nejpozději do 31. ledna (u SIPO) nebo do 15. března (u ostatních služeb) daného kalendářního roku požádat správce daně o zasílání informace pro placení daně z nemovitých věcí jiným způsobem.
Jiné způsoby jsou následující:
• zasílání údajů pro placení daně na e-mail, více informací naleznete zde:
www.financnisprava.cz/email
• placení daně prostřednictvím SIPO, více informací naleznete zde:
www.financnisprava.cz/sipo
• zasílání údajů pro placení daně prostřednictvím poštovní poukázky:
v tomto případě je nutno požádat místně příslušného správce daně (doporučuje se
prostřednictvím Daňové informační schránky plus na www.mojedane.cz).
Bez ohledu na zvolený způsob zasílání informací jsou údaje pro placení daně přístupné také v Daňové informační schránce plus (DIS+), více informací naleznete zde:
https://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-nemovitych-veci/informace-stanoviska-asdeleni/2023/kde-najdu-udaje-pro-placeni-dane-dnv.
Pokud jste již k některé z výše uvedených služeb přihlášeni nebo již nejste poplatníky daně z nemovitých věcí, považujte tuto zprávu za bezpředmětnou.

Offline RoSa
9877 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 08:54

... a že se od ledna mění paušální daň OSVČ (ta společná částka pro sociální, zdravotní a daň), to mi zatim nikdo do datovky neposlal - musela jsem si to najít sama (jsem jen měla tušení, že když se to zvedá všude jinde, dotkne se to i týhle daně)

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 09:16

zelene.oko fikce doručení je právě na to aby si úředník lhůty spočítal, dopis je důležitý pořád stejně,jen se holt nedá doručit násilím.Cast obyvatelstva se o svou poštu nezajímá, odesílatel se snaží, platí hromadu služeb a nakonec se mu dopis vrátí a to opakovaně, typicky soudy, exekutoři a tam jsou lhůty obzvlášť důležité.

Offline jerry
10763 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 09:18
Reakce na notna:

Přece jenom je to pořád jedna a ta samá osoba, které to bylo doručeno.

​Ve smyslu "osoba" (=člověk) je to opravdu stejný člověk.

Ale ve smyslu "subjekt" (=subjekt práv a povinnosti) jsou to 2 různé subjekty (jedno je fyzická osoba a druhé je OSVČ jako podnikatelstký subjekt).

Prostě celá elektronizace se šila horkou jehlou á ty úředníky docela chápu...proto i ten "vnitřní pokyn", o kterém se zmiňuje RoSa. 

Na internetu k t