no nejlepší je, když tu adresu zprasi baba na přepážce. Bydlíme v takový ulici pojmenované po vcelku známém člověku, o kterém jsem se já učila na základní skole, jen je to cizí jméno a překlepy postacek (!) jsou na denním pořádku..
Čo vás dnes rozosmialo?
Mě vždycky fascinuje, že dopis s červeným pruhem pro manžela mi na poště dát nemůžou, ale po uplynutí doby ho klidně hodí do schránky, kterou vyberu stejně já.
Patříme mezi ty, kterým byla zrušená poštovní pobočka a jsme na jiné poště. A už chápu všechny ty stížnosti. Dřív jsme byly leta letoucí bez problému. Před Vánoci mi došel dopis z úřadu, který byl odeslán 15.11. Cestoval k nám měsíc! A ještě než mi přistál ve schránce, zavolala mi úřadnice a suše mi oznámila, abych se odstavila na úřad s určitými dokumenty a pokud tak neučiním, nechá mě předvést policií. Jsem si říkala, co je tak nerudná ženská a proč hned policie. Vždyť s něma komunikuju běžně už roky, nikdy žádný problém. A odpoledne ve schrávnce dopis s výzvou, abych se dostavila. Už před měsícem. Mi to doklaplo, proč ta nerudná úřednice. A bylo na tom ještě vtipný, že to bylo z úřadu, který se mnou musí komunikovat datovkou. A většinou to teda i dělá. Proč tohle poslali obyčejnou! poštou, nechápu. Lidi jsou paka.
notna to je mazec. Dost by mě zajímalo, jaký důkaz o předvolání by té polici předvedla.
continuity Jsem se s tímto nikdy nesetkala, tak jsem po tom nepátrala, na základě čeho pak koná policie. Měla bych se na to podívat, abych věděla. jsem netušila, že by mě taková krajní okolnost mohla vůbec potkat. Tento typ dokumentů odesílám ze softwaru, který mi zahlásí, když je v dokumentu chyba, která by způsobila nepřijetí druhou stranou a zároveň si uloží doručenku z datovky. Funguje to dobře. Za roky se mi stalo jen párkrát, že z úřadu zavolali, že něco chybí a vždycky se to vybavilo posláním znovu. Tohle byl ten stejný případ. Tak jsem to nijak nehrotila, poslala znovu a pustila z hlavy. jenže se to zase k té úřednici nedostalo, tak mě předvolala. Proč ale obyčejnou poštou, nechápu. A pak se to tak vyhrotilo.
notna koukám digitalizace verze Česko 2024. ![]()
@koloKokoskačervený pruh -zasilka výhradně do vlastních rukou,vydat se může pouze adresátovi,dodejka je podepsána adresátem,po uložni době se vrací nebo vhazuje do schránky,dodejka se odtrhne, doručovatel vyznačí datum kdy bylo vhozeno a vrátí odesílateli.Službu si určuje a platí odesilatel,
Vlm ale jo, ten mechanismus znam, ale jakou to ma logiku? Na poste mi to nedaji ani na prukaz prijemce a obcanku a ze schranky to klidne muze vybrat nezletile dite. No, nemusim rozumet vsemu.
Musìm se smát ...mám na zitra dva lìstky do Husy na Pravidla bincárny v 19 hod...a dnes jsem slehl a jedu antibiotika. Pokud má někdo zájem nabìzìm oba lìstky dohromady za 800,- kdyžtak pište sms...lìstky bych poslal mailem.
Iran Duran a Troy Division ![]()

Kokoska fikce doručení,z doporučeného výhradně do vlastních rukou se utržením dodejky stane dopis obyčejný.Dobrý je taky zelený pruh se službou neukládat.Ten se doručuje,pokud nejste doma, vhazuje se hned so schránky.
SunEclipse jj to se dělá často se si adresát počká,pokud na to nijak nespěchá.
dzizisketa Ghana del Rey![]()
Vlm ano. To je prave ten podivny zvrat, kdy z veleduleziteho dokumentu se stane obycejny nedulezity dopis.
dzizisketa boyz II Yemen a House of Spain tiez dobre ![]()
SunEclipse jj to se dělá často se si adresát počká,pokud na to nijak nespěchá.
OKdy nám zrušili poštu, děláme to programově. Chce to teda do pevné nervy, zas je dobré, že nám pošta pomáhá zvyšovat odolnost vůči stresu.
Kokoska Ale vydat ten dopis někomu jinému je o prušvih.Kolegyně nechtěla prudit a vydala dopis klientovi pro manželku, byli v rozvodovém řízeni,on jí dopis nedal a ji málem vyhodili.
continuity nevím jestli cílem rušení poboček bylo zocelení obyvatelstva
. nás se to netýkalo, jsme mimo město . ale ve městě ro musí být opruz
Vlm u nás je to strašné. Nechala jsem si změnit ukládaci poštu na takovou, kterou nám alespoň cestou z práce (místo ježdění dalších 20 minut opačným směrem). Výsledek je, že už vůbec nevím, kde to tak mohlo skončit, protože mi na přepážce klidně oznámí, že je to na té původní pobočce.
Doufejme, že občané jsou opravdu odolní. Mám třeba sousedku, která na poštu prostě nechodí. Sama si tam nenechává nic posílat a má datovou schránku, takže úřední sdělení mají kam doručit a zbytek ignoruje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“