Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Tabea
7876 příspěvků moje polička 03. června 2024 17:14

MyrtilaJá nedávno potřebovala něco koupit a říkám dítěti: "Sakra, nemám peněženku, musím dojít napřed domu." A dítě na to: "A proč nezaplatíš mobilem jako babička?"

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 03. června 2024 17:24

Já jsem začala chodit do bankomatu s nástupem povinné školní docházky. To je tady padesát korun na fotku, támhle stočtyřicet na divadlo, příští týden penízky na knížky z klubu malého čtenáře, v pátek doneste pade na hodinky s vodotryskem a v úterý kilo kapesný na výlet do tramtárie

Ale mlčim a šoupu nohama, ve čtvrtek budou spinkat ve škole! Klidně jim upeču bábovku a donesu dvě kila v pětikorunách

Offline Myrtila
5191 příspěvků moje polička 03. června 2024 17:37

Tabea Jsi víc retro než babička?

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. června 2024 17:50

viktorka_od splavu A to se vazne nestava, ze nekde karty/platbu mobilem neberou? Ja znam takovych mist jeste mraky. Proto mam vzdy i nejakou hotovost, protoze platit kartou treba tocenou zmrzlinu mi prijde blby. Ja jsem taky retro. Platim nejvic kartou, casto hotove, mobilem asi nejmin. Hrozne dlouho jsem se karte v mobilu branila, ale hodi se mi to ve sluzbach na nakup v automatu . Jinde mam vzdycky po ruce penezku a v ni mam karty po ruce. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. června 2024 17:52

Tabea Jo to je u nas taky. Muze (vedouci IT oddeleni) jsem ucila platit mobilem . Zato mujbtat uz roky plati jen tak. A taky uz se mu tesne u placeni vybil .

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 03. června 2024 17:55

Jos ale jo stava, tak tam proste nenakoupim, ve meste to neni problem. dovolena to je jina, samozrejme

Offline jerry
11041 příspěvků moje polička 03. června 2024 17:59

Jsem ultraretro (ale jen proto, že mám přísun hotovosti).

A třeba v Telči se na celém náměstí s kartou, mobilem ani hodinkami nenajíte ani nenapijete.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 18:18

Jos jak píše viktorka_od splavu jediný problém jsou dovolené a pak sem tam školka (zdravím žluťásek )a u nás ještě dětská doktorka. Jinak tady zaplatím kartou i ve stánku s pečivem. Je to pro mě mnohem pohodlnější a rychlejší.

Vlastně s nástupem elektronické občanky uvažuju, že peněženku jako takovou zruším úplně.

Offline DruI
5507 příspěvků moje polička 03. června 2024 18:23

Jos Já ti řeknu, že vzhledem k tomu, co ta zmrzlina pro mě a pro dvě děti stojí, tak jí kartou klidně zaplatím :o)

Ale já jsem hodně bezhotovostní. Když jsem potřebovala u pediatra zaplatit za razítko na žádost do školky, tak jsem o peníze skásla vlastní maminku ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 18:28

DruI to už se mi taky stalo jednou jsem tam dokonce nechala dluh, který pak platila ona, když tam šla se ségrou.

Teď nás penězi zásobilo mimino, hotovost bereme z jeho "věna", jinak je to bída.

Offline DruI
5507 příspěvků moje polička 03. června 2024 18:33

Evaeva No to já už taky nechávala u pediatra dluh, ale já jsem peníze měla, to oni neměli na rozměnění :o)

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 03. června 2024 19:43

Proti neretro platbě mám tu výhodu, že se mýmu plastovýmu stařečkovi nedojde baterka.

Offline Tabea
7876 příspěvků moje polička 03. června 2024 19:53
Reakce na Myrtila:

Tabea Jsi víc retro než babička?

​už je to tak! Na hodinkách a mobilu jsem měla jen jednu kartu, ale k zahraničnímu účtu, takže buď na velký položky nebo jako emergency. Takže mě to vůbec nenapadlo. Teď jsem si teda pod vlivem diskuze přidala další kreditku. Debitka nějak přidat nejde...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 20:06

Samantha to by u mně byl takový konec světa, že bych asi musela domů já teda zatím kartu sebou nosím, ale nepoužila jsem jí už ani nevím.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 03. června 2024 20:25

Já jsem taky retro, platím kartou,  hotovost nemivam. Miluju situace kdy dítě přijde v osm večer s tím, že má přinést peníze na nějakou akci a ví to minimálně týden.  Nejbližší bankomat 20 kilometrů.

Online letfenixa
10807 příspěvků moje polička 03. června 2024 20:29

Platím kartou, smart hodinky nemám, mám klasické rucickovea, som super retro.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 03. června 2024 20:31

Myrtila ja som úplne retro, v 95 % platím v hotovosti. Kartou len väčšie nákupy (oblečenie, topánky, knihy). Poznám viac takých ľudí ako ja. Kartu ani bankovú aplikáciu nemám v mobile a nevlastním ani smart hodinky.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 03. června 2024 20:32

Kokoska som na tom úplne rovnako a to som určite mladšia ako vy.

Online dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 03. června 2024 20:37
Reakce na Jos:

viktorka_od splavu A to se vazne nestava, ze nekde karty/platbu mobilem neberou? Ja znam takovych mist jeste mraky. Proto mam vzdy i nejakou hotovost, protoze platit kartou treba tocenou zmrzlinu mi prijde blby. Ja jsem taky retro. Platim nejvic kartou, casto hotove, mobilem asi nejmin. Hrozne dlouho jsem se karte v mobilu branila, ale hodi se mi to ve sluzbach na nakup v automatu . Jinde mam vzdycky po ruce penezku a v ni mam karty po ruce. 

​Stává, ale většinou je to jejich škoda, ne moje. Platím kartou i na trhu ovozel, trhovkyně říká, že lidi díky tomu víc nakoupí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 20:38

letfenixa já jsem ještě větší retro, hodinky nemám vůbec