Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:14

stes Přesně. Složenky se sami nezaplatí, pes potřebuje něco žrát a my konec konců taky. A na ten korporátní bullshit kašlu.

Offline Allysa
884 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:19

Já jsem sice ranní ptáče a spát bych chodila nejradši se slepicema, ale proč se vždycky ti, co se nacpou do práce ještě před svítáním povazujou za lepší nechápu Není to teda specifikum Vysočiny,  pracuju v Praze a u nás si z toho některý udělaly přímo snad soutěž, kdo bude chodit dřív a kdo chodil na sedmou ( oficiální začátek provozu) sklízel všeobecné opovržení No nakonec jim to šéf zatrhnul, jednak spouštely alarm ve 4 ráno a taky jim naskakovaly příplatky za práci v nociJeštěžetak,chvíli to vypadalo,že budou chodit do prace uz vcera

Offline Tabea
7885 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:31
Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:34

Allysa To máš ruzný, nám v bývalé práci posunuli první možný začátek klouzavé pracovní doby od 6:30 na 6:00. A taky se někteří čepýřili, že by je jako zajímalo, co tam ty lidi od 6 asi dělaj. Kámoška co měla tři děti a honila každou pulhodinu aby je vyzvedla ze školky říkala, "no asi to stejný jako vy co dorazíte v 9, uvaříme si kafe:-D).

Já jsem taky ten ranní typ, mám ráda volná odpoledne, když se toho hodně stihne, ale mám pocit spíš, že ranní ptáče sice dál doskáče, ale taky dřív chcípne a taky dost vopelichaný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:42
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:46

Karjaideální je, když může každý v nějakém rámci chodit, kdy mu to vyhovuje. Já jsem v šest nepoužitelná, i když uznávám, že volné odpoledne je pěkný koncept Ale zase jsem schopná se občas zberchat na práci do dvou v noci.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:48

Evaeva Já si ale myslim, že tohleto noční pracování není dlouhodobě udržitelný. Jakože jo, občas když hoří nějaký termín, ale dlouhodobě to nahánět nejde si myslim. Že fakt je ideální začít a pak skončit a mít do druhého dne klid. Já to večerní pracování provozuji v sezoně a je to debilní, stejně na to odpoledne myslim, že ještě večer mě to čeká...

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:49

Karja no a taky ty časový průniky, jak tu někdo zmínil - dyk v šest ráno nemůžeš nikomu normálnímu volat!

Offline Allysa
884 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 19:56

Ideální nastavení má v práci moje máma, mají pevnou dobu, kdy musí být v práci fyzicky od 9 do 13, aby byli k zastižení pro klienty nebo kolegy a jinak mají volitelné, jestli přijdou v 6 a odejdou brzo nebo v tech 9 a jsou tam dýl,  každému dle jeho potřeb. No ne všude to jde, ale často by to šlo a jenom chybí vůle,  nějak panuje furt dojem, že kdo nestává před svitanim, je lenoch a nemaká. 

Nicméně že noční směny jsou zdraví neprospěšné už se celkem ví, je tam spousta zdravotních rizik. Tak proč to nenechat jenom tam, kde to bez toho nejde...

Offline stes
9039 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:08

Allysa to mám já, od 7 do 9. Dřív jsem na 7 chodila,teď jako pomalu geront mám co dělat,abych stihla 9. Přitom jsem vzhůru xkrat týdne ve 4 a nespím. Jako polehčujici okolnost zmiňuje,že cesta do práce mezi 70 až 90 minutami, pokud nezůstává v P. Pokud vykazu práci z domova, což je lehce zjistitelne,  nemusím tam být příslušné dlouho. 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:08

RoSa Divila by ses, ale spousta lidí už pracuje. Ale musíš vědět kdo;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:09

Karja to určitě, ale od osmi do desíti je to pro mě dlouhodobě udržitelné, si myslím. Já na tu práci stejně tak nějak myslím, dokud nemám hotový projekt, to není dáno počtem odpracovaných hodin a kolikrát ta pauza je spíš ku prospěchu, najednou vyřešíš za chvíli to, co nešlo.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:11

Allysa A ty považuješ ve svém příspvěku jako noční směnu, skoutečnou noční směnu nebo i to, že se někde začíná v 6?

Já jsem na noční chodila při studiích a je to hrozný, fakt jsem se zařekla, že tohle jako nikdy nechci začít dlouhodobě. Ještěže jsem nešla na medicinu, ja obdivuji všechny, hlavně lékařky co mají zároven i malé děti, že to takhle táhnou. fakt. Jako dva dny v měsíci bych dala, ale to je tak max. Tohle byla brigáda ve třísměnném provozu a ta noční mi přišla hrozná, šílená.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:12

Evaeva No, ale myslíš, že bys to takhle zvládala i kdybys pracovala 8 hodin denně? Jakože bys byla od 8 do pul 4 v prácii, a pak by si za 4 hodiny zase začínala? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:14

Karja v šest u nás pracoval akorát občas jeden kolega a to spíš znamenalo, že jede od večera než, že ráno přišelranní ptáčata chodili na osmou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:16

Karja jo, to právě myslím, že jo. Nebo nevím, třeba ob den. Nějak volněji to poskládat.

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:17

Karja Já cca takhle pracovala, když dcera začala chodit do školky a náhodou to má něco do sebe. Jsem si odpoledne na hřišti vymyslela jak problém vyřešit a večer už jsem to jenom hodila do počítače ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:21

DruI no takhle si to představuju

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:25

Kanšak si to drivi nastipejte pred praci a nechte slusny lidi vyspat!

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 20:28

Karja tak pracuje muj muz. Do kanclu na devatou, pred ctvrtou to zabali a bezi pro dceru do skolky. A kdyz prijdou domu, tak zapina pocitac a jeste pracuje, treba do deviti. A celkem mu to vyhovuje