Jos Víš co, s tím se už počítá při volbě toho zaměstnání. Prostě od 6 pracuje jen jeden z rodičů. A ten od 6 zas pohodlne vyzvedávat, takhle to má spousta rodin.
Čo vás dnes rozosmialo?
DruI Já neřeším problémy, na to mám šéfa, já to musím vysedet:D. Mně to nevyhovovalo vůbec, ze školky, chceš se věnovat dětem, jít ven, domácnosti a takové věci, pak je buď uspis nebo spis teda partner a pak mi kolikrát zbydou nějaké resty ještě navečer, natož zábava!
V jedné práci jsme měli pracovní dobu, že myslím 10-14 h jsme museli být na pracovišti, zbytek doby jsme mohli chodit, jak nám to vyhovovalo, a stejně většina chodila na 6.30-7.30, ale myslím, že to je i tím pracovním odvětvím, tak nějak tradičně se v něm pracuje od brzkého rána. Druhá věc na tomhle uspořádání byla, že propustky k doktorům platily jenom v těch 10-14 h, jinak to člověk musel napracovat. Ale je pravda, že zatímco kolegům všude po republice jsme se dovolali nejpozději v osm, tak do Prahy až tak v deset ![]()
Já tu mám v přímým přenosu sovu, která by měla bejt na značkách v 7 a není toho absolutne schopna, v 8 nejdriv (naštěstí mu to nejak tolerujou) a podle mě mu mozek zapne nejdriv v 11 a pak tam sedi do vecera
Kan pracuju asi v podobném zařízení jako ty a u nás díkybohu pro "kancelářské" klouzavá pracovní doba je. Díky ní se dá vydržet v kanceláři pro 12 ženských, že se tam prostřídají a zároveň jsou tam jen část dne. Některým je pozdě i začátek 5.30
. Jiné by se před osmou nedohrabaly, nebo by s nimi nebyla žádná řeč
.
No a lidi z výroby a logistiky už tak nějak ví, komu je v pohodě volat v 6.30 a kdo jim vyřeší problém při expedici v pět odpoledne.
Do Prahy na úřady volám po deváté. Ale oni překvapivě někdy už v osm.
Potrefenáhusa to mám podobně. Ve firmě bývám nejpozději a odpoledne zamykám barák. Ale mě se prostě odpoledne a o samotě pracuje nejlíp. Část zaměstnanců má od 7 do 15:30, část od cca 8 a pak jsem já s velice klouzavou dobou :-) Ale jsem dost flexibilní, z povahy mé práce musím občas pracovat o víkendech, mimo kancelář, před většími akcemi dlouho do večera... To naopak spousta zaměstnanců neumí - v 15:30 jim upadne tužka (myš, francouzák) od ruky a hotovo. Já jim vlastně závidím, taky bych chtěla domů s čistou hlavou, ale neumím to.
Break Dance po australsku ![]()
Já jsem teda sova jak vyšitá. Když si mám vybrat, co mě rozhodí víc, tak dělat do jedné v noci je už sice docela dlouho, ale pořád o hodně lepší než vstávat v před šestou.
Ze služebky, když jsem měla vyjíždět z domu třeba v šest, jsem se vzpamatovávala klidně do konce týdne. To už radši vyrážím o den dřív navečer. (V tyhle práci to naštěstí nikdo neřeší).
S mužem jsme se potkali, ten říkal, že noční jsou dobré v tom,že se na ně nemusí vstávat. Nepřekvapivě jsme splodili dvě sovy, ta jedna je teda schopna teď o prázdninách spát do dvou odpoledne a ani se nezadýcha.
Vím, že jsou lidi, co vyráželi na dlouhé cesty třeba ráno v pět. No tak to radši pojedu na noc a budu dojíždět ve dvě ráno (třetí už je taková hraniční, to už se spánek pokouší i o sovy nebo to chce v deset večer pořádnou pauzu a kafe).
A jak se říká těm, kteří ráno nejsou schopni vstát před sedmou a večer nejpozději v deset vytuhnou? ![]()
To jsem totiž já. Ale menší zlo je pro mě zůstat vzhuru večer. Rána nedávám.
Raduza ja se hlasim a rikam si holub
puvodne jsem byvala klasicka sova, ale to se vekem nejak zmenilo, takze zacinam v pul devate zivat a za hodinu jdu do pelechu jinak bych si vyvratila sanici. no a dnes jsem vstavala v 9.
11 hodin spanku![]()
viktorka_od splavu jo jo, sova s věkem nějak odletěla. ![]()
Já dnes spala čistou dvanáctku.
viktorka_od splavu já říkám medvěd a mít prostor, tak dám deset hodin klidně. Ale večer spát brzy nepotřebuju (ne že bych neusnula, kdyby na to přišlo
)

Lama_z_Lana Dík, dneska jsem použila na rodinné sešlosti![]()
Dostala jsem před nějakou dobou jako dárek knížku, druhý díl Šikmého kostela. Založila jsem ji do knihovničky s tím, že první nemám a třeba se ho někdy dočkám v místní knihovně. Dočkala jsem se, teď jsem ho dočetla, jdu hledat ten druhý díl a místo něj najdu ten první??? Kde se tu vzal? Kde je ten druhý? Jako...??? ![]()
Kanšak si to drivi nastipejte pred praci a nechte slusny lidi vyspat!
Ty seš moje děvče ![]()
Tři hodiny před šichtou nebo tři hodiny po šichtě - není to úplně jedno? Hlavně že budou erteple okopaný!
A to si představ, že už jsou tři!!
Aranel Třetí se do toho zatím nezamotal, ale kdyžtak to tu budu updatovat ![]()
A jak se říká těm, kteří ráno nejsou schopni vstát před sedmou a večer nejpozději v deset vytuhnou?
To jsem totiž já. Ale menší zlo je pro mě zůstat vzhuru večer. Rána nedávám.
@metoo!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje