Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:12

My se přistěhovali na nové sídliště, takže dobu bez pevné linky si taky pamatuju. I jak jsme se s mamkou zabouchly na chodbě a ségra spala na balkoně. Takže mamka půjčila pětikorunu od sousedů a běžela do budky volat tátovi 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:14

barbucha ani si nepamatuju, kdy se nasi odhodlali pouzivat mobil, ale trvalo jim to hodne dlouho. A mati se do smrti nenaucila psat sms. A ven ho moc nenosili, aby ho neztratili

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:20

Kokoska 

Jo, sms se nekonaly

A pamatuješ vytáčený připojení na internet? Když se tu objevilo, tak jsme na to chodili tehdejšímu bossovi v kanclu... pokaždý to cvrlikání i přes tři cimry uslyšel a strašlivě zuřil (bylo to drahý asi)

Offline Sweet Potato
39952 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:20

Kokoska Naše stará telefonní čísla do smrti nezapomenu. Nej kamarádek dtto. Teď zpaměti nevím ani čísla vlastních dětí.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:27

barbucha pamatuju, strasne to skrehotalo a trvalo to veky, nez se to pripojilo.

Sweet Potato krome toho rodicovskeho uz si nepamatuju ani to nase prvni. A kdyz rodicum z toho ctyrmistneho udelali devitimistne, taky jsem ho zpameti nevedela, i kdyz to puvodni ctyrcisli v tom bylo nejak zakodovane. Z mobilu si pamatuju jen muze, deti ani segru taky ne.

Online dorota
1223 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:31

barbucha vytáčané pripojenie na internet sme mali doma, cca rok 1998. Ak sme boli pripojení na internet, nedalo sa volať z pevnej linky, ani dovolať na pevnú linku. Rodičia na nás kričali, aby sme sa odpojili, keď chceli volať. A mohli sme byť pripojení len krátko, max. hodinu, lebo to bolo drahé.

Naše telefónne číslo pevnej linky si pamätám, aj číslo ku krstným. Spamäti viem aj číslo na mobil rodičov a súrodencov.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 13:11
Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 17:44

Luna sračka

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:27

Sweet Potato my jsme meli cislo 42 100 :) potom se nejak modernizovaly cisla a meli jme 66 42 100 :) zavedeni pevny linky u nas si bohuzel pamatuju taky a to si stara ani nepripadam

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:30

Kokoska Naši si o pevnou linku zažádali hned jak se vzali a nastěhovali do starého domu na okraji Prahy. No tak ještě při mým narození běžel táta telefonovat do věznice, protože to byl jediný telefon v okolí. Připojili nás když mi bylo pět už rovnou šestimístné. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:43

andulka01 nasi meli pozadano roky, tam byl nejaky technicky problem a ten drat nikdo nechtel natahnout. Ani nevim, proc to pak najednou slo.

Offline Sweet Potato
39952 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 18:58

U nás to bylo ještě zábavnější o to, že v sousedství dům, kde se scházely hlavy disentu. Takže nejjednodušší způsob, jak jim to znepříjemnit bylo vypnout v celém bloku proud i telefon.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:05

Naši si dali zaviesť pevnú linku v r.2002, rovno už aj s vytacacim internetom, to som bola stvrtacka na vysokej. A prvý  mobil som si kúpila o 2 roky neskôr, ešte celý prvý rok po VŠ som ho nemala.

Online Mrs.Robinson
585 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 23:48

Ve mém prvním bytě jsme pevnou linku neměli a tak mi rodiče volali do telefonní budky před domem

A taky když jsem byla v roce 1996 na kurzu angličtiny v Londýně. Taky mi tam volali do telefonní budky. Mobil jsem neměla a můj budget byl omezený, tak volali oni :-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 23:50

Jeej ake spomienky sa mi vynorili. Moj prvy mobil mal jednoriadkovy displej , dostala som ho s nastupom na VŠ. Pamatam si cislo nasej pevnej linky, najskor malo 4 cisla, potom 6 a neskor 7. Ked otec zaviedol internet, strasne ma hnevalo, ze sa mi kamosky nedovolaju. A rychlost internetu nula nula nic. :D A obcas si nostalgicky spomeniem ako som do noci hravala Heroes of might and magic, to bola bozi hra :) Niekedy by som si ju zas zahrala, ale s prechodom na 3d uz to nebolo ono.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 23:51

Mrs.Robinson si mi pripomenula ako volavala sesternica domov, ked robila au pair v Anglicku. Volala z budky a ked polozila do určitého casu (myslim 59 sekund?), tak jej vratilo peniaze. Tak vzdy v tom limite zložila a zavolala znova. A takto dokola pol hodinu :D 

Online bublifuk
příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:42

Úplně stará si nepřipadám, ale pevnou linku nám zavedli až mi mohlo být tak kolem 16ti. Mobil jsem dlouho nechtěla, tak jsem nakonec zdědila tátův i s číslem (pořídil si jiný). Někdy na VŠ. Telefonování se u nás moc nevedlo.

Offline berush
459 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 11:03

Telefon měli rodiče co si pamatuju, měli jsme číslo 62 64, babička měla číslo 29 50. Řidiče žili v paneláku z ranýcb 70. let. 

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 12:31

U nás na vsi byla pevná linka zavedena až hluboko v 90. letech. Když jsem předtím chtěla zavolat do místního rockového rádia o písničku, brala jsem si do budky tátův tranzistoráček na baterky.

Teď mi došlo, že telefonní čísla mohla být svého času krátká právě díky tomu, že meziměsto se volalo přes ústřednu - stačilo rozlišovat nejbližší okruh.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 14:52

Jitka77 teta v malem mestysu mela kdysi cislo dokonce dvoumistne, taky si ho jeste pamatuju. Na ustredne se vzdycky reklo, ze chci tu obec 42.