Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 16. srpna 2024 17:50

Se omlouvam jeho posluchacum, ale...

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 07:54

Byli jsme s muzem a dcerou na zmrzline a u vedlejsiho stolu sedela ctverice, odhadem tak 18-20 let. A bavili se o tom, jak muselo byt super zit v osmdesatkach a devadesatkach. A pak jedna holka prohlasila, ze ona by chtela zit v devadesatkach, protoze k tem vsem super vecem uz byly mobily a clovek mohl poslat zpravu, kde se treba s nekym sejde

Do te doby me nenapadlo, ze uz jsem takovy pametnik

Jsem si hned vzpomnela, jak jsem v roce 2001 dostala prvni mobil, byla jsem treti ve tride. Presne vim, kdo byl prvni a druhy, spoluzacka s motorolou a spoluzak s nokii, ja mela alcatel. A jeste dalsi roky jsem bud posilala sms na mobil rodicu mych kamaradek, nez ho dostaly i holky, a nebo jsme si bezne volaly na pevnou. Jeste tak v devate tride v roce 2006 jsem si pamatovala jejich cisla domu a na tom, kam pujdeme odpoledne, jsme se domlouvaly tak.

Online Myrtila
5194 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 08:00

Zuzuli No, a smska stála 3,30 a kredit jsem dostávala 2x ročně za 300, jó, to byly časy

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 08:03

Zuzuli a neviděli jste díl Bluey, kdy tatínek vypráví Bluey a Bingo o svym dětství v osmdesatkach? Trampoliny neměly ochrannou síť, na kole se jezdilo bez helmy a mámy mohly bejt na svoje děti zlý...

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 08:08
Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 08:11

Myrtila a sms mohla mit jen tech 160 znaku, vic to neposlalo, a nikdo nechtel platit za vic zprav, tak se psaly ruzne zkratky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 08:30

Potrefenáhusa joo

Myrtila já si kredit platila sama a přesně, člověk počítal každou SMS. Mobil jsem dostala až někdy v sedmičce, konkrétně zdědila po babičce

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 08:48

Haha, u nas se vsechny sikovny krabicky schovavaly a pak se do nich podle potreby balily darky. Takze dite r.90 takhle v ty dobe tak nejak asi v sesty tride rozrhne balici papir a nevzrusene pokracuje dal a pak zustala uplne stajf, kdyz zjistila, ze v krabicce od telefonu je fakt telefon

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 08:53

moora ten muj prvni telefon schovali rodice pod stromeckem do puncochacu. Takovych tech klasickych, zebrovanych, co jsou ted desne in. Proste balicek, co jsem v tech deseti jen odlozila stranou.

Ja tam tehdy brecela, ze jsem ten slibovany telefon nedostala, a oni byli zklamani, ze jsem ten jejich genialni vtipek nepochopila

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:02

Potrefenáhusa muj oblibenej

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:04
Reakce na Evaeva:

Mobil jsem dostala až někdy v sedmičce, konkrétně zdědila po babičce

​Kdyz ja jsem byla v sedmicce, tak nam zavedli pevnou linku

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:17
Reakce na Kokoska:

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:24

Musela jsem si z nostalgie najít aspoň obrázek svého prvního mobilu. 

Online žluťásek
8815 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:25

Zuzuli my jsme se na sídlišti svolávali hulakanim pod okny. Když jsem tohle navrhla synovi, aby na kamarádku zavolal pod oknem, úplně se zhrozil a že přeci mám poslat zprávu nebo zavolat její mamince

Online dorota
1223 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:27

Zuzuli ja som mala svoj prvý mobilný telefón až na vysokej škole, bol to rok cca 2001, 2002, zdedila som ho po strýkovi, značka sony, na pohyb v menu mal malé koliesko na boku. Počas prvého roku na internáte som volávala domov ešte z telefónnej búdky na karty s predplateným kreditom.

Tiež som si pripadala ako vykopávka, keď som to minulý týždeň spomínala študentom vo veku cca 20-25 pri diskusii, ako moderné technológie ovplyvňujú náš život.

Online Myrtila
5194 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:38

Zuzuli Tak to můj mobil byl pokrokovější a delší zprávu rozdělil na dvě, takže to bylo za 2x3,30, a to byla doslova tragédie, když jsem si nevšimla, že jsem těch 160 znaků přešvihla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:52

žluťásek jojo,na mně takhle hulákali kamarádi, aby mně pozdravili, když jsem měla zápal plic Naši kluci hulákají na nás, když jim přijde, že čekají už moc dlouho.

Offline Sweet Potato
39952 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 09:59

KokoskaU nás byl obrovský pokrok, když jsme získali telefonní linku podvojnou. Předtím byla totiž podevítná. 
Pro mládež vysvětlím: volat se dalo, jen když nevolal nikdo z ostatních osmi uživatelů. Takže jeden ze dvou byl fakt pokrok. Mělo to ovšem tu chybu, že když sousedi volali a já zvedla telefon, mohla jsem je poslouchat, ba i se zapojit do konverzace. Totéž samozřejme i obráceně. Takže občas se ozvalo: Brambůrko, už se vybavuješ půl hodiny, my potřebujeme volat! Nebo: Brambůrko, kdyby tě slyšela maminka!

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:06
Reakce na Kokoska:

My měli pevnou odjakživa, problém nastal při objevení mobilů... neb moje matka byla zvyklá sedět u pevnýho telefonu (doslova) hodiny = hovor za korunu. To bylo divení, když "jsem jen jednou zavolala Janě a už ten debilní mobil nefunguje, co jste mi to dali za krám?!"

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 10:11

Sweet Potato my bydleli ve starem dome, krome nas majitel a dva starsi pary, ti telefon nechteli! Proc taky, kdyz si pak mohli zavolat od nas. Ale musim spravedlive rict, ze to vyuzivali jen v opravdu nezbytnych pripadech. 

Kdyz jsem se vdala, tak rok v podnajmu nebyl telefon vubec a kdyz jsme se pak nastehovali do bytu na sidlisti, tak zavedli telefony vic nez po dvou letech, sanitku k porodu mi bezela zavolat segra, ktera me hlidala (muz musel nutne k matce do Znojma trhat merunky) z budky kus cesty pres sidliste.

Telefonni cislo rodicu bylo tehdy ctyrmistne, dodnes si ho pamatuju, v Praze pak sestimistne. A mezimesto se muselo žádat pres ustrednu!

Boze, pripadam si stara jak cerny uhli.