Sweet Potato mě jednou uzemnil kolega, vysokoskolak, když se u debaty o dovolené dlouze zamyslel a pak z něj vypadlo: jaký je to vlastně v Chorvatsku moře, Středozemní, že jo..
Čo vás dnes rozosmialo?
continuity Hele skoro jo![]()
Chodila tam do běžné státní školy, to bylo sakra vykouknutí z bubliny elitního gymnázia.
Sweet Potato No bóže, no tak si spletl tsunami s povodní, naděláš! ![]()
Raduza no nechod daleko, pred 14 dny s kolegy na teambuildingu v Bibione jsem se hadala, ze i v Italii se muzes koupat v Jadranu
malem doslo na ukazovani mapy...
711990 a u jakyho more mysleli, ze jsou? V Bibione...
Kokoska spousta lidí si myslí, že to je všechno Středozemní od Dardanel až po Gibraltar. Technicky vzato jsou to takové zátoky ![]()
continuity to je fakt. Ten Jadran je ještě v povědomí asi nejvíc, možná ještě Egejské, ale nějaké Ligurské, Tyrhénské moře, to určitě ne.
continuity Mně právě přišlo, že i kdyby všechno ostatní bylo Středozemní, konec konců, mluví se o Středozemí, tak Jadran je přece JADRAN!
Sweet Potato pořád jsou lidi, co tam nikdy nebyly.
Nám kolegu, co má procestovanou půlku Azie, jak pracovně tak soukromě a nikdy v životě nebyl v Řecku, o Chorvatsku nemluvě. Prý si to nechává, až bude mít malé děti.
Pro me jadran a stredozemni more byly odjakziva synonyma :)
Kokoska spousta lidí si myslí, že to je všechno Středozemní od Dardanel až po Gibraltar. Technicky vzato jsou to takové zátoky
tak ale ono to je od dardanel po gibraltar stredozemni, ne?
moora Otevřela jsem mapu a odcházím se stydět do kouta, zvlášť s maturitou ze zeměpisu.
O existenci Tyrhénského moře jsem pochopitelně věděla, ale Alboránské a Baleárské mi život nějak zatajil....![]()
A přiznám se, že kdykoli se ocitnu v blízkosti Jihočínského nebo Východočínského moře, rozezní to ve mně nějaké podivné nostalgické a dobrodružné struny....
Garfie hele, kdo si ma ty zatoky odsud ze stredu evropy pamamatovat, no... asi jako kdyz jedes do ostravy na moravu :))
Alboránské? To asi neudržim.
moora no to je právě otázka, když budeme Jadran považovat za samostatné more, tak bychom měli stejné přistoupit i k zbytku. Nebo se pak nepohorsovat nad neznalostí Jadranu v Itálii.

continuity ja pristupuju, proste stredozemni more je nazev toho celyho celku
continuity Ale tak zase Italové by ho znám měli, ne?
continuity Tak on je ten Jadran výrazně oddělený, na rozdíl od jiných.
Me prekvapilo pred par lety i Marmarske more, prece jen je to cestovani k necemu dobre ![]()
A nekde jsem cetla, ze i Cerne a potazmo Azovske se nekdy pocitaji ke Stredozemnimu, ale to uz mi prijde divne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje