Kokoska A Středomořní k Atlantiku a Atlantik k Panthallase.
Čo vás dnes rozosmialo?
Sweet Potato vlastne je to propojene vsechno - az na Kaspicke a Mrtve?
Kokoska Tak Kaspické je jezero, co si akorát honí triko, a mrtvolou se nemusíme zaobírat.
Sweet Potatomyslím,že jste právě dost zjednodusili sestakum zeměpis. ![]()
Tuhle někdo psal, že jeho dítě má v šesté třídě umět zakreslit do slepé mapy: Amudarja, Ob, Irtyš, Kolyma, Syrdarja, Hunag He, Bachlaš, Tonlesap, Elborz, Verchojanské pohoří, Zagros, Jenisej...
Překlepy ignoruje, jen jsem to zkopírovala. Dost mě překvapilo, kolik lidí se tyhle myšlenky zastávalo, že je to pomalu základní vzdělání uměl namalovat na mapě Zágros. Dost by mě zajímalo, kolik techle všeumělu ví, že K2 neni v Himálajích.
continuityO dobré půlce toho jsem v životě neslyšela...
Sweet Potato hehe, já taky ne, dnes má fakt každý mapu v kapse. já občas kouknu i když jen čtu beletrii, někdy má knížka tu mapu dokonce v sobě. Kdyby je radši naučili, že i v Íránu v horách sněží.
continuity Čert vem Írán, leckdo neví, která bije ani v Krkonoších.
Sweet Potato ...a druhou půlku bych na slepé mapě trefila jen velmi přibližně! ![]()
Jinak teda musím říct, že jak se mi škola mých dětí docela líbí, tak zrovna se zeměpisem se těžko smiřuju. Uči ho zajímavě, dělají super projekty....ale mají ho jen dva roky (včetně highschool) a proberou celkem tak pět zemí, teď se třeba už měsíc učí o Jamajce. Děti ví spoustu zajímavosí, učí se o ekoturimu a podobně, teď probírají turismus na Antarktidě...je to super, ale takovým tím klasickým místopisem se podle mě vůbec nezabývají.
Garfie Na druhou stranu tohle si zapamatují, a asi budou umět i aplikovat jinam.
tvoje děti se naučí co kde je na cestách. Já bych to hodila za hlavu, takto jsem jednou na mejdanu porazila celé (české) oddělení ve hře, kde leží Kotehulky. Čistě proto, že hodně jezdíme i po ČR. Ze školního zeměpisu si moc nepamatuji a už vůbec ne z českého, ale velkou část českých řek jsem viděla na vlastní oči a platí to i pro většinu pohoří. Dokonce znám i některé místa, které nezná muž, protože ten vyrážel vždy hlavně do skal a na vandry. já umím lépe to courani, cestou se někde stavit na oběd a kouknout na zajímavé místo.
Garfie podle mě to dělají dobře. Až budou potřebovat vědět, kde leží Bachlaš, kouknou na google mapy. (Vůbec nevím, co a kde to je
)
Tuhle někdo psal, že jeho dítě má v šesté třídě umět zakreslit do slepé mapy: Amudarja, Ob, Irtyš, Kolyma, Syrdarja, Hunag He, Bachlaš, Tonlesap, Elborz, Verchojanské pohoří, Zagros, Jenisej...
Takhle přesně vypadal náš zeměpis na základce, ale pokud to ty, co o minimálně polovině těch jmen nikdy neslyšely, uklidní, tak v hlavě mi z toho nezůstalo vůbec nic ![]()
continuityO dobré půlce toho jsem v životě neslyšela...
tak tak, dvě pětiny umím umístit na světadíl, že tipnu sever jih západ východ střed, a velkou část názvů jsem se učila v úplně jiný transkripci :-)
Kokoska mysleli si, ze v Italii je Stredozemni a v Chorvatsku Jadran:-)
Myrtila to mi vubec nevadilo, pro nas co si to dvakrat projdeme a vypalime do sitnice to byla dobra pruprava na vysokou ![]()
jinak ale vetsina testu vypadala stylem "porovnej Etiopii a treba Argentinu a o kazdem statu napis dvacet faktu. S atlasem samozrejme. Takze kdo nebyl tupy, tak si nasel jake plodiny se tam pestuji, co se tam tezi, jak vypada geografie a udelal si o tom nejaky obrazek.
Jos Tak my jsme atlas používat nesměli, ani na gymplu, všechno pěkně zpaměti, což mi teda moc nešlo. Ale pak na gymplu jsme měli lavice natřené takovou hnědošedou barvou, a když se vzala hodně tence ořezaná tužka, dalo se s ní na tu lavici napsat cokoli, i nakreslit mapa, a bylo to vidět jenom pod ideálním úhlem a zblízka, takže takhle jsem řešila písemky ze zeměpisu ![]()
Myrtila Desne. My meli na zemak mlade kluky a jejich cilem bylo nas naucit pouzivat dostupne zdroje a tudiz pracovat s atlasem. Nakonec to bylo to nejuzitecnejsi ze zemepisu vubec...plus jeden jejich seminar, nejlepsi na ktery jsem kdy chodila. Byl o valecnych konfliktech, diktaturach a genocidach 20.stoleti. Vyklad a nakonec video dokumenty. Jugoslavie, Kambodza, Rwanda, pakistan/Indie. Byla to sila, velka sila. Musim rict ze me to dost formovalo a dneska by kluci meli z me knihovny radost
.
Myrtila hlavně ten atlas mohl být u maturity ![]()
Jos No, my jsme vždycky měli nějakou nevyrovnanou učitelku před důchodem, což tak trochu odpověď i pro Evaeva , ze zemáku u nás v ročníku maturovala jedna jediná spolužačka, takže ani nevím, jestli aspoň tam jí atlas povolili
Jak se všude říkalo, že maturita ze zeměpisu je zadarmo, tak u nás to byla spíš noční můra.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje