notna sladké jídlo nijak nevylepšuje výživové hodnoty, tak mi přijde nepodstatné, že nesní ani jeden školní oběd za týden
Čo vás dnes rozosmialo?
viktorka_od splavu Tak moje dítě se rozhodlo, že maso jíst nebude, tak budu za víc bezmasých jídel ráda, protože budu doufat, že sní alespoň něco. Ale teda iluze o tom, kolik toho v jídelně sní si mocnedělám ;)
Makara Jako ano, ale asi to bere tak, že lepší sníst buchtičky se šodo, než to pak zajíst ten hlad kdoví čím.
My máme druhý rok nesladene nápoje, prípadne raz za čas čaj s medom, ale zmizli tie hnusné sirupové vody. A tento školský rok máme prvýkrát odkedy učím, vynikajúce polievky, normálne aj krémové, to sme nikdy nemavali. Druhé jedlo je rovnaké ako bývalo a pre chlapcov v puberte sú to podľa mňa jednohubky.
DruI Lukasko je vyslovene mäsožravec, keby sedeli spolu, podelia sa.
DruI syn jí jen pečlivě schválené maso, jeho výběrem toho taky moc neprojde. Ale že by si dal třeba ty fazole, tak to si iluze nedělám ![]()
Evaeva Tak dcera doma nějaké fazole pozře, protože jsem k ní už několikrát měla proslov na téma, když nechceš jíst maso, musíš jíst alespoň luštěniny, abys měla nějaké bílkoviny :o)
letfenixa Já jí podezřívám, že to, že nechce maso, hlásí rovnou u pultu, tak snad její porci nějakej nadšenej masožravec dostane ;o)
DruI tak uvědomělý není. Navíc on přece jí maso. Akorát musí splňovat přesně dané požadavky
Řešení nevidí ve fazolích, ale v lepší přípravě toho masa![]()
Evaeva No ale to je zase pozitivní, že řešení existuje! ;o)
DruI jo, akorát ty kuchařky to pořád nějak nechápou ![]()
Dost vám ty koše závidím. U nás z historických důvodů školy nemají kuchyně, děti jedí v družině nebo v rámci celodenní výuky ve škole. Jídlo dostanou ve várnicích. Jak ho u nás v družině ohřívají, netuším, je tam kuchyň, jako normálce v bytě. Každé dva roky je nový dodavatel. Asi loni jsem hledala, jestli existuje nějaký spotřební koš, našla jsem doporučení, ale jak se dodržují, to si nejsem jistá. Tady jsou menu na příští dva týdny. Maso 1x týdně. Dýchá z toho na mě snaha udělat z málo peněz hodně muziky. 

Tabea tyjo zlatej spotrebni kos, tohle je drsny
711990 a takhle je to do čtvrtý třídy. Pak to očekávám ještě horší. ![]()
Naštěstí družina začala během smlouvy s minulým dodavatelem sama dělat odpolední svačinu. Většinou pečivo s něčím a zelenina/ovoce.
Tabea To je fakt strašně zvláštní, že v Německu nejsou obědy. Už chápu jak jsi nám jednou psala, že některé ženy nejdou už zpět do práce, pokud si to rodina může dovolit. Já jsem uplně štastná, že mám takovej jako dobrej pocit pocit, že se mi ve škole i školce o ty děti fakt dobře postarají, že jsou tam výborný lidi, jídlo dobrý, je to taková hrozná lehkost, když si to člověk uvědomí.
Btw. děti měly karneval, měly nějaký program, že každej predvedl tanec a ostatní to tancovali podle něj, tancoval i pan učitel, bylo to na videu. A dneska mi dcera říkala, že jiný pan učitel jim puli jablka ke svačině hřbetem ruky? Jakože do toho prej práskne a rozpulí se, já jí říkala, jestli to nemá předkrojené, ale ona říkala, že ne, že to bylo spolužačky jablko. Jako je to asi jen show, ale i tak je to pěkný:-D. Jakoby já bych na tuto práci fakt neměla, možná bych to odučila, přečetla ten slabikář s nima, ale tuto energii navíc bych už nikde nevyhrabala.
Pobavila mě dcera, učí se kandži do japonštiny a právě zjistila, že mladší sestra-imouto je složenina znaků "nehotová" a "žena", zatímco starší sestra-ane se píše složeninou znaků pro "na trhu"(myšleno v prodeji) a "žena". ![]()
TabeaAsi se předpokládá, že ve várnicích to zůstane teplé?
Garfie Tak tohle doma říkat nebudu. ![]()
Karja já mám pocit, že ten systém obědů a spotřebních košů nám okolní země docela závidí (jsem někde četla). Mně to taky přijde dobrý, že je o ně postaráno.
Tabea tak my taky žádný koš nemáme, ve várnicích to vozí taky a ohřívá se to, je to z nějaké jídelny pro firmy, takže dětská strava to úplně není. A není to samozřejmě nijak dotované. Výběr je fajn, ale když zapomeneme vybrat na příští týden jídlo, dostane automaticky volbu číslo 1, což jsou očividně levnější jídla, často bez masa, ale za stejnou cenu jako řízek nebo ryba, takže na tom zapomínání kuchyně vydělá.![]()
Pinot Noir zajímavé. Myslela jsem, že ten spotřební koš platí i pro nestátní školy
Firmy vozí i do některých státních škol
Evaeva hele, možné to je, ale nějak jsem měla za to, že stát může kecat jen do těch obědů, které dotuje. Ale třeba se pletu. Mně je to celkem fuk, jíst se to prý dá, na papíře ta jídla jako katastrofa nevypadají a jestli je ryba jednou, nebo dvakrát za měsíc, je mi jedno. Štvalo by mě jen větší množství sladkých obědů, to vůbec nepovažuju za hlavní jídlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články