Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 17. února 2025 21:50

monis Trochu bych se bála, jaký mi přijde účet, pokud se tomu věnoval celé 3 týdny

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. února 2025 09:58

monis :-) Čti: "Vím, že jsem nedodržel termín, ale prostě ti další klienti prudili víc" .

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 18. února 2025 10:10

Isca myslim, ze to tak je ve vsech oborech

Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 18. února 2025 16:34

To je tak dementní, že se musim smát.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 20. února 2025 11:37

Článek o novém spotřebním koši pro školní jídelny. Některé jídelny považovali za bezmasé jídlo rybu nebo uzeninu A diskuze pod článkem, jaká hrůza, to nikdo nebude jíst! V novém spotřebním koši je totiž zelenina a ovoce ke každému jídlu, více luštěnin a celozrnných obilovin. Prý je pak jasný, že děcka budou chodit si kupovat chipsy

Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 20. února 2025 11:40

notna Tak některé uzeniny zadání splňují.

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 20. února 2025 11:48

notna spotřební koš nechci hanět, vůbec ne, ale některý jídelny jsou k uzoufání nekreativní a ty bezmasý varianty jim vůbec nejdou. U přítele ve škole jako bezmasé jídlo nejčastěji pojímají jako buchtičky se šodó nebo krupicovou kaši, takže si bude odhlašovat už dvě jídla týdně, bezva...

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 20. února 2025 11:54

andulka01 Úplně s tebou souhlasím. Zažila jsem sama i s dítětem školní jídelny fajn i jídelny, kde servírovali staré zmrzlé brambory apod Někde fakt hrůza. Nejsem schopná odborně zhodnotit změny, ale osobně se mi to líbí. Akorát ryba jednou týdně má být jen jednou za 14 dní. To bych naopak nechala. Ale ony to děcka asi vůbec nejí. A to bezmasé jídlo nemůže být sladké, těch sladkých má být podle nového míň. Celkově méně cukru a povinně neslazený jeden nápoj. Za mě dobrý.

Sweet Potato To máš vlastně pravdu

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 20. února 2025 12:05

ja teda moc nerozumim tomu, proc by deti ve vyvinu nemely jist maso, kor kdyz ho kolikrat nedostavaji doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 12:10

notna mně se ten nový koš docela líbí, z mého laického pohledu. Třeba to sladké pití, osobně bych to zrušila úplně. Synové v institucích ryby jedí rádi, často bývají z trouby zapečené v nějaké strouhance, což jim připomíná řízek

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 20. února 2025 12:11

andulka01 notna No, jako já s tím souhlasím, naše jídelna ve škole má dodržování spotřebního koše fakt  na jedničku, je to pestré, vaří se všechno. Ale co mě třeba uvádí k udivu je to, že často je v jeden den pro děti no go polévka v kombinaci s no go druhým chodem. Příklad jáhlová polévka a mexické fazole s chlebem, takže uplně to vidim, jak do těch dětí ve vší snaze dají dvě lžičky polévky, dvě lžičky fazolí a pak mají ten suchej chleba. 

A u neteří jsou v jídelně na výběr dvě jídla, ale dost často takový výběr, že si to dítě fakt nevybere ani jedno (ale oprávněně i z mého pohledu všežravce je to takovénelákavé).takže si ty děti oběd taky odhlašují a často. Jestli je to kvuli tomu, aby to dítě jakoby ten spotřební koš dodrželo a tak dávají ta dvě konkrétní vybraná jídla na výběr proti sobě? Nevim, nevim...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 12:11

notna mně se ten nový koš docela líbí, z mého laického pohledu. Třeba to sladké pití, osobně bych to zrušila úplně. Synové v institucích ryby jedí rádi, často bývají z trouby zapečené v nějaké strouhance, což jim připomíná řízek

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 12:11

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 20. února 2025 12:17

Evaeva 

Bez sladkýho pití haranti bezpečně přežijou. U zřítelnice ve školce i ve škole dostávaj jen čistou vodu. 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 20. února 2025 12:19

viktorka_od splavu Ale tam je dostatek bílkovin. Jen jejich zdrojem není jen maso.

Karja Jestli je vaše vedoucí stravování normální, zkus se zeptat, třeba to má nějaký důvod nebo třeba netuší, že jsou ty jídla obě blbý. Mně třeba přijdou ok, ale tak já jsem se tady se svým neobvyklým stravováním už předvedla, že?  mam zkušenost, že tam, kde obstojně vařili, byli i při smyslech a dalo se o tom hovořit a měnit. Kde to jídlo byla hrůza, tam se nepřipouštěl ani dialog.

Evaeva Dcera ač ryby ráda, tak zrovna ve skolní jídelně jí nechutnaly ani v jedné. Jako já chápu, že ty děti mají specifické chutě, návyky apod. Ale že dospělý nepochopí, že školní jídelna by měla splňovat nějaký výživový koš a ne konkrétní preference jeho dítěte, to mě pobavilo. Plus ty kuchařky s masem. To bych si tipla na tu kuchyni, kde vaří fakt mizerně.

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 20. února 2025 12:34

notna Mně taky přijdou OK, ale z toho dětského pohledu je jasný, že moc OK nejsou. Takže jako ač jsem spokojená, tohle mi nejde vždycky na rozum, proč nedávají k neoblíbenému hlavnímu chodu oblíbenou polévku a naopak, aby se zvýšila šance, že aspon z toho oběda se něco sní. Ale asi je to větší alchymie než dodržet spotřební koš a ohlížet se na chutě dětí, ale ještě nějak rozplánovat nákup těch surovin na týden a tak.

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 20. února 2025 13:05

Karja myslíš, že existuje něco jako obecně neoblíbený hlavní chod/polévka, a že se to dá odhadnout? Kolikrát to neumím odhadnout ani u vlastního dítěte. Vybírá si obědy na celý týden předem a často si zvolí něco jiného, než bych řekla, že si zvolí. Když se divím, řekne, že už to jedl a chutnalo mu to. Má ve třídě spolužáky, kteří nejedí skoro nic (kromě kil sladkostí z domova). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2025 13:10

notna kluci nejedí ryby, co připravím já, v tomhle vede školní jídelna

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 20. února 2025 13:25

Pinot Noir Určitě se to dá odhadnout, a to jak obecně neoblíbený, tak i obecně oblíbený pokrm. A určitě to zvládnou pojmenovat učitelky ve školce a kuchařky ve školní jídelně, vždyt musí vidět, jak to dětem chutná/nechutná a kolik se jim toho vrací. 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 20. února 2025 14:11

Karja Učitelky a kuchařky mají přehled. Kamarádka učitelka, když četla min těch sladkých jídel, tak říkala "Tak a někteří se toho oběda nedotknou už ani jednou týdně!" Maji sladké u nich jednou týdně.