Karja u nas ma kazda dvojice vlastni pultovy. Muz i tchan jsou myslivci a proste to mas pulku divocaka v mrazaku porad a jeste to nabizis po sousedech
.
Čo vás dnes rozosmialo?
Evaeva Já mám kamarádku, co má tři děti vždycky s rozestupem pěti let, to už je snad nejjednodušší dát všechno pryč a nakupovat pokaždé znovu ;o)
1010 Mrazák nemáme kvůli finanční úspoře. Ale jak píše Karjavlastní ovoce ze zahrady /zavařované se moc u nás nejí/ maso z domácího chovu, hovězí z farmy, kde poráží jen párkrát do roka. Máme jen malý s pěti šuplíky, akorát pro naši potřebu, přes léto je často vypnutý úplně. Asi by to maso teď, když už k nám taky jezdí, vyřešil rohlík. Tam se dá koupit dobré maso z okolních farem. Ale asi my ten náš zajetý systém vyhovuje.
DruI no a nebo dokupovat, až když tu věc skutečně potřebuješ a ne takový to hele, pěkná bunda, za rok mu bude
A teď přemýšlet, jestli už náhodou nějakou nemáš v krabici.
JosJj, kamarádi s vlastním lesem a honitbou jsou taky dobrý zdroj masa, ale je k tomu ten mrazák potřeba.
Evaeva No, to nemůžu dělat, protože když mám něco "za rok mu bude" tak si na to stejně vzpomenu až teprve když už mu to nebude ![]()
DruI já to dávám do krabice nahoře ve skříni, tam lezu párkrát za rok. My občas i něco dostaneme, co synovi bude za rok nebo i víc, tak pak vždycky koukám, co už mu bude. Mám tam právě i věci co už jsou staršímu malé a třeba sezónu to trvá než jsou mladšímu. Ale po něm to cpu do sklepa a pak už nevím, jak je mezera.
Evaeva No, já právě tu krabici zděděných věcí "bude příští rok" mám ve skříni taky. Já mám teda dvě krabice "bude jí" a "bude mu" a dost často se to oblečení přesune z jedné krabice do druhé aniž by ho mělo na sobě nějaké dítě ;o)
Jenže mi jak hodně věcí dědíme, tak třeba triček máme strašně moc (a to tak moc, že jsme vydrželi tři týdny bez funkční pračky ;o)
DruI my bysme asi tři týdny taky vydrželi, někdy mi trvá 14 dní, než ty vyprané věci poskládám![]()
Do těch krabic lezu, když něco vyřadím. Před z bude do bylo přesouvám spíš, že je nechci vyhodit, ale zároveň vím, že jim to nikdy nedám. Což je třeba taky diagnóza. A nejnovější kategorie "vyhodila bych to, ale ségra má zahradu, tak to možná užije"![]()
Evaeva Já už dospěla k tomu, že i vyhazuju. Ještěže existujou popelnice na textil ;o) Akorát teda jak jsme na tom konci dědicího řetězce, tak to děti dost často dotrhaj, takže mi tu straší velikánská krabice dětského bavlněného oblečení v kategorii "na hadry dobrý" myslím, že nemáme šanci to všechno zužitkovat dřív než půjdeme do důchodu ;o)
DruI já taky vyhazuje, teda spíš do té krabice, která je stejná jako u vás
tam jdou ty flekatý trika. Ale měla jsem tu pár věcí, co mi koupila babička někde v sekáči, hezké botičky na 3m mimino a takové věci. To si řeknu, že třeba půjdou někam na svatbu a užijí je. Až na to, že ségra taková vůbec není. A na zahradu jí schovávám třeba trochu potrhané bundy, jinak bych je neschovávala. Ale tak vyhodit si to může sama![]()
O tom, co mám v mrazáku, mám přehled dobrý, docela se to točí, a zatím se mi nestalo, že bych nepoznala, co v balíčku je. Ale potřebovala bych nějakého důsledného správce vinotéky, ačkoliv se produkty z ní taky dost točí
, tak chaos tam je velký, občas vyplavou nečekané kousky. Bohužel někdy taky dost za zenitem.
Pinot Noir točíte pomalu![]()
Makara ono se tam blbě přehrabuje, to není jak pytlíky s houbama a kuřecí prsa v šuplíku. Nejjednodušší je vždycky vytáhnout to vpředu a nahoře. ![]()
Ja sice předevčírem věděla, že vyndávám z mrazáku divočáka, ale když jsem se včera večer dostala k vaření, zjistila jsem, že nemám papriku, takže plánovaný guláš padl. Takže stejně musela nastoupit improvizace. ![]()
Tabea Nápodobně
Šla jsem vařit špenát s polentou , ještě jsem nechala dítě vybrat mezi polentou a bramborem. Až jsem mela skoro hotovo a jen chtela zamíchat tu polentu, zjistila jsem, že ji nemáme. Tak jsem šla škrábat brambory.
Ale na svou obhajobu musim napsat, ze ja přehled v jídle mam, ale děla mi v tom binec dite a muž. Občas něco doberou a nenapíši na seznam nákupu.
Pinot Noir budeš muset najet na nějaké sofistikované vinotékové FIFO. Ale to by chtělo půl poličky prázdné a to asi nejde, že
. A teda netušila jsem, že jsou vinotéky na hloubku ve dvou řadách
.
Makara no jo, dvě řady za sebou a několik vrstev v každé polici. 190 bordeaux lahví se tam myslím vejde.

Pinot Noir to není fotka z restaurace? ![]()
Tak Betty v restauracích se většinou v každé polici bojí dvě tři láhve ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články