Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Jos
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 16:44

Karja u nas ma kazda dvojice vlastni pultovy. Muz i tchan jsou myslivci a proste to mas pulku divocaka v mrazaku porad a jeste to nabizis po sousedech .

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 16:57

Evaeva Já mám kamarádku, co má tři děti vždycky s rozestupem pěti let, to už je snad nejjednodušší dát všechno pryč a nakupovat pokaždé znovu ;o)

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 16:58

1010 Mrazák nemáme kvůli finanční úspoře. Ale jak píše Karjavlastní ovoce ze zahrady /zavařované se moc u nás nejí/ maso z domácího chovu, hovězí z farmy, kde poráží jen párkrát do roka. Máme jen malý s pěti šuplíky, akorát pro naši potřebu, přes léto je často vypnutý úplně. Asi by to maso teď, když už k nám taky jezdí, vyřešil rohlík. Tam se dá koupit dobré maso z okolních farem. Ale asi my ten náš zajetý systém vyhovuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 16:59

DruI no a nebo dokupovat, až když tu věc skutečně potřebuješ a ne takový to hele, pěkná bunda, za rok mu bude A teď přemýšlet, jestli už náhodou nějakou nemáš v krabici.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 17:00

JosJj, kamarádi s vlastním lesem a honitbou jsou taky dobrý zdroj masa, ale je k tomu ten mrazák potřeba.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 17:03

Evaeva No, to nemůžu dělat, protože když mám něco "za rok mu bude" tak si na to stejně vzpomenu až teprve když už mu to nebude

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 17:33

DruI já to dávám do krabice nahoře ve skříni, tam lezu párkrát za rok. My občas i něco dostaneme, co synovi bude za rok nebo i víc, tak pak vždycky koukám, co už mu bude. Mám tam právě i věci co už jsou staršímu malé a třeba sezónu to trvá než jsou mladšímu. Ale po něm to cpu do sklepa a pak už nevím, jak je mezera.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 17:52

Evaeva No, já právě tu krabici zděděných věcí "bude příští rok" mám ve skříni taky. Já mám teda dvě krabice "bude jí" a "bude mu" a dost často se to oblečení přesune z jedné krabice do druhé aniž by ho mělo na sobě nějaké dítě ;o)

Jenže mi jak hodně věcí dědíme, tak třeba triček máme strašně moc (a to tak moc, že jsme vydrželi tři týdny bez funkční pračky ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 17:54

DruI my bysme asi tři týdny taky vydrželi, někdy mi trvá 14 dní, než ty vyprané věci poskládámDo těch krabic lezu, když něco vyřadím. Před z bude do bylo přesouvám spíš, že je nechci vyhodit, ale zároveň vím, že jim to nikdy nedám. Což je třeba taky diagnóza. A nejnovější kategorie "vyhodila bych to, ale ségra má zahradu, tak to možná užije"

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 18:01

Evaeva Já už dospěla k tomu, že i vyhazuju. Ještěže existujou popelnice na textil ;o) Akorát teda jak jsme na tom konci dědicího řetězce, tak to děti dost často dotrhaj, takže mi tu straší velikánská krabice dětského bavlněného oblečení v kategorii "na hadry dobrý" myslím, že nemáme šanci to všechno zužitkovat dřív než půjdeme do důchodu ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 18:05

DruI já taky vyhazuje, teda spíš do té krabice, která je stejná jako u vás tam jdou ty flekatý trika. Ale měla jsem tu pár věcí, co mi koupila babička někde v sekáči, hezké botičky na 3m mimino a takové věci. To si řeknu, že třeba půjdou někam na svatbu a užijí je. Až na to, že ségra taková vůbec není. A na zahradu jí schovávám třeba trochu potrhané bundy, jinak bych je neschovávala. Ale tak vyhodit si to může sama

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 19:28

O tom, co mám v mrazáku, mám přehled dobrý, docela se to točí, a zatím se mi nestalo, že bych nepoznala, co v balíčku je. Ale potřebovala bych nějakého důsledného správce vinotéky, ačkoliv se produkty z ní taky dost točí , tak chaos tam je velký, občas vyplavou nečekané kousky. Bohužel někdy taky dost za zenitem. 

Offline Makara
3637 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 19:40

Pinot Noir točíte pomalu

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 19:58

Makara ono se tam blbě přehrabuje, to není jak pytlíky s houbama a kuřecí prsa v šuplíku. Nejjednodušší je vždycky vytáhnout to vpředu a nahoře.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 20:06

Ja sice předevčírem věděla, že vyndávám z mrazáku divočáka, ale když jsem se včera večer dostala k vaření, zjistila jsem, že nemám papriku, takže plánovaný guláš padl. Takže stejně musela nastoupit improvizace.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 20:18

Tabea Nápodobně Šla jsem vařit špenát s polentou , ještě jsem nechala dítě vybrat mezi polentou a bramborem. Až jsem mela skoro hotovo a jen chtela zamíchat tu polentu, zjistila jsem, že ji nemáme. Tak jsem šla škrábat brambory.

Ale na svou obhajobu musim napsat, ze ja přehled v jídle mam, ale děla mi v tom binec dite a muž. Občas něco doberou a nenapíši na seznam nákupu.

Offline Makara
3637 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 20:36

Pinot Noir budeš muset najet na nějaké sofistikované vinotékové FIFO. Ale to by chtělo půl poličky prázdné a to asi nejde, že. A teda netušila jsem, že jsou vinotéky na hloubku ve dvou řadách.

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 20:47

Makara no jo, dvě řady za sebou a několik vrstev v každé polici. 190 bordeaux lahví se tam myslím vejde. 

Offline Tak Betty
6130 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 20:56

Pinot Noir to není fotka z restaurace?

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 20:59

Tak Betty v restauracích se většinou v každé polici bojí dvě tři láhve