Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 08:46

Ja jsem tedy systematik; máme ve sklepě ještě samostatně stojící mrazak, kam mrazime z chaty množství ovoce nebo maso kupuji vždy ve velkém a porcuji, nebo tam mám vzdy do zásoby vetsi mnozstvi různych mrazenych gyoza ci dim sum kneflicku a vedu si poctivě v google keep online seznam, co tam mám zmrazeno a ze kdy (to zabere asi tak 15 vterin), takze žádný chaos.

Doma vždy říkám že v našem cinzaku chodím nakoupit do sklepa.

Offline 1010
216 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 09:05

Teda seznam toho, co mám v mrazáku, mi připadá jako totální sci-fi Mrazák máme jen na věci, jako je zmrzlina, zelenina, nebo nějaké polotovary pro případ nouze. Mražení masa, pečiva nebo hotových jídel vůbec neprovozujeme, třeba rozmrazování masa mi přijde i docela rizikové, pokud to člověk nedělá správně. Maso nakupujeme jen v množství, které máme v plánu hned sníst.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 09:22

Muslik My jsme si doma nějakou dobu ten online seznam taky zkoušeli vést. Ale ačkoli ta aktualizace skutečně zabere asi tak patnáct vteřin, tak já prostě nejsem schopná automaticky jít a škrtnout, když něco z mrazáku vyndám. Holt někdo na to má, někdo ne ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 09:55

DruI no jasně, přesně. Protože ti na noze visí dítě, spěcháš nebo odpovídáš na různé otázky. Já se teď snažím vést seznam významnějších kusů oblečení dětí a to celkem jde, ale jídlo z mrazáku je nad moje síly.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 11:11

Evaeva No, já nějak propadám trudnomyslnosti v tom směru, že je nad moje síly vedení domácnosti Co se dětského oblečení týká, tak jsem ráda, když zvládnu, aby měly co na sebe a občas jsem teda překvapená, jakej kus, na kterej jsem zapomněla, na mně kde vypadne. Kdybych měla tři, tak se asi stěhujeme do tropů a choděj povinně jenom v bederní roušce

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 11:21

DruI Muslik Já bych to musela mít jedině v papíru a aby mi to tam někde viselo u toho:D

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 11:28

Karja To jsme taky zkoušeli, to taky nefungovalo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 11:31

DruI no ti dva jsou v pohodě, půlku věcí rovnou překládám a druhá je jen jedna čekající velikost ve skříni. Ale ten třetí, jak je v odskoku, tak to už si samozřejmě nepamatuju. Pak někde vidím bundu ve slevě a říkám si, v jakém stavu asi byla ta po mladším. Ještě jsou problematické věci koupené napřed pro staršího. Tak jsem si na to začala vést tabulku a celkem mi pomáhá. Ale s jídlem bych to nezvládla

Offline Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 11:31
Reakce na Karja:

DruI Muslik Já bych to musela mít jedině v papíru a aby mi to tam někde viselo u toho:D

​Já se znám, dvakrát bych zapsala, potřetí zapomněla, navíc do mrazáku nelezu jen já. Brzy by mne ten papír iritoval tak, že by skončil na kousíčky.

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 11:37

Sweet Potato no on by se musel jednou za čas přepsat:D. A tam bych asi pohořela no:D

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 14:04

Evaeva ja si detsky oblečení pamatuju a asi proto uz se mi do hlavy nevejde ten obsah lednice 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 14:16

Popisuju pytlíky lihovou fixou. To je moje maximální schopnost organizace mrazáku. A taky jsem k tomu došla přes Je to zbytečný, to poznám :-) A pak se divila. Ráda bych oddělovala zeleninu s ovocem od masa, ale to se mi nedaří. Někdy je to tetris. Hlavně na podzim, když porazíme domací kuřata a bereme hovězí maso z farmy. To jsem ráda, že to tam vůbec nějak poskládám a na druh nehledím. Akorát jeden šuplík je jen pro psa, to nikdy nedáváme dohromady s naším jídlem.

1010 To jde, když máš obchody po ruce. Ve městě jsem mrazák ani nevlastnila, stačila schránka. A ještě jsem měla poblíž rodiče s domácím masem v jejich mrazáku. To bylo taky praktický :-)

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 14:21

Ja kolikrat nevim spis co mam v lednici nahore, nez v mrazaku.

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 14:29

notna Přesně, až život na vesnici mě naučil používat mrazák

Offline 1010
216 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 14:48

notna Ani život na vesnici mě to právě nenaučil Teď mám obchod kousek, ale byly doby, kdy jsme museli jezdit do obchodu autem, a stejně jsme ty zásoby nikdy nedělali. To chce pak mít zásoby i jiných věcí a v tom mít přehled... nic pro chaotiky

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 15:09

1010 Pravda, když je člověk ochotný jet podle potřeby do obchodu, tak ten mrazák taky nepotřebuje. To mě nenapadlo. Já zvažuju, co je doma, a podle toho vařím. Nákup bude až budu mít cestu kolem. Ale třeba dobrý maso stejně v normálním obchodě nekoupím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2025 15:24

Potrefenáhusa no ty dva roky odestupu, tj. dvě velikosti si taky pamatuju. Ale pak už ne. Teď teda narážím na to, že vím, že jsme to měli, ale nemůžu to najít. Aktuálně slabé čepice pro mimino

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 15:24

1010 Já teda chaotik nejsem, spíš odmítám živit mrazák. Vždycky jsem si vystačila se třema šuplikama v kombi. Žádné železné zásoby krom zavařenin a brambor ve sklipku nedělám.

Offline 1010
216 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 16:19

Kan Jo, ta finanční úspora, když člověk koupí třeba levné maso, ale pak platí provoz mrazáku, je diskutabilní. A to hromadění pak u nás taky vede dost k vyhazování, a to mě vždycky mrzí. 

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 07. dubna 2025 16:30

1010 Ty velké mrazáky mi přijde si hodně lidi drží, když mají nějaké vlastní věci. Naši mají třeba ten vysoký mrazák, pak ještě nad ledničkou a ještě mají malý mrazáček, který třeba po zabijačce zapnou. Ale oni mají prostě vlastní maso, a ovoce si chtějí zamrazit. Kupovat věci do pultáku v běžným obchodě je nesmysl, to ano. Ti teda nic nevyhodí, dávaj to i bez sešitu:D