A labuť plněná husou, plněnou nadívanou křepelkou by nebyla?
ještě v mrazáku pár věcí zbylo, tak třeba příště :))
Babička mi takhle taky dala par zmrazenejch balíčku. Mela je všechny krásně popsaný, akorát já ty zkratky v maďarštině nebyla schopna rozluštit, takže to bylo taky vzdycky prekvapko :-D.
OliveOyl nam takhle mama vyndala z mrazaku bolonskou omacku a ta se pres noc pretransformovala do valasske kyselice![]()
Já jsem kdysi udělala segedínský guláš z hovězího masa. Jo maso bylo z mrazáku .
Všichni se můžete jít zahrabat před mojí tchýní, která nejenže dává dovnitř pytlíčků papírek s datem a popisem obsahu, ale doopravdy si zvládá vést sešit, kde má veškerý obsah mrazáku napsaný (i s tím datem vložení), aby nemusela hledat a chodila najisto ;o)
Vy asi ke tchýni nechodíte moc často jíst, co? Nebo má ten mrazák tak obrovskej? (takovou tu rakev?
)
Protože u nás se i zásoby z (běžnýho tříšuplíkovýho) mrazáku tak točej, že bych ho prakticky snad ani nepotřebovala. Dneska zrovna provedena revize, a vidim to tak na tejden... my kupodivu potřebujeme občas jíst
a pak přijdou hladový krky na oběd
a to ještě přijede zřítelnice... a mně se nechce chodit každej den na nákupy, takže to tam peru jakože do zásoby, ale nic platný, do tejdne nebude nic ![]()
barbucha No maj obrovskej mrazák. Sedm nebo osm šuplíků. Ale oni si hlavně čas od času od spřátelených myslivců zakoupí zvíře, které si sami stáhnou a rozporcujou, tak pak potřebujou úložný prostor, kam se jim vejde :o)
barbucha Tak to nechápu, já mám jen ten tříšuplík, ale jako externí sešit bych potřebovala taky. Ale je fakt, že já tam dávám mrazit po malých kouscích, celé kuře tam nemám třeba. Ale rozhodně netočim a přiznám se, že jako někdy musim něco i vyhodit. A vařim určitě tak nějak stejně co vy, takže co, jsem uplně na houby hospodyňka, neumim pracovat s mrazákem a ani se sešitem!
Karja hele nic si z toho nedělej! já mám šuplíky dva, a muj mrazák je jak černá díra: co tam dám, druhej den o tom nevim a vzpomenu si třeba za dva roky - takže na vyhození
Karja přesně! Hotový jídlo celkem točím, jak jsem teď doma, ale jakmile tam umístím nějaké syrové maso, je tam skoro na věky.
RoSa No přesně tak, takže musíme pro bloček no! Nejlepší je, já tam občas peru ty hotový jídla, myslím, že jíme pak tak jedno z pěti:D:D. Měla bych živit spíš rovnou slepice.
Evaeva já právě ty hotovky nakonec vyhodim, nebo jakože maso "co zbylo", že to je nějakej menší kousek, třeba na dvě tři porce, tak na to pak zapomenu, nevim co to je, dlouho to tam leží, je to namražené. Navíc jak člověk to tam musí skládat jak tetris, tak to nejde ani poskládat nějak logicky, jakože jeden šuplík tento druh masa, druhej zelenina, třetí třeba maso na polévku...ne, musí se to tetrisovat všechno dohromady a to je konec.
Tak to je jiná, já nekupuju půl divočáka nebo jelena, to v řeznictví nemaj ![]()
Hele já tam klidně vrznu půlku mletýho masa když koupím velký balení, ale to snad poznám na první pohled - ale mam ty šuplíky rozdělený, v jednom je maso (a ryby), v druhým zelenina a ve třetím přílohy (gnocchi apod. včetně zbylý způlky knedliku i třeba pár housek)... a fakt mam pocit že to neni mnou jakože neschopnou hospodyňkou, ale prostě tím že jsem potrestaná žravou rodinou, pročež se to musí doplňovat úplně stejně jako bych byla závislá jen na nákupech z trhu protože neexistujou lednice. Je to úplně jedno, a sešitu se nenajím ![]()
Karja já se snažím to mít srovnaný - maso, zelenina+ovoce, bylinky, ale ne vždycky to jde.
Jídlo sním. Mrazím většinou po porcích a přes týden si obědy nevařím. Pak se to taky hodí, když nějaké dítě onemocní a nedostane tím pádem najíst v instituci.
barbucha Tys to nepochopila:D. Ty seš právě schopná hospodyňka, protože umíš přirozeně pracovat se správou mrazáku:D.
Jo jasně, když mi ho zcela přirozeně někdo vyžere ![]()
Tyjo, já bych bez mrazáku nepřežila, věci v něm točím podobně jako v lednici. Ale u nás se maso kupuje v množství jako celá krůta, 10 kg hovězího, několik kuřat - jak to máme z té farmy. Že bych něco vyhodila, si nepamatuju, zvládáme sníst všechno, ale někdy z těch tajných balíčků označených mamkou taky vařím dost kreativně ![]()
Ja s mrazákem pracovat taky neumím, točím z nej jen mraženou zeleninu, ovoce a domácí nanuky pro děti.jinak pečlivě popisuju fixou, ale pak nepoužívám, jediný, kdy jsem se zmohla k aktivitě, bylo před druhým porodem, kdy jsem, poučena z prvního šestinedělí, kdy jsme neměli co jíst, navařila, včetně vánočního cukrovi :-)))
ty noky máme normálně v lednici, do tejdne to sníme, koupíme nový, proc to mrazit?
jeste máme jeden mrazák ve sklepě, a to už je úplná bída a zmar (je to moc daleko)
Hlad a bídu na všechny, kdo plýtvá jídlem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.