Tabea Pinot Noir mirajo no ale vyslovuje se to bylten, ne buletyn, ne?
Čo vás dnes rozosmialo?
Tabea Umím si to představit. Kdyby to nepřišlo z toho Infa, ale nějakého normálního čísla, nezavrhla bych to hned.
Jj, nějak jako bylten nebo byltén.
dzizisketa Ja bych rekla, ze to je francouzska vyslovnost a kdyz to slovo prevezmes do cestiny, muze se rikat buletyn. Ale volam na pomoc nekoho povolanejsiho pres jazyky Sweet Potato ![]()
Tabea byltén, meny (nejsou to česká slova, vyslovujou se dle franc. originálu)
dzizisketa Tyjo, učitelka... bych předpokládala, že když to neumí (vyhledat jak) vyslovit, že bude používat český ekvivalent. Mě to dost vytáčí, stejně jako to menu, pucle a tak.
dzizisketa jakože přesně každý písmeno vyslovit jako to píšeš? Nebo jako ta koncovka po francouzsku něco mezi "e" a "a" a pak "n"?
Potrefenáhusa
Bylten bych vůbec nebyla schopna rozklíčovat. ![]()
Naštěstí je pravděpodobnost, že to slovo v češtině potkám/použiju naprosto minimální. Uff. ![]()
andulka01 jedině pucle ![]()
andulka01chceš mi říct, že jdeš do papírnictví a sháníš pazl jo? To si neumím představit.
andulka01 prečo ťa vytáča výslovnosť pucle? Veď sa tomu tak vraví minimálne 30 rokov, to už normálne patrí k bežným výrazom. Keď som raz pýtala " pazl" tak netušili čo chcem, tak skončila moja svetovost na Slovensku. To isté menu.
Mne zas vytáča vravieť anglicky aj veciam, na ktoré máme slovenské výrazy, používané roky.
Ale v podstate mi je jedno, kto to ako vysloví ,hlavne že vieme o čom je reč
andulka01 ale Francouz by v životě to byltén ani meny nedešifroval.
andulka01 pucle mi teda přijde úplně strašlivý. V češtině to obcházím slovem skládačka. Němci říkají "puzl", to je malinko lepší a jsem to schopna vypustit pusy. Ale zase říkají štraciatela a to mi teda taky slízají nehty. ![]()
Tabea Prostě biltén, meny.
Není důvod snažit se o francouzské |y| ani nosovku.
Potrefenáhusa Janulik03 Karja i při vědomí, že se to používá tak dlouho, tak mě to stejně vytáčí a odmítám to používat ![]()
Karja takovou strašnou situaci si nechci vůbec představit. Normálně bych to tam prolejzala, dokud bych to nenašla. ![]()
Tabea jo tak, já nečtu všechno, vůbec jsem netušila, na co tvoje otázka navazovala, tak jsem prostě odpověděla jen na ni.
V zivote me nenapadlo ze nekdo rika MENY, BYLTÉN nebo PAZL?![]()
zvlast teda o tom bulletinu sem to netusila.
Tabea Brožura. Já spoustu cizich, anglických, německých slov vyslovuju špatně i v práci, máme všechno v němčině teda. Vždycky se najde někdo, kdo z toho má ujímání.
Tak som sa dozvedela zas nieco noveho, u mna to bol vzdy buletyn
a vyslovovat niekoho biltén som nikdy nepocula a urcite to do piatich minut bez vycitiek zabudnem![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje