711990 Pazl zní jak pajzl. To si teda taky neumím představit. A asi si spíš říkám o jídelní lístek. Bulletin právě nevím, nakolik už je přejaté, učitelka, co vysloví buletyn, by mi nevadila. Absint v češině taky nepřečtu absánt, ale absint, když nosovky nemáme.
Čo vás dnes rozosmialo?
Já teda vím, jaká je francouzská výslovnost bulletinu, ale lpět na ní v češtině mi stejně jako "pazl" připadá jako hrozná zaprděnost.
Mrakoplas nic si z toho nedelej, ja jsem cely zivot presvedcena, ze to je biletyn:-)) menu/meny u nas lehce obchazime olibenym "meničkem"
a pucle.. no slovo je to strasny ale ze bych skladala pazl to urcite nene![]()
A copak takoví Slováci, co to s přejímáním cizích slov dotáhli ještě o krok dál! Vždycky, když někde vidím napsáno třeba "dizajn", tak mě to mírně rozladí ![]()
1010 nebo Rusové a jejich přepisy cizích jmen ![]()
711990 haha, byleten asi neříkám (ani si nepamatuju, kdy jsem to slovo použila
), ale jinak jedině meny.
Ale pucle jsou jedině pucle, skládačka je něco jiného ![]()
1010 jojo, dizajn ![]()
![]()
A co teprve coleslaw!
Tabea no jasně, že design. I když uznávám, že designér nebo designový je trochu patvar ![]()
Tabea dezen je neco jinyho, to je vzorek na pneumatice
viktorka_od splavu nene, dyzajn se to čte.
Dizajn je trochu zvláštní, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby se u nás normalizoval dyzajn, stejně to polovina lidí píše blbě a ty tvary jako designérka jsou úplně prapodivné.
Prosím vás a menu v aplikaci říkáte jak? Protože jsem jakteživo neslyšela, že by si někdo oteviral menü ve Wordu.
continuity Word je americkej, takže menjů ![]()
continuity meny![]()
Úplně mě svrbí prsty na archivářskou historku:
Po odsunu Němců dosidlovali západní Čechy mj. Rusíni řeckokatolického vyznání píšící (pokud byli gramotní) azbukou. Dosídlili okolí Milíkova na Chebsku. Přišli i s vlastním farářem a ten samozřejmě musel vést matriky. Před rokem 1949 to ještě bylo primárně v kompetenci církví.
Přišli do oblasti, kde ještě nebyly zavedeny české ekvivalenty místních názvů. Taže v matrice máme v azbuce jako místo úmrtí nebo sňatku Unter Sandau, Miltigau, Eger a tak. ![]()
1010 Já si teda dost dlouho myslela, že design a dyzajn jsou dvě různé věci, určitě ještě na střední.
Pány Shakespeara a Šejkspíra jsem prokoukla mnohem dřív.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje