continuity Beru, promiň, vyznělo mi to tak, že myslíš i v češtině.
Čo vás dnes rozosmialo?
viktorka_od splavu já někdy říkám líbí ![]()
Pinot Noir i kdyz jedna firma mela akci na Martiny na Martini![]()
Bulletin je podle mě česky věstník. Věstník Klubu olympiády v českém jazyce se jmenovával Butelýn
a.vyřízeno.
Pazl nikdy! Tuhle jsem sepisovala na FB takovej seznam slov, co lidi říkají blbě. Pernamentka. Medicimbal. Protěžovat!!
(Cerel, mražák, verlyba, hořtice, karkulačka...
)
Aranelmražák vynech!![]()
dorota Tedy, chtěla bych vidět formální projev, v kterém bude řeč o puzzle...
dorota Upřesňuji: já bych to nikdy nevypustila z pusy. (A skládačka je širší pojem, pucle jsou pucle!)
Aranel Jé karkulačka, na to jsem uplně zapomněla, to jsem tak na základce určitě říkala;)
Jitka77 Viem si predstaviť použitie slova puzzle aj vo formálnej komunikácii. Napr. reportáž v TV o súťaži v skladaní puzzle, slávnostný prejav na nejakej súťaži v skladaní puzzle, príspevok na konferencii, v ktorej sa rozoberajú voľnočasové aktivity.
Přísahám, že jediný člověk, od kterého jsem kdy naživo slyšela v češtině použít pazl, byla naše učitelka angličtiny ![]()
dorota Pěkné příklady. Ne moc pravděpodobné situace, ale realistické ![]()
Aranel karkulacku jsem slysela rict na vlastní uši ted poprve v sobotu - to by me zajimalo, z čeho to vzniklo? cerel rikala babicka a verlybu hořtici rikam ja (jde to mnohem lip vyslovit!j
jeste ti do seznamu přidávám žlíci
Jitka77 umím si to představit i přeneseně ve významu jeden dílek skládanky nějakého faktu nebo události
Aranel Kříkopa!
To říkala moje teta a ještě měla v repertoáru šumku, to jsem úplně nesnášela...
Mně z těch slov, které jste tady vyjmenovali, je nejvíc proti srsti hořtice :-).
999 Budu si na to dávat pozor, až někdy zajdeme na klobásu. ![]()
Garfie a to ma byt prikop?![]()
Garfie Je to krajové? Myslím, že to tady nejvíc zmiňují holky z Moravy :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje