Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 09:39
Reakce na Anaj:

Máš pravdu, v češtině znělou souhlásku na konci slova nevyslovíš bez úsilím respektive není to normální. Ale v ostatních pádech ...měli jsme spolužačku, která říkala "s baťochem, do baťochu atd."

​Jo ták! To mne teda vůbec nenapadlo.
BaŤoh asi říkám taky. Ba i bágl.

Offline Janulik03
19829 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 10:48

Včera sme pri návrate z kina našli v zimnej na rohože ježka.

Schoval sa pod lavicu a teraz tu mám spoločnosť. Na lavici kocúr, pod lavicou ježko.

Čakám až ho niekto prenesie von, alebo v noci odíde sám von.

Máme tu veselo

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 11:20

Janulik03 To je hezký! Já byla v pátek večer v hospodě s kamarádkou a musím říct, že zatím vede v mé sbírce podivných zvířat na terase, protože k ní v noci chodí mývalové! Ukazovala mi je na kameře, jsou super roztomilí a ona z nich vůbec není nadšená, nutila jsem ji, ať je začne krmit, ale nechce!

(a mimochodem, žije v centru, což je na tom úplně nejlepší!)

Offline Janulik03
19829 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 11:36

Garfie tiež dobré, my vieme že ich je tu celkom dosť a chodia si na terasu k mačkám na granule, ale v zimnej na rohože to je už drzosť alebo zablúdil.

Nie sú myvalovia vcelku drzi? Keby ich začala kŕmiť

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 11:53

Janulik03 hele ale ti ježci bejvaj plný blech a klíšťat, ne?

Offline SunEclipse
3411 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 12:09

Garfie myval je sice roztomily, ale je to invazivni druh, a na drobnou faunu ma stejne zhoubny vliv jako kocka

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 12:37

Janulik03 Jo, to ona právě říkala, že má strach...SunEclipse tak ale v Japonsku jsou doma, i když teda musím říct, že takhle ve městě mě dost překvapili!! Ale co se divím, poté co už dva členové rodiny stoupli na hada kousek od domu....

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 12:43

Janulik03 ta letni zahrada je

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 12:46

Janulik03 Jsi bohatá, máš přírodu na prahu svého domu. :D Já jsem si včera večer šla zapálit do zahradního domku, máme tam v sudech rozšmelcovaný mač ze švestek a mně to voní. Jak jsem si dvakrát práskla, začal mi nad hlavou lítat netopýr, takže jsem zdrhla, že si to dokouřim venku. Jenže venku jsem v šeru uviděla na chodníku bramboru, tak se pro ni ohnu, aby se na ní někdo nepřerazil a pěkně jsem si vobšáhla žábu, pěkná velká vykrmená. Celá paf zhnusená z té fauny jsem šla domů a jako vždycky pěkně potmě a na chodbě jsem trefila čelem příčku. Celé ponaučení mi z toho plyne, že se mi asi posunuly prsa dolů, protože při nárazu byly první, pak až hlava. 

Offline brrr
12158 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 12:51

Kan Žábu, nejspíš ropuchu, ale v té tmě to nebylo moc vidět, jsme měli včera na zahradě taky. A v pátrk večer jsme potkali na ulici jezka dokonce dvakrát

Offline Janulik03
19829 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 13:18

RoSa no asi sú, preto ho vyniesol syn teraz von na lopate. Rohozná je vyprana, zimná vystriekana.

Offline Janulik03
19829 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 13:21

Kan ha ha , sorry ale úplne tu scénku vidím. Netopiere nám tu večer poletujú tiež a v jazierku máme premnožených karasov, už nevieme kam s nimi, suseda si na nás popud vykopal jazierko, cez týždeň vyfasuje rybičky

Aj by sme niečo dravé do jazierka dali, Allen nevieme ako čo a musíme vyzistit, aby sme neurobili viac škody ako úžitku 

Offline SunEclipse
3411 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 16:22

Garfie hm, wiki rika ze i v Japonsku jsou zavleceni...

Offline salvia
příspěvků moje polička 14. zaří 2025 21:41
Reakce na Evaeva:

Anaj jako vážně?Tak to jsem v životě neslyšela 

​Já bohužel ano, přesně, jak píše Anaj .

Potrefenáhusa Nevyslovím ch, ale ani úderné h. Spíš takový ten neutrální zvuk.

A bágl říkám úplně normálně. Stejně jako kýbl, vercajk nebo flek . Čeština je těch germanismů přeci plná a jiných přejímek taky. A mě to vždycky hrozně baví, co se s tím původním slovem stalo. Ale tohle už je příspěvek spíš do "Chrám i tvrz".

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 22:31
Reakce na SunEclipse:

Garfie hm, wiki rika ze i v Japonsku jsou zavleceni...

​Zcela určitě jsou. Doma jsou jen v Americe.

Offline berush
445 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 22:45

Dvatatove a jejich poslední příspěvek na insta: MŠ Sněmovní (nevím, jak se dát odkaz)

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 23:26

Muz nakopl ježka, po tmě, v sandalich

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 03:20

Sweet Potato SunEclipse To jsem ani nevěděla, díky za poučení. Já teda původně chtěla napsat, že tam má tanuki, mývala jsem dala jen pro zjednodušení. :-) Ale upřímně netušíme přesně co to je...vypadá to dokonce, že to můžou být oba, protože na různých záběrech má to zvíře pokaždé jiný ocas. Každopádně bych ale asi raději na terase mývala, než hada.

rasaNori Chudák (ježek pochopitelně!)

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 03:34

Muž je dnes v práci, i když je státní svátek, pracoval celý víkend na projektu, který mu osobně zadal prezident společnosti....podklady mu předal se slovy "já jsem dobrý především v dlouhodobém plánování a vizích...". Směju se tady tomu už asi hodinu (a nemůžu uvěřit, že je to práce na tři dny).

Offline Tabea
7668 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 05:11

Garfie prezident je Japonec? To je dost volný zadání, co?