Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Kokoska
34179 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 13:39

Garfie nekde jsem slysela, ze "čaj"  je jen ten opravdovy cerny, zatimco "tea" je puvodne bylinkovy, ovocny, proste vsechno ostatni.

A s tim ruznym ctenim J jsem si taky nabehla. Meli jsme v programu v San Diegu zajet do La Jolla, coz jsem si uz driv pro sebe, kdyz jsem na to nekde narazila, cetla La Žola. A najednou pruvodce oznamil, ze jsme v "Lahoja"

Offline continuity
41800 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 13:59

Kokoskazávisí odkud to do jazyka přicestovalo. Jestli po zemi z Číny, pak je to ča, čaj a když z Británie, Nizozemska tedy hlavně po moři, tak Tea, Tee a pod. 

Offline Kokoska
34179 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 14:02

continuity zajimave.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 14:12

A uprostřed okolních čajů arménština, kde se čaj řekne thej 

Offline Isca
4874 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 20:06

A pak jsou tu Poláci s herbatou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2025 20:18

Isca tak to je taková výstřednost, asi jako české měsíce

Offline Karja
43827 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 20:35

Mrakoplas

Ale já mám bohuzel takhle problém se všema slovama v angličtině :D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 21:32

Karja tak esteze existuje chatgpt, on ti to prepise spravne

Offline Garfie
28031 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 09:04

Malej Garfik má na konci měsíce školní výlet, na tři dny. Protože jsem letos class parent, rozhodla jsem se zorganizovat párty pro rodiče (obvykle se scházíme jednou za čas na snídani nebo oběd, je to taková atrakce většinou pro pár matek) a večer vyrážíme do hospody. Velmi se to ujalo a vypdá to, že se sejdeme v hojném počtu. A dneska jsem náhodou potkala ve škole jeho třídní, která se ke mně vrhla a prý "slyšela jsem, že sotva zvedneme paty, žádnej pláč doma, ale jdete pařit!"  Prý ji to fakt pobavilo a všude se náma chlubí. Bylo to milé setkání!! :-) 

Offline Karja
43827 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 13:06

Garfie to je super!

Offline Isca
4874 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 13:43

Garfie To je super, pařící rodiče! A co přesně obnáší být class parent?

Offline Tabea
7670 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 15:14

Isca jako rodičovský sdružení? 
Garfie 

Offline Isca
4874 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 15:38

Tabea Jako předsedkyne rodičovského sdružení?

Offline Tabea
7670 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 15:50

Isca asi. Vůbec netuším, jak se tyhle funkce jmenujou, jak už jsem ze školy pár desetiletí pryč.

Offline salvia
příspěvků moje polička 12. zaří 2025 23:04

​Hafo znamená dva a více

barbucha Dočítám diskusi za celé léto, tak ještě dodatečně a protoze s tím nikdo nepřišel, připomenu -

"hafo" není novotvar, ale klasický moravismus z die Haufe - hromada, takže o něco více, než dva :-).

Taky nezazněl můj favorit na jazykovou hrůzu  "baťoch".

A když jsem slyšela "krojsan", pochopila jsem, o čem je řeč jen proto, že to bylo v pekárně. Mluvčí byl vzdělanec, ví, že koncové t se ve francouzštině nečte .

Na Slovácku se říká "demijón". Čili píšeme po francouzsku a čteme, jak nám zobák narostl. Češi zase vyslovují správně, ale píšou jako barbaři, že?

A kdyz to tady má být, co mě pobavilo, tak slečna číšnice, která  během převzetí objednávky vyslovila 3x "gnochi". Pokaždé jinak a nikdy správně.

Ale kdo jsem, abych se smála, když sama říkám pucle podle vzoru "růže", a jeden kousek je buď dílek, nebo puclík.

Offline Tabea
7670 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 04:31

Od snídaně mi je nedobře. Zítra opouštíme JP, takže jsem našla na internetu vyhovující lék a vyslala muže do lékárny. U pultu ukázal screenshot léku a lékárnice (?) za pultem se ho zeptala: "Chicken or beef?".
(Byla to fakt lékárna. Chtěla mu prodat jiný lék a ptala se na upřednostňovanou příchuť (kuře nebo hovězí)? Byla to lékárnice, co se přeškolila z letušky? Samé otázky.)

Offline Sweet Potato
39679 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 07:15

Tabea Lék s hovězí příchutí? To je fakt divný kraj!

Přeju šťastný návrat. 

Offline Garfie
28031 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 08:01

Tabea To je fakt vtipný, není to nějaká polívka? 

Isca Myslím, že by se řeklo asi třídní refernt?

My jsme dost komunitní škola, takže je toho docela dost (jsme tři, naštěstí, protože někdy to bývá jen jeden člověk) v podstatě usnadňujeme komunikaci mezi třídou a školou. Staráme se o třídní fond, máme na starosti dárky pro odcházející studenty (na mezinárodní škole běžná událost), oraganizaci událostí jako jsou různé ceremonie, oslavy, vánoční večírky a podobně, nejen v rámci třídy, ale i školy, organizujeme dobrovolníky, kupujeme dárky za třídu pro učitele, organizujeme setkání rodičů...a tak. 

Offline Tabea
7670 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 08:31

Garfie není.
jsou to tablety s grepovou příchutí. Dala mu neco jinýho, řkouc, že je to totéž, ale bylo to s jinou účinnou látkou, co nesnesu, tak vyrazil znovu jinam a přinesl to podle obrázku. Možná to byl vtípek, co si dělají z turistů.