Aranel To není kombuCHa?
Čo vás dnes rozosmialo?
brrr Kombuča.
Aranel A co je kombuča?
KanTaková houba, co vyrábí "čaj".
Aranel Aha, tak ta houba je scoby, ne? A kombucha je ten nápoj? Kombucha s CH, jelikož já se učila číst ch jako ch, cz škola. Kombuča bych neřekla ani s hlavou na špalku.
Aranel vzhledem k tomu, ze ta kombucha uz tu byla nekdy 40 let zpatky minimalne, urcite driv nez "pucle", tak spolu s Kan uz bych to povazovala za zdomacnele slovo
Kan Já na špalku asi jo, jinak ne.
Ale asi je to o zvyku. Nebo to zní tak domácky, buch buch kombucha. Matcha říkám mača bez zábran.
Ja si v zahranici musim v hotelu vzdycky uvedomit, ze musim chtit heslo na waj-faj, ne na ceskou wi-fi. Ale abych na ceske poste anglicky spelovala jmeno, to bych me nenapadlo.
Janulik03 u nás iba pazl, viem, že niekto používa aj pucle, ale to mi trhá uši.
Kokoska Password to internet please:D Aneb píše se ve slově detaily I nebo J? Napiš podrobnosti...
Kokoska ty vado, jesteze mám data, toto mě normálně doposud nenapadlo. Ale já mám nejakou bohužel dyslexii na AJ, mně do dneška nejdou některé věci vyslovovat a včera jsem se normálně musela podívat, zda se píše Hallo nebo Hello! Jako vážně, to má hrozně často takovéto zkraty na ten jazyk, přitom používám angličtinu denně, fakt denně, nějakou dokumentaci a komentáře píšu v AJ, a já jsem schopná skutečně si hledat pravopis slova, které jsem už předtím klidně 100 krát napsala a znám ho od střední. Fakt špatný, špatný, špatný.
viktorka_od splavu jj, byla to hohoba nebo tak nějak, ale taky bych řekla jojoba.
Kombucha je srandovní, doma říkám ch, v Japonsku č a občas to pochopitelně spletu (spíš doma teda), protože na to "ča" jako čaj už jsem si dost zvykla. Jé a teď jsem si vzpomněla, jak se dcera učila ve škole, proč se někde říká čaj a někde tea, vůbec jsem to do té doby nevěděla, my jsme se to asi neučili...(ale jistá si nejsem, haha).
A fun fact č.2, kombucha je v Japonsku něco jiného než u nás...(i když i "českou" kombuchu znají).
S wi-fi mám problém strašnej!!!
viktorka_od splavu pucle pred 40 lety urcite bylo, mela jsem UNICEF a rozhodne jsme mu nerikali pazl
Potrefenáhusa tiez sme mali (a este ho u mamy mame) unicef. Deti na lodi. Milovala som ho. Nedavno som si ho znova poskladala.
Karja jeej nie som v tom sama! Ja mam neustaly problem s below/bellow a tomorrow (su dve m alebo dve r?) Ani za svet sa mi to do hlavy neulozi.
Ale to Hallo ta podla mna pletie z nemciny.
viktorka_od splavu pucle pred 40 lety urcite bylo, mela jsem UNICEF a rozhodne jsme mu nerikali pazl
tak to jsem si musela vygooglit. ja dostsla jedno k narozeninam dovezeny z nemecka, kone pasouci se v alpach, uzasny tehdy, videla jsem takovou vec prvne v zivote. a to jsem byla urcite uz pubertak. ale my nemeli pribuzenstvo v zahranici ani bony.
poměrně rozsáhlou sbírku UNICEF puzzle mám, vnoučata ji dostanou, až se k nim budou chovat dostatečně uctivě :) v třetihorách jsme říkávali pazl, ale postupně jsem se přešaltovala na pucle
Námořní vyšetřovací služba, doktror Mallard v překladu vyslovuje pucle. Věta " pucle původně vzniklo z rozřezaných námořních map ".
Proste termín pucle je hodně rozšířený.
Karja mam pocit, mozna mylny, ze existuje oboji, hallo i hello? Data mam taky, ale ne neomezeny. Tak probych si je placala, kdyz muzu mit tu vajfaj zdarma ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje