Garfie kámoš teď dal do guláše omylem místo tuším pepře skořici. On vaří nějaký cizokrajný, hodně vína a tak. Level Babica MasterChef. Snědlo se to i tak. ![]()
Čo vás dnes rozosmialo?
continuity Prosím tě, dáš tomu nějaký cizokrajný název a je to!
Ještě to bude příště opakovat!!!
Hledala jsem recept na rybízovou marmeládu (no jo, už i na mě došlo, úroda veliká a děti se nějak rozjedly marmelád) a fakt mě rozesmála cena té výsledné marmelády u receptu na rohlíku
to by mě zajímalo, jestli se najde byť jediný člověk, co by tam ten rybíz na marmeládu kupoval ![]()
recept zde
Myrtila to je fakt dobry! ![]()
Me zaujala nova kolegyně, která hned po týdnu udělala dva pekáče jahodového "tiramisu" a tunu muffinů. Ze do toho tiramisu dala sklenici nebo dvě domácí jahodové marmelády, na kterou nasbírala jahody na samosberu. Tak to jsem si taky říkala, že by mě nenapadlo z jahod ze samosběru za 5,70€/kg vařit marmeládu a ještě ji dávat do dezertu a ještě to nést do práce. Vrazila bych tam marmeládu z obchodu a nazdar.
Tabea no sklenička dobré marmelády stojí taky aspoň stovku, tak to mi nepřijde tak nevýhodné. Jasně, měla s tím práci, to jo
Evaeva troufnu si říct, že v dezertu, kde většinu tvoří piškoty, smetana a Philadelphia, fakt nejde poznat, jestli marmeláda byla obyčejná za pár šupů nebo nějaká super kvalitní. Na chlebu nebo v palačince to klidně poznat být může.
Ale jet někam na pole, tam půl hodiny sbírat dvě kila, koupit želírovací cukr, skladovat skleničky, umyt skleničky, uvařit marmeládu... to mi přijde na dezert pro kolegy investice, co nikdo neocení.
![]()
Trumpovi zezelenalo americky modre jezirko, ten musi byt vzteky zelenej!
Tabea ona toho ale asi udělala víc než tu jednu skleničku, ne? My marmelády téměř nekupujeme, máme domácí, ale ty levné jsou jen cukr a jabka, to bych nekoupila ani do pečení.
Tabea Takže tvoje kolegyně by ho tam mohla nakoupit ![]()
Jinak teda ta cena za samosběr jahod je masakr, i bez té další práce s tím. Tady byla myslím 80 kc/kg. A nejeli jsme, protože jahody jím doma jenom já.
Kokoska Řasám okamžitě odebrat zelenou kartu!
Evaeva v jahodový marmeládě přece nejsou jablka ![]()
a jestli je 50:50, tak to je s tím želírovacím cukrem 1:1 to samý, ne?

U nás marmeláda nejede, za rok spotřebujeme tak 3 malý skleničky, co nám někdo podaruje, takže jsem ji koupila párkrát v životě.
Tabea no na rohlíku jsem našla pod stovku jednu, jinak samá "jahodová pomazánka". Jako jestli tam jela jen kvůli tomu, tak je to samozřejmě blbost. Ale jestli udělala marmelády ze tří kilo a pak skleničku dala do pečení, tak to mi přijde v pohodě.
to nevim, kolik toho dělala, ale asi na to nyla pyšná, když mi to extra vykládala.
Tabea nebo jí to baví![]()
continuity Garfie Tohle je chat spolku, který pořádá nějaké akce, lidí přes 20, ale nikdo blízký. Ještě mám obdobný zdroj zábavy v chatu k dětskému kroužku. Tam taky člověk napíše, Kdo dnes nepřijde? a napíše většina, že jejich Liduška teda dneska přijde
Dělat tohle někdo mezi kamarády, tak mu to dá zbytek "sežrat" a pak osobně bude zdroje zábavy
Samo, občas se taky stane, ale občas.
Tabea Třeba kolegyně nad tím nepřemýšlí jako já. Když něco peču, vařím, dělám to jak pro nás. nenapadlo mě kolegům do práce kupovat extra marmeládu horší. I bezový sirup, kam dávám biocitrony drahé jako čert, leju návštěvám do huga. Kamarádka se tuhle taky divila. Mně to vůbec nenapadlo si na drink koupit jiný sirup.
notna jasný. Ja bych taky návštěvě nebo někomu jinymu nešla koupit levnější variantu, když bych tu jinou měla doma. Ale to by mě to zas nenapadlo popsat, jak jsem tam dala marmeládu vlastnoručně nasbíranou, uvařenou v poměru x:y atd, protože by to prostě byla věc, co normálně používám. Některý části moji rodiny mají plný sklepy marmelád, kompotu a bůhvíčeho, co sebrali na zahradě, případně v lese (houby). A když uvaří další, tak musí jednu polici vyklidit a hodit do popelnice/slepicím. ![]()
Ale vařit tu marmeládu z kupovaných jahod / ovoce mi přijde takový nerentabilní, no. Tady je ovoce relativně drahý. Ale možná je to proto, že ji za rok nesníme 5 kilo. (Já bych teda ani neměla těch 5kg marmelády kde skladovat.
).
Sweet Potato tak! ![]()
TabeaOno se to domácí zpracování moc nevyplatí někdy, ale člověk to stejně dělá. Mám pro to pochopení. Když se neurodí okurky, nakoupím okurky a zavařuju. Přitom už se dají koupit i moje oblíbené malé v obchodě. Ale já to beru jako relax. Přijede moje máma, většinou je u toho dcera, drhneme kartáčkem okurky, probere kde co a pak skládám okurkové tetris do sklenic. Kdybych pracovala, vydělám za tu dobu na mnohem víc zavařených okurek než zavaříme doma ![]()
Tabea domácí si uděláš přesně podle sebe. Já kupuju na marmeládu jahody, zbytek ovoce máme.
Tabea moje máma každý rok dělá marmeládu z jahod ze samosběru. Levněji než kupovaná určitě nevyjde. A dáváme ji i do dezertů a dortů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články